Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 63 039
  • 797
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Румка, така както го описваш тоз наемател, за 3 наема няма да се съгласи, нито за друго... ще ви мотае до безкрай... и куп глупости ще надрънка ... не е сериозен явно и това си е....
не само това , ще вземе да ви напакости , ако се скарате..... тъй го виждам.... затова "со кротце.. со благо" , ама по - добре да си ходи ...100 ядове не си струват, та и за по-висок наем даже да е...

# 421
  • София-в сърцата на моите деца
По-добре се отървете от него и си вземете свестни наематели. Този ще ви създава проблеми.

# 422
Благодаря ви, и аз не искам проблемации. Надявам се да се разкара тихо и мирно.

# 423
  • София
И аз съм на мнението на другите. Кога ви изтича договора с него?

# 424
Можете ли нанабързо да ми кажете нещо:
другата ми наемателка сега ми извъртя друг номер: плати частично наема, и парите са внесени от друг човек.
и пише "наем за м.август". липсват 216 лв. от сумата.

получавали ли сте така пари - в основанието пише "наем от Петър иванов", а имате договор с "Илия Илиев" да кажем.
Все си мисля, че не е проблем за данъците, защото аз ги декларирам като доходи от наем. И все пак ..

не ми върви тия дни егати

С този човек - догодина пролетта

# 425
Румка, разкарвай този наемател колкото може по-бързо. Говоря от собствен опит - коректните хора са си коректни до край, а некоректните шикалкавят без край. Може да му кажеш  че  поради неприятностите си решила да продаваш жилището и трябва да се изнесе до.........месец.......дата......защото може да ти създаде и други проблеми т,е да не иска да се изнесе /имах такъв случай/

# 426
  • София
Това от дамата по банков път ли е платено? Звънни ѝ и я питай какво се има предвид?

А за господина - защо иска да преподписвате насред наемния период? Ако толкова иска вдигнете му наема, искайте повече депозити и подпишете до същата дата догодина пролетта с думите, че нямате идея какво ще правите с апартамента.

# 427
  • Велико Търново
Можете ли нанабързо да ми кажете нещо:
другата ми наемателка сега ми извъртя друг номер: плати частично наема, и парите са внесени от друг човек.
и пише "наем за м.август". липсват 216 лв. от сумата.

получавали ли сте така пари - в основанието пише "наем от Петър иванов", а имате договор с "Илия Илиев" да кажем.
Все си мисля, че не е проблем за данъците, защото аз ги декларирам като доходи от наем. И все пак ..

не ми върви тия дни егати

С този човек - догодина пролетта
Когато се внася по банков път от друг човек, то естествено е да пише името на този който внася.
Друг е въпроса дали в основанието пише "наем от Петър иванов" или "наем от Илия Илиев".

# 428
Да се окаже, че като му пусне предизвестието, ще завари апартамента потрошен? Дали не може да се застрахова имотът и след месец-два да го изгоните? Ако е вандалствал, застрахователят дали ще изплати нещо?

# 429
Или кажете,че вече сте намерили наемател, който е предплатил, и няма как да отмените договора. Такъв не ви трябва. Аз никакъв депозит не съм взимала, но си избирам хората да са сериозни и ги избирам добре. Засега нямам издънки. На такива, които се пазарят, изобщо им отказвам. Ако преценя, че даден наемател ми хареса, сама мога да предложа по-добри условия, само и само в дългосрочен план да не ме занимават. Засега ми се получава много добре, текучеството е сведено до минимум.

