Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 611
  • 797
  •   1
Отговори
# 330
  • София
На този ден винаги се чувствам странно...
Годината беше 2000... лежах „разпорена” на операционната маса и чакахме резултата. Д- р Марков се наведе над мен и тихичко каза „за съжаление, госпожо, резултатът е лош и трябва да продължим операцията”... и всичко потъна в мрак.
Когато мракът (всъщност мракът се задържа дълго в живота ми) се разсея след няколко часа мъжът ми беше надвасен над мен, а аз тихичко плачех... Cry
Вече само на този ден ги имам тези спомени.
Случиха ми се много хубави неща през тези 18 години. Очаквам да ми се случат още много много хубави неща Blush
Научих се да се радвам на дребничките нещица, да се усмихвам повече, да ми пука по- малко, да си почивам повече, да правя нещата, когато на мен ми се правят (не защото трябва)...
... Благодаря, че ме изслушахте! Kissing Heart

# 331
  • София
много ви благодаря, момичета  bouquet
Лекарят каза, че е добре, следобед ще мога да го видя  Praynig

# 332
Lady, успех! И да пишеш.
AnyHr, то си е малко пълнолетие днес. 🍸🎉гадни спомени нооооо пък с хубав резултат, ето празнуваш пълнолетие. 🌸

# 333
  • Варна
много ви благодаря, момичета  bouquet
Лекарят каза, че е добре, следобед ще мога да го видя  Praynig

Кураж! Ще се наредят нещата. Силен мъж е съпругът ти, щом няма и 24 часа след операцията и реанимацията има добри новини за състоянието му и как се възстановява, ще те изуми и за напред що неподозирани силички е крил и от теб, и от себе си.

Лейди, DZ, май съвсем малко ви остана още.

AnyHr, хм... наистина много особени са такива дни. Аз един единствен само "отпразнувах", но точно както го описваш така се почувствах и аз година след операцията и поставянето на диагнозата.

DZ, както Лейди и други момичета са ти писали, все пак вид терапия си е за теб обучението. Ако я имаш възможността и времето давай напред. Откъм реализация... адски ощетени са наистина проподавателите, но има и такива, които успяват да надскочат мизерните заплати или поне да им стига удовлетворението от упражняването на професията... стига стабилен страничен доход да си имат. Ти си и човек на изкуството, представям си те с даровити деца как работиш, които по желание са се включили в твоята паралелка/курс/частни уроци по... рисуване примерно, а не по натрапено им задължение и се чудят само как да шикалкавят и да се отскубнат от часа. С такива дечица, чиито родители не слагат чатала им на врата, а оставят децата си да се развиват там, където природно им е заложен таланта, мисля е много по-лесно и приятно да се работи. Успех в начинанието.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:22 от Spirit Crusher

# 334
  • София
DZ, леко да мине днес! Hug

И не спирай да мечтаеш! Да преследваш мечтите си! Да сбъдваш мечтите си! Успех!
Сподели като те приемат. (не знам дали знаеш.. ако имаш ТЕЛК и го представиш можеш някакви преференции да ползваш, имат си някаква квота за инвалиди ооопс... за хора с увреждания и двете ми звучат ужасно гадно Disappointed)

# 335
  • София /Абсурдистан
Преференциите са за заплащането, само за втората група.
Върнах се аз, горе долу съм добре, хемоглобина е нисък, но няма да отлагат химията другата седмица. Документи за пет скенер съм дала преди седмица, но днес ми казаха, че се чакало да мине през касата 2-3 седмици.После има опашка около месец и половина, та ще видим.
Ани, а и всички като нас - и това ще мине....

# 336
  • SHOOT ME 10 $
AnyHr
Скрит текст:
На този ден винаги се чувствам странно...
Годината беше 2000... лежах „разпорена” на операционната маса и чакахме резултата. Д- р Марков се наведе над мен и тихичко каза „за съжаление, госпожо, резултатът е лош и трябва да продължим операцията”... и всичко потъна в мрак.
Когато мракът (всъщност мракът се задържа дълго в живота ми) се разсея след няколко часа мъжът ми беше надвасен над мен, а аз тихичко плачех... Cry
Вече само на този ден ги имам тези спомени.
Случиха ми се много хубави неща през тези 18 години. Очаквам да ми се случат още много много хубави неща Blush
Научих се да се радвам на дребничките нещица, да се усмихвам повече, да ми пука по- малко, да си почивам повече, да правя нещата, когато на мен ми се правят (не защото трябва)...
... Благодаря, че ме изслушахте! Kissing Heart
Респект и уважение! Приветствам силата и увереността, с която се справяш. Аз също имах моите 11 години след такава операция. И сега, когато отново още по-масирано ме споходи лошата болест - описал съм някъде по-горе, да не се повтарям - след операция и химиотерапия (без резултат до тук) продължавам да се боря безрезервно подкрепян духовно и морално от хората, които ме обичат и ценят. Не трябва да се гледа на външния вид на болния, а на неговата личност, но в такава ситуация човек може да допусне моменти на слабост, че когато проблемът-болката се задълбочи, личността избледнява и всичките ти философски виждания за живота се изпаряват.
Аз ВЯРВАМ, не се надявам, че с натрупване в един момент химията ще започне да унищожава гадовете в мен. Това е въпрос на време - състезание с дявола! Който издържи.
Още веднъж благодаря на хората останали с  мен поддържащи духа и куража ми!
И в крайна сметка, когато дойде това време, както е казал великия Тери Пратчет -" Аз не умирам. Просто си отивам по-рано, за да избегна навалицата..."  bishop  

