Сватба 2018 - IX част

• 44 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
За мен пък е много по-бързо и удобно поздравяването след уелкъм дринка и определено го хредпочитам и като гост и като булка. Grinning Обаче не знам с тази фотосесия как биха могли да се случат нещата и дали ще има време.

# 136
Не виждам как за 40 минути след уелкъм дринка ще успеят, освен ако гостите не са само тридесетина. Пък и фотосесията може да се забави... Но е хубаво да изговорим разни варианти, кой знае какво друго може да й хрумне Simple Smile)

# 137
Фъстъче, много са ти красиви нещата. Поздравления!
Мария, бижуто ти за коса е прекрасно. Нежно и изчистено. Харесва ми.

Аз също не знам в крайна сметка ще имам ли моминско парти. Аз самата нищо не съм организирала, а кумата нищо конкретно не е споделяла. Нас ни чака кръщене след седмица - годеникО ще се кръщава, че все се кани досега, ама все нещо го е пропускал, та сега заради сватбата вече е съвсем наложително. Като ходих да му записвам час във църквата, попът ме пита на колко годинКИ бил кръщелника, и като му казах, че е на 39, рече: Уу, ами значи сме набори с него. Щях да падна от смях. Пак добре, че не се разкисках в църквата.
Аз преди малко поръчах подаръчетата за гости, които по-скоро ще са късметчета. Ето такива:
http://www.fliongata.com/shop/227/desc/bulchinski-kasmet-za-morski-svatbi-mare
Само че цвят екрю.

Решихме, че тъй като поканите са в шишета, ако и подаръчетата са в шишета, ще стане прекалено вече. Останалите неща, които гледахме пак са с едни етикети, едни текстове, имена..., а на нас наистина не ни се занимава чак толкова подробно с тези неща. А късметчетата си изглеждат съвсем сватбено и красиво.  Та, така де. Това също може донякъде да се сметне към графа - отметнато. Нищо, че още не сме ги получили, но поне вече няма да ги мислим какви ще са.

Много са хубави подаръчетата! Точно щях да ти предложа да потърсиш такива рапанчета с пясъчен цвят, че някъде ги бях гледала и че ще ти отиват на цветовете на сватбата.

# 138
  • София, България
Мисля, че за хората с изнесен ритуал и фотосесия преди него е по-добре поздравления и подаръци да се приемат отвън преди влизане в ресторанта.
В случая, като нашия, когато фотосесията е между църквата и ресторанта, всички ще се настанят и после ще минаваме по масите.
При първия вариант не ми харесва реденето на опашка, а при втория пък обикалянето по масите... няма угодия.

# 139
Пърпъл, и аз мислех така, но фотографът и агентката ни разубедиха с мотива, че отнема час, час и половина да минат стотина гости, забавя се настаняването, а и през това време е много кофти да ги караш буквално да се редят на опашка. Наздравицата и на мен ми беше отблъскваща като идея, но поне тогава младоженците обикалят, а на гостите им е комфортно.

# 140
И мен ме ужасяваше мисълта за наздравицата, но при нас се получи много естествено. Минахме с мъжа и кумовете (кумът носеше кутията Grinning ), а с нас беше и фотографът. Засне ни с всички как си даваме наздравица и притесненията ми от този момент изчезнаха.

# 141
Здравейте Simple Smile
Иаз поръчах огледалца за моминското парти Simple Smile др седмица щще ми ги пратят.
Имам въпрос към миналите булки най-вече. Накоя от вас организирала ли е така нещата, че поздравленията да са след изнесен ритуал , а не в ресторанта. Ние мислим след ритуала да приемаме поздравления, подаръци и да правим снимки с гости, а после в ресторанта само да минем за наздравица по-набързо. Но не знам колко време отнема. И ми се иска мнение на някой вече минал по този път, защото във ффб групата има много различни мнения
Мнооого изморително и отегчително, особено за гостите!!! Ние като гости миналата година чакахме на опашка час и половина да ни дойде реда да си връчим пликчето, цветята и да се снимаме с младоженците. Та така го бяха измислили. Жега, свърши водата и имаше само чаши с вече топло шампанско. И младите се бяха изморили сериозно. Не бих го препоръчала.
И да добавя - всички стърчат прави като наказани и чакат да приключи този ритуал и едва тогава да ги поканят да се настанят в ресторанта. Лично на нас ни беше много некомфортно и не го одобрихме като идея. А пък ако се наложи и да ви чакат да дойдете от фотосесията съвсем ще им дойде до козирката.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 23:15 от fatalina

# 142
  • София
Зависи много колко са и гостите.  При мен винаги уелкъм дринковете са минавали сравнително бързо.  На една сватба с 200 човека младоженците минаваха 2 часа по масите, това бяха 2 часа без игри, без танци, изключителна скука, направо да забравиш на какво събитие си.

