Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 787
  • 797
  •   1
Отговори
# 615
Лейди, аз съм объркана за твоята ситуация, а ти не знам . Как точно ти казаха, че няма тумор и в същото време говорят за активност ( и то на места , където рака метастазира - под мишницата и под гръдния мускул ) ? Тази “активност “ като какво ти я обясниха ? Защото ако има вероятност да е рак , който ти е казал, че ракът е изчистен и после те е накарал да си избираш операция е безотговорен . Аз лично бих била много ядосана , ако някой ме лъготи , хвърля в мои ръце отговорността за операцията , после си измива ръцете и заради него аз загубя дори и един ден от живота си ( това може да е най- важния ден в живота ми ) . Толкова е важно това решение, че ако те карат ти да избираш, лекарите трябва да са максимално откровени и ясни.
Питай тази активност рак ли е и какви са рисковете от щадящата операция. Ползите са ясни - психически комфорт .
Нашите лекари тепърва прохождат в този подход с пациента в центъра на решението. У нас до скоро медицината беше с покровителствено-авторитарен подход. За да вземе решение, един пациент трябва да “ има капацитет “ ( да може да разбере информацията, да може да я задържи и обмисли , за да вземе решение , и да може да комуникира към лекаря решението си . ) Разбира се, че информацията трябва да е пълна , истинна и не подвеждаща . Тук смятам , че има проблем и трябва пак да говориш с лекарите.
С най - добри чувства !

# 616
  • София /Абсурдистан
При мен тумора беше 3см и го извадиха целия при биопсията. После пет скенера показа дисеминация под мишницата в лимфните възли и под гръдния мускул. Сега ще изчакам новият пет скенер и ще реша. По всяка вероятност ще е 2в1 операция - с едновременна реконструкция. Ще говоря и с някой от онколозите в клиниката. То пък стана проблем сега, че асистента на онколожката ми, към когото бях, напусна. И всеки друг си гледа неговите пациенти и не се занимава с чуждите, а до нея  достъпът ми е труден. Като взема резултатите и ще ходя да досаждам, а пък когото хвана, той ще е.

# 617
Не са го извадили "целия" при биопсията. Ако са ти казали така, то е било за да те успокоят и да не им задаваш повече въпроси и да им досаждаш. В трети стадий туморът не е компактно топче да бръкнеш и да го извадиш. За това в този стадий се казва, че е "слабо диференциран", защото е разпространен в съседните тъкани.

# 618
  • София /Абсурдистан
Е, само образуванието извадиха. Другото било "семена" както ми обясниха.
Не мисля, че имам голям избор. Ще ми правят биопсия на кожата по време на операцията. Въпреки, че видимо няма проблем, от време на време един определен участък леко се зачервява. И по време на химията се зачервяваше пак.

# 619
  • Варна
Лейди, стискам палци всичко да е наред. И за всички останали се моля по-малко да са препядствията.
Аз днес минах през ЛЛ, че нещо не се кефя сама на себе си как се чувствам. Крампите ги разгадахме на какво се дължат, магнезиев дефицит. Ама и едни други странни усещания ми се появиха около тези обилни изпотявания като загуба на тонус, лека сънливост, едва ли не замаяност, нищо болезнено няма, нищо плашещо като цяло, но не бих се наела да шофирам в такова състояние честно да ви кажа. След консултация се оказа, че освен магнезий тялото ми май някъде губи или въобще не усвоява ни калий, ни калций, ни желязо, ни нищо... Та ми даде направление личния ей тъй профилактично кръв да дам, ама да е не само туморния маркер и хемоглобина, а и други още екстри да изследват и утре ще ходя пак да ми боцкат вените за малко по-пълна пълна картина от стандартната пълна.

Скрит текст:
Под ръчичка двамата с мъжо ще ходим рано сутрин в събота по доктори, той пък по други поводи.... хиалурон да му бият в коляното, че нещо е почнал на млади години да се износва откъм хрущялна тъкан... Ония там горе главния агроном, който пуска дъждовете и градушките да вземе да се кротне малко ли!? Писна ми след толкова отправени молитви никва чуваемост да няма...