# 430
,

Последна редакция: сб, 11 авг 2018, 18:39 от Florentina

# 431
Румка и аз съм на мнение - махайте го този наемател, с предизвестие, че ще продавате апартамента, ако трябва заведете и няколко познати, които да ги представите за евентуални "купувачи".
Друг начин за лесно измъкване от този - няма - когато хора искат да се отърват от некоректни наематели по-лесно казват, че ще продават.
И друго, ако апартаментите, които давате под наем са в същия град, в който живеете, - преустановете тези плащания по банков път, а лично ходете и си взимайте наема всеки месец в брой в самите Ви жилища, наемателите лично да Ви плащат и да Випокриват сметките, които е добре Вие да ги плащате, за да няма такива постановки от наематели - масово наематели не плащат навреме и затова стават такива проблеми със сметките, при нас такова нещо никога не е имало, защото винаги ни плащат месец на месец при лична среща, ние винаги плащаме сметките, а те ни ги дават срещу платените разписки. Внимателно си преценяваме на кой да се спрем, за да ни бъде наемател и стоят дългосрочно по много години, депозит винаги взимаме само по 1. И не работим с брокери, сами си ги намираме чрез групите във Фейсбук.
Направете си среща с другата Ви наемателка и си искайте парите, при нужда и нея сменете, щом като започва такива въртележки с неплащане. Сега в София е разгара в търсенето на жилища под наем.

Дано да се оправите с проблемите с тези наематели,

# 432
  • София
Момичета,

Побесняла съм.....от снощи не мога да си намеря място, а от днес още повече.

Скрит текст:
Наемодателката ми е спестила факта, че в апартамента има теч. И миналата седмица детето го забеляза....говорих с нея и тя каза да се свържа с фирмата, която поддържа общите части да дойдат да видят и да кажат от какво. Тя не знаела......"за първи път чувала". Днес пиша един гневен мейл на фирмата и от там една много учтива жена ми се обажда и ми обяснява на дълго и широко, че точно в това жилище имало спукана тръба и е доказано с термографско изследване, че са говорили със наемодателката/собственичката на жилището и са и казали, че трябва да направи ремонт - да се избие и да се смени тръбата, защото така наводнява магазина под апартамента + няколко мазета. Лошо ми стана, като го чух.
Писах на брокерката и тя каза, че щяла да говори с нея.....а аз сега трябва да търся отново жилище, защото така няма как да живеем с детето и недай си Боже избие и се наводни жилището ще откача още повече........... Еййй не съм вярвала, че може да има такива хора. А като ходех на оглед и да подпишем договора нямаше нищо. А нямаше, защото до колкото разбрах предното момиче се е изнесло юни и целия юли водата и била спряна и е изсъхнало и от къде да ми дойде на акъла, че може да има такова нещо! И тя говорила с фирмата, че през юли ще направи ремонт, а то нищо такова не е направила, а директно ни настани.

Какво ще ме посъветвате да направя?

# 433
Това от дамата по банков път ли е платено? Звънни ѝ и я питай какво се има предвид?

А за господина - защо иска да преподписвате насред наемния период? Ако толкова иска вдигнете му наема, искайте повече депозити и подпишете до същата дата догодина пролетта с думите, че нямате идея какво ще правите с апартамента.
Тя по банков път. Някой й подшушнал, че трябвало да ни удържа данък? Малоумна работа, но с нея се оправихме. Понеже е много изменчива, ще я накарам да подпише декларация, че е съгласна Еди-кой си да внася от свое име за нейна сметка нашият наем. По принцип разбирам, че не би било проблем, ама с тая нещата са сложни.

А с него- и той иска да подпишем с фирмата му, но аз не искам нито него, нито фирмата у. На какви номера обаче се научих покрай тях, да знайте- трябва да ми завиждате направо Simple Smile)

# 434
Румка, имай предвид, че ако вашият имот се води на физическо лице и сключите договор с фирмата му, то той ще е длъжен да ви внася авансовия данък за дохода от наема. Съответно ще ви плаща 10% по-малък наем, а данъкът е дължим с месец закъснение, а за последното тримесечие-чак след като изтече. Та според мен цели да плаща по-малък наем и после изобщо няма намерение да плаща данъка.

Общи условия

Активация на акаунт