Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІ

• 70 791
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Bethefirst, браво!

Срам не срам, моето активно тегло е само 44 кг. Фитнеспал изчислява, че с днешното ми меню ще имам 82 гр. протеин, общо 1341 калории. А ето и самото меню:
Скрит текст:
Закуска -  30 грама овесени ядки + 40 грама сирене
Кафе с 25 мл. мляко
междинна закуска - 200 грама кисело мляко
обяд - салата с домати, краставици, 70 грама авокадо, 50 грама сирене, 30 грама ръжен хляб
следобед - 20 грама шам фастък
вечеря - сьомга 170 грама, зеленчуци

# 601
Благодаря ви, момичета.
Горе долу съм си същата, като за жалост не се ограничавам от любимите си сладки неща. Гледам да е през ден и си хапвам черен шоколад, нещо друго с шоколад или вафличка. Затова не мога да изкарам преса и да изчистя коремните мазнини.
Хапвам зеленчуци зелени и цитрусови плодове. Хляб не, само от време на време един протеинов, който струва към 4 лв. Яйца, домати, краставици, пилешко и телешко месо, киноа, леща, ориз и ей такива неща. Вече 2 години не пуша и не пия алкохол. Добавки също не взимам на този етап.

# 602
Много лесно минавам 120гр. А активно тегло имам 42кг според калкулатора.
Препоръча ми до 90макс, и че и това ми е много.
Дези, с какво си набавяш толкова протеин?? Аз дори и на прах като пия, пак трудно ги докарвам до 90г.

Закусвам 3 яйца (П 18.9гр),
Обядвам и вечерям риба/пиле/тофу/(пак вкарах соя експериментално, да видим)
Т.е приемам на хранене 20-30-30, и като прегладнея гоня глада с яйце, и протеин на прах след силова, или сутрин на гладно....става много.

В тахана също има протеин. Там прекалявам.
В интерес на истината съм имала огромни минуси когато съм замествала хранене с тахан. Лесен е за носене и е идеален за обяд, или пред-тренировъчно. Просветва ми, а не ми пълни стомаха.

Ще ги разместя нещата и ще видя.
Протеина трябва да го озаптя.

Днес съм изяла 5 яйца досега и 160 гр тофу- П 58.1. След тренировката ще пия протеин, ще станат 78.0.

Варя си зеленчуци да гоня глад. Броколи и карфиол. Готова съм за всякакви ситуации.

# 603
На мен калкулатора ми изкарва 43 кг активно тегло. Сега ще смятам на ново, че приемах според моето си тегло нутриентите. Изкарва ме и 1600 ккал при 20% дефицит, въпреки че ми се струват доста, ще пробвам с толкова и ще намаля на 1400. А може и да не намалям, знам ли. Да не се отрази на кърменето.

# 604
  • София
Bethefirst, браво!

Срам не срам, моето активно тегло е само 44 кг. Фитнеспал изчислява, че с днешното ми меню ще имам 82 гр. протеин, общо 1341 калории. А ето и самото меню:
Скрит текст:
Закуска -  30 грама овесени ядки + 40 грама сирене
Кафе с 25 мл. мляко
междинна закуска - 200 грама кисело мляко
обяд - салата с домати, краставици, 70 грама авокадо, 50 грама сирене, 30 грама ръжен хляб
следобед - 20 грама шам фастък
вечеря - сьомга 170 грама, зеленчуци
Как събра 82 гр с това меню?!

# 605

Как събра 82 гр с това меню?!

Основно от рибата 34 грама и млякото 15 грама. Останалите са малко от сиренето (12 грама за деня - според Фитнеспал), малко от овесената каша, малко от ядките, т.н. И за мен беше учудващо, но се събират 82. Може и да има някакво отклонение, разбира се. В момента просто "сляпо" следвам програмата. Ако успея да я следвам 2 седмици, ще дам отзиви ... 

# 606
  • Бургас
Моят препъни-камък явно ще се окажат млечните. Изключила съм ги напълно вече 4 дни, не мога да си позная корема. Никога, ама никога не съм имала плосък корем. Е, още не е станал такъв, но вече имам надежда, че и това ще се случи.
Аз съм с активно тегло 39,7 по калкулатора, с 25% мазнини. Смятах и калории и нутриенти, но това ще е план Б. Сега залагам на спирането на млечните. Килограми не държа да свалям, сантиметрите са ми цел.
На мен проблема са ми въглехидратите, малко са ми и ми пада енергията често. Направо ги забравям, така отвикнах да ги ям. Без сол изобщо не си го представям - с ниско кръвно и без въглехидрати, ще съм взела-дала.

