Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 652
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми звучи като "в двора има 5 места и трябва да се сбиеш със съседите кой да паркира" Grinning

# 571
Не знам цените ще паднат или не, но не бих купила за 1500€ и нагоре. Миналата година още ми се стори висока цена на кв.м. за апартамента срещу нас, а мястото е по-добро според мен от Раковска. Не вярвам цените на тези апартаменти да отидат още нагоре, а предлагане ще има през годините, защото собствениците са възрастни, доста с деца в чужбина, или децата (като мен) искат на по-широко и т.н. Ремонтите са скъпи и реално ремонтиран не супер лукс на цена 2000€ като дойде вбъдеще не е ясно колко ще е ликвиден. Нещо в тази посока ми се въртят разсъжденията.
Ако за хубавата част на центъра 1500 е много тогава за панелките в Дружба с цени по 1000 е м2 какво да кажем? Сега отделен е въпроса дали този апартамент е в хубавата част на Раковска или е близо до Сливница. Ако е второто цената ще му е висока.

# 572
Обикновено дворчетата за паркиране са тесни и вероятно в момента има къде да се паркира, защото 60% от обитателите са възрастни и нямат коли. След няколко години няма да е така. Макар че - 1500 евро на кв. метър да дадеш за основен ремонт, едни прозорци няма да те сбъркат и ще си избереш каквито искаш. При тази цена ще искаш висок клас, а тия не се знае какви са. Това си е за градско жилище на семейство, което иначе има къща или пък за двойка с едно дете. Освен ако не може да се направят две бани.

# 573
Обикновено дворчетата за паркиране са тесни и вероятно в момента има къде да се паркира, защото 60% от обитателите са възрастни и нямат коли. След няколко години няма да е така. Макар че - 1500 евро на кв. метър да дадеш за основен ремонт, едни прозорци няма да те сбъркат и ще си избереш каквито искаш. При тази цена ще искаш висок клас, а тия не се знае какви са. Това си е за градско жилище на семейство, което иначе има къща или пък за двойка с едно дете. Освен ако не може да се направят две бани.
Има баня плюс отделна тоалетна, което си почти две бани. Жилището е с две спални, два санитарни възела, хол и отделна кухня. Напълно достатъчно е за семейство с две деца.

# 574
Аз видях някакви 69 квадрата в офертата. Не са ли малко за тристаен, и то СС? Че и отделна баня и тоалетна....да няма грешка някаква в квадратурата?

# 575
69 кв. по много стари мерки може да са без санитарни помещения и кухня.

За съжаление в повечето апартаменти от онова време имаш много малка отделна тоалетна и малка баня. Тази тоалетна няма как да стане нормална баня, а банята, като й се сложи да е и тоалетна, ще се стесни още. Хората, които биха дали толкова пари, дали ще искат една тясна баня?

# 576
Апартамента е някъде около Козлодуй, щото за Раковска цената е много ниска. В 70кв. сс спокойно се събират 3 стаи, като кухнята се изнася в хола.

# 577
Не знам цените ще паднат или не, но не бих купила за 1500€ и нагоре. Миналата година още ми се стори висока цена на кв.м. за апартамента срещу нас, а мястото е по-добро според мен от Раковска. Не вярвам цените на тези апартаменти да отидат още нагоре, а предлагане ще има през годините, защото собствениците са възрастни, доста с деца в чужбина, или децата (като мен) искат на по-широко и т.н. Ремонтите са скъпи и реално ремонтиран не супер лукс на цена 2000€ като дойде вбъдеще не е ясно колко ще е ликвиден. Нещо в тази посока ми се въртят разсъжденията.
Ако не се лъжа вашия апартамент се намира някъде след големите пет кюшета, а там определено не е най-добрата и скъпа част на идеалния център и е нормално цените да не надхвърлят 1600 евро. Някои части на Раковска определено са по-добри като местоположение. Отделно дори и Раковска да не е най-тихата улица там няма особен проблем да се живее, защото обикновено хол и кухня гледат към улицата, а спалните към тих вътрешен двор. В коментирания апартамент разположението също е такова. Да не говорим, че специално въпросното коментирано жилище има наистина добро разпределение. В малка квадратура са събрани две спални, хол, кухня и два санитарни възела. Според вижданията и нуждата на бъдещите собственици могат да се направят различни преустройства, включително и кухнята да стане огромна баня или пък да се направи голям хол като се обедини с едната спалня и какво ли още не. Там единствения проблем е, че както казах и в предишния си пост апартамента вероятно не е в хубавата част на Раковска. Ако не съм прав обаче и е в супер идеалния център тогава цената наистина е много добра.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 18:01 от Анонимен

# 578
69 кв за тристаен, освен ако не броят тоалетната за стая, не знам как са ги събрали.
Ако е около Козлодуй, защото не можах да се ориентирам по картата- този район вече не е толкова добър.
Не е по шумна Раковска от всяка друга улица - 2 платна и тролей, обичаен автомобилен шум за София.
Ако е в района от Московска до Любен Каравелов - да, иначе не