# 620
Спиритче , дано всичко да е наред с изследванията Simple Smile
Времето е чудесно , какво те му харесваш Joy

# 621
  • Sofia
Здравейте, баща ми днес беше на скенер заради болки в гърба. Рентгенологът го е извикал и му е казала, че има метастази и го е попитал кой му е онколога. Не сме подозирали за проблем, затова няма онколог. Нищо друго не знаем, освен, че има образувание в коремната област, което не е ясно колко е голямо и нещо към гърба. Не разбирам написаното. Пращат го в онкологията за прием. Позната ми препоръча да се запишем при проф. Галя Куртева. Четох за нея, че се занимава с химиотерапия. Да търсим ли час при нея, приема ли, колко се чака? Другият вариант е в понеделник направо в онкологията и там да правим каквото ни кажат и при който ни насочат.
Предварително благодаря.

# 622
Еми, ето, не са ти обяснили. Какви “семена”, няма такъв термин в онкологията.

# 623
Случаят на Лейди се нуждае от по-компетентна намеса, от второ мнение! Много са химии при нея и всичко около операция трябва да се огледа и от друг онколог! Мисля, че тя трябва да чуе и професор Гаврилов и какво той би й посъветвал.

# 624
  • София /Абсурдистан
Е сега вече отивам да ме оперират, тук нещата са ясни.
Има такъв термин - "дисеминация" , пише го и в резултатите от предишния пет скенер, и в епикризата. Помолих да ми го обяснят на човешки език и това ми казаха, има разсейване, но клетки, основия тумор го няма вече  и други тумори няма. После четох и аз, стана ми ясно горе долу за какво става дума.
Правиха ми ЯМР с контраст след химията, никъде нищо не се вижда вече, сега да видим какво ще покаже скенера. Нямам сили да ходя по други болници повече. Тук моите неща ги е видял и проф.Дудов, това може да се направи, няма какво друго.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 22:10 от Unknown_lady

# 625
Е сега вече отивам да ме оперират, тук нещата са ясни.
Има такъв термин - " дисеминация" , пише го и в резултатите от предишния пет скенер, и в епикризата. Лично го прочетох Simple Smile

Прочела съм в мед.терминология, че това е разсейване, разпространение...Всичките сме минали през този ад! Дано Бог да ти помогне да преодолееш тези изпитания! А аз поглеждам в профила ти с играчки, кукли..., нищо не си публикувала от 7 април...Disappointed Чакам да мине всичко много добре и в профила ти да се появи една хубава, засмяна куклица като символ, че страшното е отминало!

# 626
  • София /Абсурдистан
Имам заготовки за 10 кукли в кошница. Нарисувани, с готови тела, чакат само да им ушия роклите и да им сложа косите. Нямам сили и желание да ги довърша...

# 627
  • Варна
Стряскащо звучи тази дума като прочетеш медицинското и значение. Обаче... Лейди, погледни, че резултатите са все пак на лице. Основния виновник го няма, друг такъв няма, и клетки вече не се виждат, и на скенера ми се струва нищо няма да се види. Дано сили още ти вдъхне самото осъзнаване каква гад успешно преборваш и колко силна си всъшност и от това ти дойде желание красотичките да си довършиш. Изглежда ми сякаш през най, най-трудното да си минала вече, трябва само още малко да изтърпиш.

# 628
  • София /Абсурдистан
Спиритче  Hug

# 629
  • Варна
Лейди, няма да се даваш Hug

При мен се оказа, че повредата е в глупавицата ми. Само съм си внушавала разни неща или ме е било домързяло да се размърдам малко и съм го отдала мисловно на зимен сън. Ей ви я на кръвна картина за чудо и приказ. Аз не разбирам много, но сравнявайки с референтните стойности съм си повече от ОК. Единственото отклонение, което отчитам е хемоглобина, него си го помнех как се мени около химията. След терапиите се възстанови обратно към 140, ся тръгнал пак надолу, ама то където е 140 то там е и 134. Ще видим в понеделник личната, която не знам каква точно и беше идеята такива кръвни изследвания да ми назначава, какво ще каже. Онколожката ясна и нея ще питаме, при нея винаги ходя с пълна кошница от всякакви странични изследвания, които извън онкото съм си правила.

Кураж на всички ви желая! Духом не падайте само, че и това ако не се лекува може да повлияе негативно.

Общи условия

Активация на акаунт