Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 576
  • 797
  •   1
Отговори
# 375
Спирит, на 28 дни е золадекса. Някой трябва да им каже на умниците в ЗК . Само че още не се е разработила системата с оплакването, като ги осъдят няколко пъти и ще се научат да реагират. Със сигурност знаят, че е на 28 дни, кой знае каква бумащина и параграф 22 се върти.  Най - добре си вземи един в повече,  и си следи ти да ти поръчват с две седмици по-рано от аптеката.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 00:39 от Svetlili

# 376
  • София
Моят Золадекс го изписват на 28 дни, не на 30. Мисля, че съвсем добре си знаят в касата. Личният лекар също ми го изписва на 28 дни. По-скоро се получава проблем заради факта, че искам за 3 месеца напред да ми даде талони, и тогава от аптеката няма как да спазват 28 дни, въпреки че реално ми го дават на 28, а пишат друга дата в протоколите. По-големия проблем е, че често го няма и минават няколко дни в търсене.

# 377
  • Варна
Благодаря на всички за съветите и споделеното. Изградих стратегията вече.

Ама знаят разбира се, че е за 28 дни, то очи вади написано и на протоколите, и на рецептите. Тази терапия обикновено нали върви в комплект с Тамоксифен. Е той им бърка сметките, те па едни сложни сметки, ще каже човек, че диференциални уравнения ги караш да решават. Него го дават за 30 дни, просто щото опаковката е от по 30 таблетки. Grinning Иначе от терапевтична гледна точка трябва и той да си се води по 2 таблетки дневно за 28 дни. Каква точно им е схемата на одобрение и отпускане в тая ЗК не знам, но си представям я бутонче "Accept", я поленце за подпис. Мързи ги просто с един и същи пациент търсещ лекарствата си по два пъти да цъкат или разписват с коректна дата на одобрение. Само на старта на веднъж става, после почват да се разминават лекинко. Та от тук насетне спирам да им се моля за тоя тъп Тамоксифен, с което чуденки в главите им да предизвиквам "Тая пък сега едното го иска за 1-ви, пък другото и трябвало за 4-ти, абе я навъднъж и двете", при заявка освобождавам си Золадекса от хаповете и започвам да си купувам под формата на Нолвадекс. И без друго си е оригиналното лекарство, чак толкова портфейла няма да ми изтъни. Сега разбирам моята онколожка защо ми препоръча ако съм имала възможността да си позволя.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 09:23 от Spirit Crusher

# 378
  • София
От самото начало купувам Нолвадекс, изобщо не взимам протоколи за Тамоксифен. Всички лекари го препоръчват. Около 30-40 лв. е, не е толкова скъп.

# 379
  • В царството на игрите:)
Золадекса, не е ли само за спиране на цикъла? Така наречената химическа кастрация. Той няма с какво да помогне по друг начин. Аз си купувах Нолвадекс от Турция или Гърция. 5-6 евро е опаковката. Разликата е драстична.

# 380
  • София /Абсурдистан
Золадекса се бие на 28 дни, но при мен не помогна изобщо.
Чудя се след приключване на химията какви таблетки се назначават и за колко време.

# 381
  • В царството на игрите:)
Чудя се след приключване на химията какви таблетки се назначават и за колко време.
В какъв смисъл не помогна? Продължи да ти идва цикъла ли? Ако е така, това ще е първия случай, който чувам, но всичко е възможно явно Simple Smile

# 382
  • София /Абсурдистан
В какъв смисъл не помогна? Продължи да ти идва цикъла ли? Ако е така, това ще е първия случай, който чувам, но всичко е възможно явно Simple Smile
Не просто продължи, но такива кръвоизливи станаха, че в един момент се оказах с тежка анемия, лекарите вдигнаха ръце и решиха да режат. Даже като отивах към операционната маса, пак продължаваше. С кеф им казах да режат без да се замислят. Причината беше множество миоми и ендометриоза. Като приключа с химиите обмислям да отида да махнат и яйчниците профилактично, че тази гад може да се премести и там.

# 383
  • София
Золадекс прекратява производството на естроген от страна на яйчниците, като по този начин те вкарва в изкуствена менопауза, Т.е. върши работа при рак, който е зависим от естрогена (частично разбира се, защото не само яйчниците произвеждат естроген).

