Шести клас

• 47 375
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За паролата и пощата... В момента имаме пощенска кутия в абв,  в която сме качвали различни материали, учебници и помагала през годините. Но както е логично, те вече до голяма степен не са актуални... Има напр. сканирани учебници по предмети за 5 клас, но по старата програма за набор 2004. Има различни сборници по математика за 6 клас, както и за по-ранните класове. Наскоро Спунк качи един пробен изпит за 6 клас... Такива неща, качени от различни потребители.
От седмокласната тема би трябвало по форумска традиция да наследим материали, свързани с НВО за седми клас - помагала може би, пробни изпити и т.н.
На кого ще се дава паролата и при какви правила, аз не се наемам да предложа... Историята обаче помни недобросъвестни потребители, които са сменяли пароли, трили материали и т.н. Май даже точно с нашата поща на набор 2005 имаше нещо. Ако някой помни, може да разкаже.

# 136
  • София
От седмокласната тема би трябвало по форумска традиция да наследим материали, свързани с НВО за седми клас - помагала може би, пробни изпити и т.н.На кого ще се дава паролата и при какви правила, аз не се наемам да предложа... Историята обаче помни недобросъвестни потребители, които са сменяли пароли, трили материали и т.н. Май даже точно с нашата поща на набор 2005 имаше нещо. Ако някой помни, може да разкаже.
Да имаше недобросъвестни потребители,които бяха влизали в пощата трили или нещо от сорта,не помня точно и аз.
Нищо лично към никого,но на непознати потребители или такива с малък брой мнения избягвам да изпращам парола.
Може би е време да се реши на кого и как ще се дава достъп.

# 137

На кого ще се дава паролата и при какви правила, аз не се наемам да предложа... Историята обаче помни недобросъвестни потребители, които са сменяли пароли, трили материали и т.н. Май даже точно с нашата поща на набор 2005 имаше нещо. Ако някой помни, може да разкаже.

Аз нямам спомен, но зная, че имаше някакви проблеми с предходни набори. И аз не искам да налагам мнение, но мисля,че някакъв ред трябва да има.

Скрит текст:
В училищната поща на класа на сина ми някои деца знаеха пароли и триеха материали, защото там се качваха упражнения за ваканциите.Детска им работа, но в случая е по-сериозно.

Кажете , какво предлагате, ако искате да се гласува, ако искате, да кажат момичетата, които и без това полагат труд да оформят темите.Но нека решението бъде взето така, че да не сме съвсем "разграден двор"

Ако искате, да качваме в групата във ФБ,  но не зная дали ще е удобно за всички.

Иначе,полезно е да имаме едно местенце, в което да обменяме опит, особено като почнат пробните, ще е много полезно.

Друго предложение

Да "закачим" на първа страница най-често срещани въпроси и отговори.
Така от самото начало ще се изключат повтарящи се питания , които колкото и да се обясняват, непрестанно фигурират като въпроси. Само най-типичните, естествено, че не може да се посочат изчерпателно.

Изобщо, всичко, каквото се сетите и което ще ни е полезно за предстоящата година.

# 138
  • София
За Фейсбук аз лично съм против. Четях седмокласната тема на набор 2003 и знам, че те качваха доста неща във Фейсбук групата, а не в пощата, което до някаква степен ощетява следващия набор. От друга страна не бих нарекла момичетата недобронамерени и със сигурност, те са имали своите причини.
Дано и в нашата тема се включват Дидева, Русалката и още много други, които бяха изключително полезни в не една седмокласна тема, а и не само.
Не мога за съжаление да помогна с оформлението на заглавна страница, но обещавам да качвам сканирани материали, както и досега съм го правила, за да спестя някой грам от раниците на децата, ако е възможно, а и да им дам възможност да видят и други материали извън тези, одобрени от техните училища и учители.
И много благодаря на всички, които също го правят Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 18:52 от Vienna

# 139
...
Друго предложение

Да "закачим" на първа страница най-често срещани въпроси и отговори.
Така от самото начало ще се изключат повтарящи се питания , които колкото и да се обясняват, непрестанно фигурират като въпроси. Само най-типичните, естествено, че не може да се посочат изчерпателно.

