Сватба 2018 - IX част

• 44 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да, принципно се изискват. Идете, ако имате възможност до църквата, обяснете им как стоят нещата и да ви кажат какво да правите. Не чакайте деня на сватбата. Grinning
Мони, много сте хубави!

# 166
  • Beyond the stars
Ние като кумувахме чинно си ги носихме (даже и специално кума кръстихме преди това), но никой не ни ги поиска. Говорете с църквата  Wink

# 167
  • София, България
Ако не помни църквата, може да обиколи тези, в които смята, че е било кръщенето и да прегледа архивите около годината, в която е кръстен. Мисля, че се пазят доста назад архивите. Не би било редно да ги няма. Иначе какво?! Ще се кръщава втори път заради хартийката? Това е глупаво.

За пореден път чувам, че изобщо не ги искат, въпреки че и на нас ни казаха да ги носим. Също мисля, че ако попитате в църквата, може да се съгласят без кръщелното.
Иначе и на моят мъж се оказа,че не може да се намери кръщелното, но поне отецът е приятел и е кръстен в същата църква, в която ще е сватбата, та е казал че няма проблем.

# 168
Благодаря ви за отговорите.Simple SmileВсяка от вас е права. Когато и да си изместим фотосесията (дори и след вземането ми) гостите пак ще чакат , защото ще има гости които ще са тръгнали с малдоженеца и ще дойдат и до вкъщи. Няма да се откажа от фотосесия, защото плащам достатъчно парии искам да имам спомени. И аз като гост винаги съм чакала и не ми е било проблем. Минаването по масите за мен е уважение към гостите и е просещо с подаръците. А идеята ни е след изнесения ритуал да минат гостите набързо за поздравления , снмки и подаръци после те ще продължат с уелкъм дринк на терасата към морето (ще има напитки, сладки и фото кът), а през това време ние ще сме на фотосесия. Въпросът ми е по-скоро колко време отнема тпоздравленията и снимката на семейство или двойка.

# 169
Ние също "сърдечно помолихме" гостите да не носят цветя, а при желание да ни дарят с книга. (Даже в рима беше формулирана тази препоръка). Като сме изготвили и списък в Хеликон, от които могат да черпят идеи, ако нямат смелост да изберат сами Simple Smile. Определено мисля, че няма смисъл от толкова много цветя, особено в случай като нашия, когато не живеем в града, в който ще е сватбата.
Относно поздравленията, ние сме го измислили така - имаме изнесен ритуал, след това бързи снимки с всички гости, докато са още със свежи прически и грим. След това ние отиваме на фотосесия, гостите са на уелкъм дринк в градината на хотела. Самите поздравления ще приемаме на фотокът по някое време след като вече сме влязли в ресторанта. Ние ще отидем на фотокъта, ДЖ-ият ще обяви, че ше приемаме поздравления там, ще се щракнем по още веднъж и така.....От масите на гостите има видимост към фотокъта, та се надявам да няма струпване на много хора навенъж, всичко е в един голям хотелски двор Simple Smile
ПС: jorinkaa -ние сме предвидили 40-45 мин за бързите снимки след подписването за около 100-120 гости
Ноо разбира се, винаги ще има хора, който предпочитат по-традиционите обичаи, все ще има някой недоволен, който е очаквал да стане по по-друг начин, затова аз смятам, че е важно всеки да си го направи така както на него ще му допадне Simple Smile.
Важното е танци-манци и много забави Simple Smile

# 170
  • Варна
 При църковен брак искат ли кръщелното? Изобщо не знам къде, майка ми го прибра, а тя почина преди 10 г. Сега не ми трябва, но за в бъдеще...

# 171
  • София
Да, на младоженците и на кумовете.

# 172
И на четиримата ги искат по правило. Вече ще ги четат ли, ще ги проверяват ли, може ли кумовете да минат без... Зависи от попа. Църквата е разграден двор, толкова са ми противни, че ние венчавка не правихме.

# 173
Ние също "сърдечно помолихме" гостите да не носят цветя, а при желание да ни дарят с книга. (Даже в рима беше формулирана тази препоръка). Като сме изготвили и списък в Хеликон, от които могат да черпят идеи, ако нямат смелост да изберат сами Simple Smile. Определено мисля, че няма смисъл от толкова много цветя, особено в случай като нашия, когато не живеем в града, в който ще е сватбата.
Относно поздравленията, ние сме го измислили така - имаме изнесен ритуал, след това бързи снимки с всички гости, докато са още със свежи прически и грим. След това ние отиваме на фотосесия, гостите са на уелкъм дринк в градината на хотела. Самите поздравления ще приемаме на фотокът по някое време след като вече сме влязли в ресторанта. Ние ще отидем на фотокъта, ДЖ-ият ще обяви, че ше приемаме поздравления там, ще се щракнем по още веднъж и така.....От масите на гостите има видимост към фотокъта, та се надявам да няма струпване на много хора навенъж, всичко е в един голям хотелски двор Simple Smile
ПС: jorinkaa -ние сме предвидили 40-45 мин за бързите снимки след подписването за около 100-120 гости
Ноо разбира се, винаги ще има хора, който предпочитат по-традиционите обичаи, все ще има някой недоволен, който е очаквал да стане по по-друг начин, затова аз смятам, че е важно всеки да си го направи така както на него ще му допадне Simple Smile.
Важното е танци-манци и много забави Simple Smile

Ето това исках да чуя, че има още един, който се надява , че за 45 мин ще вмести 100 човека Grinning ( сред които реално има семества а снимки ще се правят не на гост , а на семейство) Вашата сватба e  една седмица след нашата и ще споделя как е минало Simple Smile

# 174
Ние и четиримата си носихме кръщелните, но никой не ни ги поиска. Чувала съм, че някои много държат, та зависи на кого ще попаднете.

# 175
Искат ги момичета ние преди да влезнем в църквата служителката там ни ги взе и след церемонията ни ги върна с документа за църковния брак . Не съм чувала поне в София някъде да не ги искат . Моя мъж също не си намираше неговото и отидохме в църквата в която е бил кръстен и ни дадоха ново. 

# 176
Monikrisi, уникално красива булка си била! И фотосесията сред маковете е просто прелестна.

Иначе нашите кръщелни ги искаха, както и тези на кумовете. За Катедралата във Варна става дума.

# 177
Леле Момичета докато ви изчета . Първо Аничка роклята е прекрасна и ти изглеждах превъзходно с нея . Пърпъл изпуснала съм снимките , но огледалата са страхотни.  Уникален подарък.  Sunflower маникюра е супер я да споделя и моя всъщност не знам дали ще го видите хубаво две гълъбчета са ... Да ви споделя и някой снимки https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2175294852499834& … d=418296534866350 . Ние имахме 96 човека гости ш минахме да ги поздравим и да си получим подаръците по време на сервирането на вечерята и мисля, че за 30 мин се случи всичко.  Просто любезно минавате през всеки един правите си наздраве давате им подаръците, а те техните ги пускаха в една кутия която едната ми шаферка държеше . Та общ о взето не загубихме Много време .
Мммм, прекрасни снимки! Тези сред маковете са шедьовър! Разкошни сте! Да сте живи и здрави и винаги да запазите топлината в погледа!

# 178
Здравейте ,  какъв е бюджета ви за DJ ?

# 179
  • Beyond the stars
Ние платихме 500+150 овъртайм за водещ + dj.

Общи условия

Активация на акаунт