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 21:50 от midkoo

# 337
  • София
Мидко ме провокира да пиша.
След като ме диагностицираха започнаха терапии и операции.
Това беше през 1992 година та чак до 1995.
Ще се изразя грубо, нооо... Скъсаха ми дупето от химии и лъчета.
Последваха 13 години ремисия и спокойствие и хоп, гадината се завърна. И се започна отново .
В ремисия съм отново от 10 години.
Понякога ми се прокрадва мисълта, че някъде другаде ще напомни за себе си.
Но пък 26 години подарен живот не е зле, нали.
Децата ми завършиха, омъжиха се, имам внучки. Щастливи са и аз покрай тях. Надявам се и правнучки да дочакам.
Колко му трябва на човек...

# 338
  • София
Midkoo, топла сестринска прегръдка от мен Hug
Бог да е с теб! Не се давай на гадината! Изпращам ти всичката си добра енергия!
(а аз не съм толкова силна, явно съм по- голямата гад Imp)

Разсмя ме с черния хумор на Тери Пратчет Joy

# 339
  • SHOOT ME 10 $
Хули
Радвам се за тебе!! Ти си в ремисия, но при мен е на лице прогрес на заболяването...имах две лезии на ч.дроб, сега пак са си там без промяна, но и с множество(около 20)средни и малки обхванали целия ч.дроб. Но, продължавам!
Всеки човек има право да си отиде с достойнство от този свят!

AnyHr bouquet Hug Hug Hug
Цитат
Midkoo, топла сестринска прегръдка от мен Hug
Бог да е с теб! Не се давай на гадината! Изпращам ти всичката си добра енергия!

Разсмя ме с черния хумор на Тери Пратчет Joy
Най- великият на самоиронията, а в самоиронията е силата на духа.

# 340
  • В царството на игрите:)
DZ, поздравявам те, че си решила да учиш и, че имаш сили за това...Тук, гледам, че искат да те разубедят, но аз не знам професия, която да носи само позитиви и да няма никакви проблеми, така, че щом те влече, действай! Според мен учителството е призвание и ако някой се е отказал, то той просто не е бил за там. Аз съм типичен пример в това отношение. Образователната система спечели от това, че се отказах да бъда учител. Но пък ако няма свестни какво ще стане с децата ни, така, че ДЗ, следвай мечтите си, пък ако не стане, винаги има и резервен план. 5000 лв. не чакай, но това е и нереално. Министъра не получава толкова...Хахаха!
Грейпфрут, не знам нищо за рака на съпруга ти /даже не знам какъв е/, но ако искаш пиши и в другата тема, където пишат близки и има всякаква информация.
http://m.bg-mamma.com/?topic=513011.3840
Дано страховете ти се окажат напразни!
На всички много здраве!

# 341
  • София
благодаря milmich, решила съм сега да се концентрирам върху възстановяването му от операцията. Получим ли диагноза след хистологията вече ще мислим занапред.
Иначе е тумор на стомаха, изрязали са 2/3 от стомаха, лекарят каза че изглежда "по-добрия" вариант на тумор. За съжаление се води рядко заболяване (1.5 човека на 100000) та не знам ще намерим ли контакт с хора, лекувани от него

# 342
Грейпфрут , ще се оправите.
Силна храна и много любов ♡♡♡

Момичета , коя работа  не е стресираща ?
Моята например : на линия съм 13 часа дневно- 7 дни в седмицата. Ако не съм на работното място -отговарям по телефона.... Харесвам я много , но стреса си е голям Kissing Heart
А , за заплатите ? Ще реша като завърша- Дай Боже ! . 5000лв е супер нереално !
Тази година ги вдигнаха . От 1 Януари още ще ги вдигат. До две години може да са поносими - знае ли човек Nerd

Благодаря Ви за подкрепата ♡♡♡

# 343
Ани, ай честито и още много по 18 Simple Smile
Мидкоо стискам палци за терапията, желая ти успех и сили и за отиване с достойнство да не говорим. Тук сме, оставаме и ще се преборим, няма да се даваме.

# 344
  • София
Само дето не се сещам къде ще отивате ?
Ако е на Малдивите, идвам с вас, ама ако е на онова, другото място не ме бройте. Оставам тук за борбите.

Общи условия

Активация на акаунт