Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІ

• 70 793
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Хахахааа, Lady_Fade, а тренировъчните им програми виждала ли си? Това не е за нормални хора.

Профи маратонците не тичат за визия. Wink  От няколко килограма в повече, било то и мускул, можеш да загубиш хиляди. Та за какво ти е мускулна маса, ако си вадиш хляба с това тяло, и всеки паунд който те забавя е от значение?

Профитата са друга планета. Това е толкова очеизвадно, че ти се чудя на мотива да постнеш нещо подобно.  Shocked
А сега да тръгна да слагам снимки на Арнолд и професионални билдърки  и заядливо да питам дали пишещите в темата искат да приличат на тях? Rolling Eyes

Апропо, боксьорите също тичат:

И години наред тренират тежко часове на ден.

Но тук няма как да заприличаме на професионални атлети от който и да е спорт или дисциплина. Няма какво да се лъжем.

Едит: оправих си словореда, че хич не беше български

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 07:15 от Deziderata

# 616
  • Бургас
Аз пък с краката нямам проблем. Свалям там и от дупето най-напред. Виж, корема ми е съвсем друга бира. Ръцете също.
Вчера повече въглехидрат - филийка ръжен хляб сутринта, за обяд мариновани краставички и лютеница - имаше захар и в двете; вечерта мусака с картофи, малко помело, черен шоколад. Ама добре ми дойде, днес съм свежа и с енергия.

# 617
  • Бургас/Пз
Хора, смятате ли правилно калориите? Логвате ли всеки ден? Гривни, това-онова? :Д Много се учудвам от това мнозинство. Може би има грешки в броенето и определянето на изгорени кал, поддържащи кал и тн.
И аз не знам вече ... Ползвам фитнес пал, имам гривна на Гармин, въвеждам всичко до последната троха и мисля, че калориите са верни. Вероятно самото изчисление, че са ми нужни 1800 калории не е вярно. Но пък няколко калкулатора съм ползвала и всички дават около 1600-1800.
Като цяло това, че не свалям, никак не ме притеснява, просто ми е чудно, че така се получава при явен калориен дефицит.
А при калориен дефицит се чудя изобщо може ли да говорим за покачване на мускулна маса  newsm78

Ани, в другата тема попита, но ще ти отговоря тук, като логическо продължение на горното -- упражненията за релеф на краката се нарича калориен дефицит + стандартните ти упр. за крака. Ако имаш изоставаща група - работиш екстра над нея (глутеус и/или  хамстринг обикновено изостават спрямо квадрицепсите. Обикновено не означава винаги, разбира се) Релеф има единствено и  само при нисък процент подкожни мазнини в дадена част на тялото. Аз имам сикспак и мазни крака едновременно!.
Това явно трябва да направя. Подкожните мазнини мисля, че съм ги преборила, кожата ми е тънка, гладка, няма целулит и мазнини, така че ще заложа на упражненията.  Hug Hug Peace

# 618
  • София
а ако знаете спринтьорите какви тежести размятат...

Моят мъж е участвал на Олимпиада в дисциплината 400 с препятствия. Тогава е бил под 70 кг, а редовна част от тренировките му са били клекове с 90 кг щанга.

Ето ви и едно тяло на пубер
..............

След съвсем малко ще я изтрия, защото това е синът ми.
Тук е на 16 г. 190 см, 66 кг.
Сега е още по-здрав. Килограмите все още са под 70, преди състезание сваля отново, за да влезе в категория до 67 кг.

Тича само в предсъстезателна тренировъчна фаза, когато се готви за голямо състезание. Но тогава тренират 2 или 3 пъти на ден.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 10:22 от змия

# 619
  • Бургас/Пз
Змия, напълни ми очите това хлапе, еееххх защо не съм с 20г по-млада  Joy Mr. Green Mr. Green

# 620
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз започвам да свалям от където и да било след поне 6 месеца, сякаш тялото ми трябва да мине на такъв режим за сваляне.
Точно като Агента, аз свалям отгоре надолу и качвам отдолу нагоре. Структура какво да правиш.

Мен ме тръшна вирус с температура и стомашни болки, затова храната в момента не е каквато ми се иска и няма смисъл да отчитам.