# 579
НикоТ, аз не разбирам защо се налага два пъти да ме цитирате влизайки в монолог. Въпросът май беше какво мислим да се чуят мнения. Аз написах моето. Не сега да си оспорваме гледните точки. Не сме на изпит по точни науки. Криви и прави няма.
И не, не бих дала 1000€ за Дружба, нито 1500 за Раковска, особено в частта Сливница, Козлодуй и да живея в тази мръсотия.
Отвъд 5-те кьошета е мноого разтегливо понятие и има огромно значение за цената на имота точно колко отвъд е и в коя посока. И не, не бих го нарекла отвъд местоположението на апартамента, който ми предлагаха за 1550€ кв/м.
Много хубаво разположение има наистина показания апартамент от линка, но в него  няма да има въздух ако се набутат много хора вземе да се преустройва и т.н. Сега аз не разбрах на Лъки за какви нужди ѝ трябва - да живее, да инвестира и дава под наем. Не е решила - не е споделила, но ако търси апартамент в частта около Славейков, френската гимназия и иска да прави хубав апартамент за под наем супер. Ако иска да живее там (мести се от Варна) зависи какво точно иска като усещане на имота и мястото.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 19:52 от drago_2008

# 580
НикоТ, аз не разбирам защо се налага два пъти да ме цитирате влизайки в монолог. Въпросът май беше какво мислим да се чуят мнения. Аз написах моето. Не сега да си оспорваме гледните точки. Не сме на изпит по точни науки. Криви и прави няма.
И не, не бих дала 1000€ за Дружба, нито 1500 за Раковска, особено в частта Сливница, Козлодуй и да живея в тази мръсотия.
Отвъд 5-те кьошета е мноого разтегливо понятие и има огромно значение за цената на имота точно колко отвъд е и в коя посока. И не, не бих го нарекла отвъд местоположението на апартамента, който ми предлагаха за 1550€ кв/м.
Много хубаво разположение има наистина показания апартамент от линка, но в него  няма да има въздух ако се набутат много хора вземе да се преустройва и т.н. Сега аз не разбрах на Лъки за какви нужди ѝ трябва - да живее, да инвестира и дава под наем. Не е решила - не е споделила, но ако търси апартамент в частта около Славейков, френската гимназия и иска да прави хубав апартамент за под наем супер. Ако иска да живее там (мести се от Варна) зависи какво точно иска като усещане на имота и мястото.
Аз съм живял цял живот на различни места в идеалния център и го познавам идеално. Като цяло не само след, но и малко преди 5-те кюшета не е особено предпочитаната и скъпа част на идеалния център. Нормално е около Скобелев да е по-евтино отколкото в пряките около Витошка, някои части около градинката на НДК, Народния театър и т.н. Съответно това, че в района на Скобелев и 5-те кюшета не си заслужава да се дадат над 1500 евро м2 за апартамент, не означава, че в хубавата част на Раковска това не е супер изгодна сделка.

# 581

Пак благодаря за многото мнения.
Не е за инвестиция определено, моментът не е добър.
Относно локацията в кофти част е, почти до Сточна гара. Rolling Eyes

# 582
Аз къде визирам хубавата част на Раковска? Прочетете пак поста. Пиша Раковска визирайки конкретния апартамент с неговото местоположение, нали конкретния апартамент обсъждаме?! Не сме взели да обсъждаме някакви хипотетични имоти на тази и онази пресечка. Съответно направих и съпоставка с апартамент на ръба на идеалния център, който е 300 пъти по-добър като район от споменатите части на Раковска и със сходна цена, която съответно за мен е висока, в смисъл на надценена.

Лъки, от разстояние ли мислиш да търсиш и само в конкретен район?

# 583
Аз къде визирам хубавата част на Раковска? Прочетете пак поста. Пиша Раковска визирайки конкретния апартамент с неговото местоположение, нали конкретния апартамент обсъждаме?! Не сме взели да обсъждаме някакви хипотетични имоти на тази и онази пресечка. Съответно направих и съпоставка с апартамент на ръба на идеалния център, който е 300 пъти по-добър като район от споменатите части на Раковска и със сходна цена, която съответно за мен е висока, в смисъл на надценена.
Когато написахте поста още не беше сигурно, че коментирания апартамент е в кофти частта на Раковска, затова вероятно съм се заблудил. Трябваше да уточните. На всички е ясно, че Раковска има хубава и кофти част и че цените съответно са различни. P.S. Напълно съм съгласен, че около 5-те кюшета е много по-добре спрямо Раковска около Сливница.

# 584

Лъки, от разстояние ли мислиш да търсиш и само в конкретен район?
Не, от разстояние не става. Бях на място и само разглеждам варианти. Тази обява ми попадна случайно, аз съм наясно с цените в центъра и бих склонила за по лош район, но половинът не иска компромиси в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт