Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 626
  • 797
  •   1
Отговори
# 315
Много,много ви благодаря момичета,много сте мили и внимателни.

# 316
  • Варна
Ники , разбира се !
100гр стафиди  се заливат вечерта с вода да ги покрие. Сутринта се изпива течноста . По желание се изяждат стафидите - на мен ми ставаше много сладко и само сока изпивах.
При мен беше достатъчна 1 седмица да се вдигнат показателите.
Но този път ще го правя всеки ден до следваща химия Disappointed Relieved
Стафидите се заливат с гореща вода. Покриват се. На сутринта се пие водата и при желание се изяждат стафидите.
Добре е да имате желанието.

По същия начин процедирах със сушени горски плодове. Попарвах с вряла вода и после пиех течността като студен чай. Добавях и стафиди разбира се, че и сушени сини сливи дори. Не специално за левкоцитите, заради черния дроб ми ги бяха препоръчали докторите. Обичал бил много сладък червен плод, ами добре щом обича ще му дадем.  Нямах го обаче дорото желание и разкиснатия плод да изяждам, но не хвърлях, все успявах да пробутам някак си или в плънка или в някоя гозба да хвърля. Манджа с грозде ако не сте яли пробвайте, да знаете, че е вкусно. Такава няква вариация на винен кебап, но без да е минавало ферментация гроздето преоткрих.

# 317
  • София /Абсурдистан
Аз пак съм с антибиотик, че от изгорялата лигавица в носа тръгна възпаление. Егати резила - да те боли хастара на носа   Tired
Имам изкушение да отида на топъл минерален басейн. Мога да седя облечена и на сянка и само като се топна за 5 мин ще  съм на слънце. Дали може да стане беля, или да го направя след операцията, преди да съм започнала следоперативната химия, чудя се.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 20:46 от Unknown_lady

# 318
Лейди, аз това с минералните басейни така и не го разбрах...Някакви легенди са това май, че са абсолютно забранени. Питах моите онколози - те казват, че не е желателно да се топя в хипертермални води - 40 градусови и нагоре... "При положение, че има теории за лечение на рак с хипертермия...т.е. покачване на температурата на тялото много над 37 градуса с цел убиване на ракови клетки"..?!?.  Аз по време на химиите не съм ходила никъде, нямах предоперативна химия, само след операцията, но бях толкова скапана, че си седях само в къщи, в градината на сянка, а и то химиите ми бяха зимата и пролетта. Сега, две години след терапиите си ходя на минерални басейни, но не топли,  и на море ходя, плувам си, не се пека на слънце, само краката малко. Не зная и аз дали е погрешно. Но това правя , бог  да ни пази, другото  не знам.

# 319
  • В царството на игрите:)
Преди седмица се върнах от рехабилитацията в Баня Карловско по програма Виктория. Предните години се криехме с моите дружки и тайно ходехме на басейните там, но тази година ни дадоха официално разрешение. Получили са бюлетин, че можем да ползваме спокойно водите до 36 градуса и с по - малко съдържание на радон, а там водите са точно такива...Та, продължихме да си ходим. Чудя се обаче, защо след като ни прилагат облъчване и то в доста високи дози са вреди водите с високо съдържание на радий? Че то това си е превантивна лъчетерапия с малки дози Simple Smile

# 320
Голямо чакане днес....
Левкоцитите пак ниски . Доктора каза да спирам добавките , ще бием постоянно Неоласта. Утре ще ми е химия #4 от 8.
Дай Боже последната червена химия в живота ми Cry
После заради липса на вени ще напрцавим 4 курса на 21дни бяла химия , а не 12курса всяка седмица. Доктора силно се надява другата да я понасям по-добре - дано....
Голям проблем с тези вени.
Хем ги няма , а ако ги улучим кръвта неще да тече  Rolling Eyes
В Петък пак правих ренген на бял дроб - 3 за тази година : всичко е ОК