# 621
  • Бургас/Пз
Изпълних си планираните 4 тренировки за седмицата и съм много доволна. Обаче след 4дни изключително изчистено хранене без нито едно залитане, снощи се изтървах яко Sad Ще го пиша чийт дей, обаче днес още ми е тежко и гадно.

# 622
  • София
Страхотна промяна, браво!!

За активното тегло аз се мерих в Залата на Юли(тоест той мери) с калипер и уред и ми го изкара 49 кг. Онлайн и по обиколки не е супер точно, трябват и гънки 😁👙

Би ли споделила колко си висока? И колко калории ти даде за поддръжка на кг? Дефицитът после лесно се смята.

# 623
Аз пък точно за 6 месеца бях свалила 12-14 кг(трудно е да се каже от колко започнах). Ако си в кал.дефицит особено в началото се сваля поне 2-3 кг на месец.
165 см съм и съм 64 кг, по 1 кг на месец минус през последните 2-3 месеца, тоест по-бавничко от началото. Калорийния баланс ми зависи от активността, но средно е 2000-2200 кал, a базовия калориен баланс (ако лежа по цял ден) ми го сметна 1350 кал.
Мисля че за това също отговарят онлайн калкулаторите.

# 624
  • София
Ясно  Peace
Аз съм на 1000 - 1300 кал ,като 1300 са в дни с тренировки и някой по-нережимен продукт там (бонбон или парче шоколад), иначе не ги стигам. Но не свалям, даже съм качила 1.5 кг за месец  Crazy 170 см съм.

# 625
  • София
Как 1000-1300 при 170 см. Това си е чист глад. Нищо добро няма да постигнеш така.

# 626
Баронес, можеш ли да пуснеш примерно меню за един ден на тези калории?

# 627
Ето ме и мен с моята ротация. Калории за деня 1122.
П 107г,  В 9.6г, М 69г.

з- 3 бъркани яйца с 5гр кокосово олио
о- 3 варени яйца
в- 4 варени яйца с прошуто 100гр

след тренировка протеин

Петък и събота ми бяха високо вгх.- ориз и риба.

# 628
Да ви кажа в този етап с тренировки не мога да си позволя да ям само 1200-1300 кал, просто няма да издържа. Карах 2 месеца много стриктно на 1200 кал. и дотам. Ако се замислите 1200 калории при вас е дефицит от над 1000 калории - защо ви е? Забавя се метаболизма(както и стана при мен и просто в един момент спрях да свалям мерки и тегло). Според мен истината е в златната среда - дефицит около 15-20%.
Скоро мисля да пробвам въглехидратна ротация или истинска кето, но нямам много стимул Simple Smile

# 629
Да ви кажа в този етап с тренировки не мога да си позволя да ям само 1200-1300 кал, просто няма да издържа.

Ами при теб дори не е необходимо. Всяка от нас е в различен тренировъчен етап просто.

При мен това много скоро ще свърши, и пак ще се върна на 1600-1800, или и повече, ако усетя нужда. Лятото бях на 1800-2200.
Сега обаче чистя.
Дефицитът ми от 25% според сайта на Страхил е 1306. Мисля, че този калкулатор ме прецени по-акуратно от всички останали досега. С по-малък дефицит не свалям.

С тази въглехидратна ротация обаче ми е трудно да докарам калориите в дните с нисък въглехидрат. Не искам да качвам излишно протеина. Дори се съмнявам, че заради него не свалям.

Следя се сериозно от 2016та - с кухненска везна и Фитбит, и чета много.
Преди това си пишех менюта във Фитнес пала и калории, но ядях неподходящи неща в неподходящо време и количества. На всичкото отгоре си изяждах калориите от тренировките, които си надписвах щедро като калории, защото ползвах общото меню- глупост голяма. И се чудех защо не отслабвам. ooooh!

Не говоря за баници, вафли и прочее, да си кажа. Въпреки че имах слабост към веган палео барчета, които са си джънк отвсякъде. И от това се оттървах.

И Силвестър Сталоун е бил на 1100кал, като е чистел, уикендите е правил як рифийд. След като грамаден мъж го прави, защо не и аз, с моите 156-157см.

Общи условия

Активация на акаунт