# 384
Лейди, золадексът си е вършил работата. Кръвоизливите ти са били от надебелялата маточна лигавица поради липсата на цикъл. След като започнах анастрозола кървенето ми спря и мамологът ми каза, че с анастрозол не би трябвало да получавам кървене и проблеми с лигавицата.
За нолвадекса и тамоксифена - мисля, че си въобразяваме че еднотое по-добро от другото. Турският нолвадекс е много по-евтин от този, който продават в БГ, не помня какво производство беше. Пила съм и трите, никаква разлика не виждах.
Съмнявам се и че има разлика между всичките анастрозоли на пазара и мисля да се прехвърля на най-евтиния. Така и не ми остана време да си взема протокола за ЗК от онкото.

# 385
  • София /Абсурдистан
Аз съм на вливка сега. След операцията ще имам още химии. Бяха казали преди още 10, днес казаха, че ще са като минимум още 12. Туй то ...

# 386
Лейди , нямам припадащо човече като емотиконка вече..... ама тука припадам..... Колко общо ще ти правят ?
Нали нямаше разсейки.... Ох , мила - дръж се Kissing Heart Дано поне тази ти понесе по- добре.

Аз последната химия - дали щото свикнах да ми е зле ден - два след това..... но май по-добре я понесох. Днес ходих с шампиона по една свещичка да запалим и да благодарим Kissing Heart
Само май вените ме болят на ръката където вливат Disappointed Relieved
Като Ви  чета какви перипети имате с тези хапове ли са инджекции ли са  - почвам да се радвам , че няма да минавам и от там Head Band

# 387
  • Варна
DZ, браво мила! Радвам се, че добре ти е понесла и последната. Силни са препаратите, вените направо си "изгарят", да не говорим, че самото често бодене също не им понася добре, дори само физиологичен разтвор да ти вливат. Ти май беше споделила, че също са ти скрити и тънки като моите та една по-хубава като си набелязаха при мен и я набодоха по цялата и дължина на предмишницата, сестрите друг избор нямаха просто, чак я напипвах как като сухожилие беше станала, а не вена, втвърдена, че и потъмняване около нея получих. Всичко мина и се възстанови от самосебе си сякаш без мазила и специални някакви хапчета или билки. Направи си устата все пак, що пък да не ти изпишат нещо. Изтръпвания, отоци, знам ли и аз на ръката какъв вид симптоми, петна, усещания при такива надупчени вени могат да се появят, но ако забележиш нещо притеснително, натискай ги рецепти да пишат, да не се ослушват.

А относно хормоналната терапия. Стига да ти понесе и да не минаваш през такива перипетии, каквито Фри и Лейди споделиха си е направо за завиждане, че подлежим някои на такава терапия. Тия нашите тумори, които водят прогестерон и естроген зависими мрЪт доволно като "им спреш кранчето". Аз не знам как е при другите дами, но при мен специално някоя от всичките ми жлези или женски органи произвежда доволно количество и от двата хормона, туморът ми пък ги обича и двата еднакво. Два дни забавяне само и напира веднага да ми тръгва наново цикъла и да ставам пак "пълноценна жена", което мен леко притесни. Не знам дали основателно или не. Да не говорим, че всички обещават от Золадекса уж да почна да пълнея и да връщам загубените кила около химията... и тва не се случва вече 4-ти месец... грам не съм мръднала... е броени дни остават до първото ми диспансерно наблюдение, там ще се види, добре ли върви лечението, на криво ли е тръгнало, нужно ли е въобще и т.н. Ще остискам, пускам си възможно най-дебилния комедиен сериал и спирам да го мисля.

# 388

Аз въпреки Золадекса имам цикъл. Rolling Eyes Изследвахме хормоните, уж гинекологът не вижда нещо притеснително. Имало и такива случаи... И горещи вълни нямам вече. А си пия и Нолвадекса. Чудна работа.

# 389
Лейди, за мен е абсурдно да ти спрат единия хормон само. Това си предпоставка за рак, защото се получава хормонален дисбаланс. При мен ракът се получи по време на бременност първия път , т.е.при промяна в хормоните и втория път когато една некадърница в онкодиспансера решо да ми спре Золадекса и останах само на Тамоксифен при двойно зависим рак.

Общи условия

Активация на акаунт