Подадох си документите за Магистратура  bowuu тъкмо 10г са минали от бакалавърската ми степен

# 321
  • София /Абсурдистан
DZ какво ще учиш мило дете  Simple Smile

# 322
Начална педагогика Stuck Out Tongue Winking Eye
От инженер-дизайнер на учител...
Ко да прайш , и двете ми бяха мечти.
Сега ще сбъдваме втората Sunglasses
Обучението ще ми е като терапия .
Тъкмо с детето минахме от 1 до 5 клас и материала до 4 ми харесва повече Joy

# 323
  • София /Абсурдистан
Избягала съм от тази професия и има защо Simple Smile Явно сама искаш да се убедиш Simple Smile
Но да, обучението си е терапия.
За химията мисля, че все пак е по- добре на 21 дни, отколкото всяка седмица. Аз още не мога да си възстановя показателите, здраво ми се вие свят и ми се мотае главата, утре пак съм в болницата.

# 324
  • София
Момичета, записвам се тук, изпълнена с ужас и надежда ...
Вчера по спешност оперираха мъжа ми, оказа се тумор (ГИСТ по предварителни данни), все още е в реанимация, не съм го виждала ...
Вчера бях толкова облекчена, когато лекарите казаха, че са изрязали всичко, но после полека-лека започнах да осъзнавам какво ни предстои и ... скована съм от страх.

# 325
Момичета, записвам се тук, изпълнена с ужас и надежда ...
Вчера по спешност оперираха мъжа ми, оказа се тумор (ГИСТ по предварителни данни), все още е в реанимация, не съм го виждала ...
Вчера бях толкова облекчена, когато лекарите казаха, че са изрязали всичко, но после полека-лека започнах да осъзнавам какво ни предстои и ... скована съм от страх.

Напълно те разбирам как се чувстваш, сърцето ти ще изскочи от страх. Спокойно първата стъпка е минала, лекарите си знаят работата. Силна прегръдка.
Lady, дръж се, първата обиколка вече си я минала почти 🌸
DZ, и ти още малко и ще приключиш. Може би я по-добре така, няма да те дупчат всяка седмица.
Тук при нас върлува грип, в горещините, сега отивам да си взема нещо, че да не заразя милото. Той иначе е горе-долу добре, не можа все още да работи много в градината, но поне по-малко го задушава.

# 326
Аз също съм учител по професия. Практикувах няколко години и въпреки, че много се разбирах с децата, не бих се върнала към тази професия , освен ако заплатата не стане минимум 5000 лв. По-добре запиши да учиш някакъв език.

# 327
Грейпфрут , дръж се. Сега на мъжа ти ще му трябва много подкрепа. Трябва да бъдеш силна и за двамата.

Смисълче , пази се. Грип не ви трябва в момента Confused

Лейди , със сигурност е трудно. То лесна работа няма. Въпроса е всеки да си намери своето  си място , което го прави щастлив.
Стискам ти палци бързо да си върнеш силите.

Аз чакам да ми включат химийте.
Този път реших да си пусна телевизора , ще видя така дали ще ми мине по-бързо времето Disappointed
Army , с езиците съм скарана . Изобщо не ми се отдават.
Ще поживеем и ще видим.

# 328
DZ, да се изкажа и аз за учитеската професия 😂. Имам приятелка която много искаше да стане учителка и сега е в детската градина иииииии е супер щастлива. Така, че успех!

# 329
  • София /Абсурдистан
Dz, помисли си - ниско заплащане, лошави деца, родители с претенции до небесата, постоянни проверки от къде ли не, безумен стрес и адски много бумащина, която и в къщи ще си носиш. Ще ти скъсат нервите, на парцали ще ги направят. Ти пък намери къде да идеш Simple Smile
Грейпфрутче, добре дошла. То не е добре, ама...
Айде аз паля към болницата да ме надупчат и да видим какво е положението. Всички кокали ме болят, та не се трае вече.

Общи условия

Активация на акаунт