# 143
Леле Момичета докато ви изчета . Първо Аничка роклята е прекрасна и ти изглеждах превъзходно с нея . Пърпъл изпуснала съм снимките , но огледалата са страхотни.  Уникален подарък.  Sunflower маникюра е супер я да споделя и моя всъщност не знам дали ще го видите хубаво две гълъбчета са ... Да ви споделя и някой снимки https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2175294852499834& … d=418296534866350 . Ние имахме 96 човека гости ш минахме да ги поздравим и да си получим подаръците по време на сервирането на вечерята и мисля, че за 30 мин се случи всичко.  Просто любезно минавате през всеки един правите си наздраве давате им подаръците, а те техните ги пускаха в една кутия която едната ми шаферка държеше . Та общ о взето не загубихме Много време .

# 144
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте, момичета Simple Smile

Само да се отбележа, че ви следя и има страхотни идеи.

Всъщност, списъка с булчинските магазини от първата страница се оказа доста полезен, тъй като ми насочи вниманието към бутик, в който иначе нямаше да ида - Be queen. И за щастие, защото това беше последният магазин, в който отидох и вече се бях отчаяла, че няма да намеря моята рокля .. И се открихме взаимно. Simple Smile
Заложих на дантелена русалка с голям шлейф - точно както съм си я представяла - макар че на няколко места получих коментар, че този вид рокли въобще не са за моята по-сочна /curvy/ фигура. Но пък много се харесах в тази.

Нямах много време да обърна сериозно внимание на сватбените организации - повечето ни решения са абсолютно импровизирани - но пък мисля, че нещата, които са важни за мен, ще се получат ок - ресторантът, роклята, фотографът, халките и комфортът на гостите.

Все още ми остават един куп неща за правене - да открия гримьор и маникюрист, да изберем музика и забавления, подаръци на кумовете и пр. детайли - но съм оптимист, че всичко ще си падне на мястото.

Важното е да стане купон и да сме там. Simple Smile

# 145
  • Варна
Monikrisi, чудесна булка си Simple Smile
SilverSign, твоят пост все едно аз съм го писала. Засега поне не се притеснявам. Вярвам, че всичко ще се нареди.
Ние ще правим малка сватба - до 60 човека - и мисля да минаваме по масите, но да си има музика и танци през това време. Ще направим общи снимки с гостите след изнесения ритуал, а после фотографът ще снима наздравиците.

# 146
Ние бяхме с 94 гости и минаването по масите за наздравица беше цяла вечност според мен. Гостите се оказаха изключително приказливи, а и мъжът ми не им отстъпва. Имаше случаи, в които леко го подръпвах по панталона, за да се усети да спре да приказва и да продължим напред. Не исках да стоим толкова време при всеки, но и нямаше как да им кажа "Хайде давайте си пликовете, ето ви подаръчето и да си ходим". Имаше хора, на които казвахме "Наздраве", давах подаръче, а те стояха и си говореха и не ни дават своя подарък, просто искаха да си приказваме и аз се видях в чудо как да забързам нещата. Много изморително беше.
Яд ме е и, че нямаме снимки с всички гости, явно чакаха специална покана, за да се снимаме с тях, но от толкова много хора аз не мога да проследя с кого сме се снимали и с кого не. Смятам, че на когото му е било важно да се снима с нас, е намерил начин да го направи.

Мони, много красиви снимки! И двамата изглеждате страхотно! Винаги бъдете така щастливи! Simple Smile

# 147
Monikrisi, страхотно нежна булка си! Аз живея в непосредствена близост до хотел Акорд и тук наистина всеки божи ден има сватба (ако няма бал примерно Grinning ) Винаги, когато видя, че украсярат арката в градината хвърлям по едно око и вечерно време с малкия гледаме ритуалите от балкона. Grinning Не, че се вижда много, но поне се чува. Grinning И точно теб те зърнах, когато пристигнахте в ресторанта!

Относно приемането на поздравленията и снимките - Ние сме поканили гостите си направо в църквата. Преди това ще бъде фотосесията. Предпочитам да не ни чака никой и да не се притеснявам. След църквата е изнесеният ритуал, след който сме отделили 45 мин за поздравления и снимки. Не мисля, че ще се получи голяма струпване и опашки. Първо, защото сватбата е с около 70 човека, второ под шатрите ще има масички с хапки, шампанско, лимонади, вода и тн. На всяко столче от изнесения ритуал ще сложим ветрило. А пък и би било много по-хубаво с гостите да се щракнем около арката и сред зеленината навън, отколкото вътре в ресторанта.
Разбира се, на по-късен етап ще минем и по масите за наздравица.

SilverSign - И друг път бях писала, че от всички магазини и бутици, които обиколих Be Queen е жесток! Много добро обслужване, без излишни коментари какво би подхождало и какво не, ами се грижат булката да се премени в различни визии. Имат и доста голяма разнообразие от модели. Нямам търпения да дойде следващата седмица, защото съм на първа проба!

# 148
monikrisi,невероятно хубава булка си била и сте чудесна двойка! Много семейно щастие и разбирателство ви пожелавам.
За поздравленията съм в чуденка и аз - мислех си да има специална маса,където да бъде кутията и място за подаръците и при настаняването на гостите шаферките  да обясняват къде могат да оставят подаръците си, а ние само да минем за наздравица по масите.

# 149
Ние ще сме с изнесен ритуал (фотосесията преди това) и след церемонията ще има отделна маса с нещо като  wellcome drink, където всеки ще си взима и ще минава да ни поздравява, няма да обикаляме по масите.

Общи условия

Активация на акаунт