# 607
  • Бургас/Пз
От както ползвам приложението на фитнес пал, вече 3 месеца ми дава, че по това, с което се храня вече трябва да съм 47-48кг, ама нъц... заковала съм си теглото на 50кг и не мърдам от него. В вовента и не искам де, но ми е странно, защото реално изяждам по-малко калории от необходимите 1860, което означава, че съм в дефицит, ама на теглото не се отразява. Знам, че мускулът тежи, но все пак...
Явно не всеки калориен дефицит води до сваляне на кг-ми, както твърдят повечето хранителни и фитнес специалисти  newsm78

# 608
  • София
И аз съм в дефицит от 3 месеца поне, но не свалям, даже може и на + да съм....80% от времето съм с доста изчистено хранене, не е да чакам само на дефицита. Тренирам си, но мазнините си седят, ориентир ми е горната част на бедрото.

# 609
Хора, смятате ли правилно калориите? Логвате ли всеки ден? Гривни, това-онова? :Д Много се учудвам от това мнозинство. Може би има грешки в броенето и определянето на изгорени кал, поддържащи кал и тн.

# 610
И аз съм в дефицит от 3 месеца поне. Тренирам си, но мазнините си седят, ориентир ми е горната част на бедрото.
При мен краката почват да се топят след минимум  5-6 мес 10-15% дефицит - слабо място ми е и последни се повлияват. Като гледам и разни каки в ИС, които тренират за излизане на сцена също попадам на този феномен - обусловен от генетиката ни, разбира се - тези, които сме hourglass и крушовидни ставаме хърбави и без цици в горна част ПРЕДИ да се орелефят краката. Ерго 90% от фитнес бикини състезателките са със силикон.

Тези, родени под щастлива звезда и с оптимална конституция, които пълнеят равномерно често и свалят равномерно от тялото.

Процесът на отслабване не е линеен!!! Не го и очаквайте да е, защото това ужасно влияе на мотивацията ви!
https://www.bb-team.org/articles/5246_patyat-kam-minus-10

Ани, в другата тема попита, но ще ти отговоря тук, като логическо продължение на горното -- упражненията за релеф на краката се нарича калориен дефицит + стандартните ти упр. за крака. Ако имаш изоставаща група - работиш екстра над нея (глутеус и/или  хамстринг обикновено изостават спрямо квадрицепсите. Обикновено не означава винаги, разбира се) Релеф има единствено и  само при нисък процент подкожни мазнини в дадена част на тялото. Аз имам сикспак и мазни крака едновременно!.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 18:35 от Agent Provocateur

# 611
  • София
Ако някой тук е с нисък % телесни мазнини, това е Ани  Peace
Аз си знам, че съм с мазни крака и изчистена горна част (лесно изчистваща се), но наистина ми идва в повече този дисбаланс... Whistling

# 612
  • София
Аз пък съм яко тапицирана, а в същото време имам доста сила.
Sad

# 613
Аз съм също солидно тапицирана в краката, въпреки че тичам по 70-80км на седмица (сега съм в почивка, та около 50-60), и въпреки "дефицита", който очеизвадно е грешен. Свалям на 1300-1400.

Ноо, тлъстинките се смаляват, и виждам прогрес във снимките от март месец насам, въпреки че темпото е мравешко.
Сигурна съм, че догодина нещата ще са съвсем другаде. Явно търпение се иска, и то яко. Много меко казано.

Според гривната съм изгорила 2379кал. Да бе, да. Ако ядях по 2000 да съм станала тройна. Поне километрите понякога ги изкарва верни. МИсля, че и пулса е верен. Fitbit Charge 2 имам.

Днешния ден го пиша зареждащ. Висока мазна вълна, т.е тахан. На съм яла джънк, нито глупости, но количеството на тахана разбива цялото инак нормално ядене.
И въпреки това според гривната съм в дефицит. Crazy Лъже, гадината, та пушек се вдига.

Днес правих краЦи (трябваше вчера вечерта да ги правя, но така тъпо се подхлъзнах паднах по Д, че ми се разместиха всички чакри и реших да почивам. Останах си със сутрешното кардио Спийд 3 на ШонТ от Т25).

Та, днес крака с Кели от ФБ, но правих и допълнителни клекове с щанга и 3х20 суинга с пудовка като заместител на упражнение което така и не можах да схвана.
Накрая правих лицеви за трицепс, защото ми е проблемна зона. Финал 25мин бързо въже.
Рапорт даден. Grinning

Змия, да ти завиди човек за силата. Радвай се! Hug

# 614
Страхотна промяна, браво!!

За активното тегло аз се мерих в Залата на Юли(тоест той мери) с калипер и уред и ми го изкара 49 кг. Онлайн и по обиколки не е супер точно, трябват и гънки 😁👙

Според мен маратонците/бегачите имат едни от най-кофтите спортни тела. Така че не ми хвалете тичане. Спринта е друга работа, то и си личи.

Общи условия

Активация на акаунт