Изобщо, всичко, каквото се сетите и което ще ни е полезно за предстоящата година.
Полезната информация в първи пост е направо задължителна, че ще започнат едни питания... Така поне част от тях ще липсват.Simple Smile
Разбира се, полезните неща през годината ще търпят промени, но който се грижи за темата ще обновява и първия пост.

Поща или Фейсбук?
В пощата всичко е доста по-подредено.

# 140
Изпратила съм координати на седмокласната поща на редовен потребител. За съжаление през последните три години повечето материали са качени основно във ФБ групите. Как и на кого ще давате достъп, ще си решите вие. Само ще спомена, че през годините и тази поща е била обект на недобронамерени действия.
Що се отнася до полезната информация в първи пост, добре е да я има, макар че от опит мога да кажа, че когато темата навърти няколко страници, всички само питат, а почти никой не чете началото.

# 141
  • у нас
Може ли и на мен поща и парола, моля?

# 142
Здравейте, моля дайте шанс  и на по-малко списващите в темата, както и на новите потребители, с които ще се напълни бъдещата седмокласна тема. В тази връзка да помоля още веднъж за паролата на пощата, както и фейсбук групата, ако има такава за набор 2005.
Благодаря.

# 143
  • София
А коя е Фейсбук групата, в която се качват въпросните материали? Как мога да се включа?

# 144
кативики, материалите са трупани там с години. Веднъж лично съм си играла с часове да възстановявам изтритото. Старите потребители си личат, дори да не пишат редовно в темата. На тях никой няма да откаже.  Но да рискуваш петгодишен труд за някой регистриран вчера...Аз не бих го направила.

# 145
кативики, материалите са трупани там с години. Веднъж лично съм си играла с часове да възстановявам изтритото. Старите потребители си личат, дори да не пишат редовно в темата. На тях никой няма да откаже.  Но да рискуваш петгодишен труд за някой регистриран вчера...Аз не бих го направила.

Съгласна съм с Вас за най- новите потребители,  но тези с регистрации отдавна нищо, че имат по-малко публикации не би трябвало да се игнорират.

# 146
Никога не им е отказвано. Поне от моя страна. Това написах и преди малко. Simple Smile

# 147
С удоволствие ще променя 1 стр., разбира се ще взаимствам от седмокласната тема, но нека да приключи учебната  година.
Парола за пощата аз лично няма да давам на новорегистрирани!

А коя е Фейсбук групата, в която се качват въпросните материали? Как мога да се включа?
Родители на Набор 2005 - https://www.facebook.com/groups/640072556329726/

# 148
Прочетох писмото и напълно го подкрепям в частта му, че промените не трябва да влизат в сила непосредствено преди началото на учебната година на седмокласниците. Подписвам с две ръце всякакви бъдещи инициативи в тази насока.
За да бъда честна, обаче, ще кажа че съм за това, материалът от предходните години да има по-голямо отношение и тежест в НВО, именно поради факта, че стресът, очакванията и разочарованията в седми клас са твърде силни, тъй като няма постепенно отсяване в предходните години. И тъй като смятам, че постоянството заслужава да бъде възнаградено. А огромна част успехите на децата не са плод на тяхното постоянство и трайно усвоени знания, а основно на работа със скъпоплатени школи, до които не всеки има достъп. И всичко се забравя със скоростта, с която е научено.
Отново казвам- не говоря за набор 2005.

# 149
Вероятно има изключения, но все пак аз пък не смятам, че едно дете, което до 7 клас, едва ли не, си е бъркало в носа по време на часовете, може да постигне максимални резултати за една година с която и да е "скъпоплатена" школа или учители (всъщност индивидуалната подготовка е по-скъпоплатена)! Ще успее да се подготви и да влезе в добро училище, но не мисля, че ще може да се конкурира с деца, които са учили съвестно през всички предходни години. И не виждам как може да има достатъчни временни знания, които после да забрави! Напр. не можеш само за една година да станеш перфектно грамотен и след това пак да започнеш да допускаш груби правописни грешки! Не си го представям въобще! Това е нещо, което или го знаеш - или не! Не може да се усвои само за изпитите, абсурдно ми звучи.. Но дори и да има такива случаи, пак казвам, това ще са деца, които няма как да постигнат максимални резултати, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт