На море в Гърция 2018 - II

• 85 629
  • 787
  •   1
Отговори
# 330
https://www.booking.com/hotel/gr/lucy.bg.html?aid=340302;label=m … otal&#tab-mai
Здравейте! Някой почивал ли е в този хотел? Мненията са много противоречиви и не мога да се ориентирам. Част от компанията иска тази година да сме по -близо до България и затова сме се ориентирали към Кавала. Ако можете да предложите някой друг, хубав хотел, ще съм Ви много благодарна. Може да е и 4 ****. Тази година сме решили "да развържем малко кесиите" Simple Smile))

# 331
https://www.booking.com/hotel/gr/lucy.bg.html?aid=340302;label=m … otal&#tab-mai
Здравейте! Някой почивал ли е в този хотел? Мненията са много противоречиви и не мога да се ориентирам. Част от компанията иска тази година да сме по -близо до България и затова сме се ориентирали към Кавала. Ако можете да предложите някой друг, хубав хотел, ще съм Ви много благодарна. Може да е и 4 ****. Тази година сме решили "да развържем малко кесиите" Simple Smile))

Аз миналата година ходих в командировка и ме настаниха в този хотел https://www.booking.com/hotel/gr/airotel-galaxy.bg.html?aid=9328 … total;ucfs=1&
Хареса ми, невероятна гледка, чудесна закуска, близо до крепоста, точно в центъра. За плажове не знам, бях през март и не съм се интересувала. Имаше проблем с паркинга, когато пристигнахме нямаше места, но от хотела ни насочиха към обществен и след това го платиха.

# 332

Аз миналата година ходих в командировка и ме настаниха в този хотел https://www.booking.com/hotel/gr/airotel-galaxy.bg.html?aid=9328 … total;ucfs=1&
Хареса ми, невероятна гледка, чудесна закуска, близо до крепоста, точно в центъра. За плажове не знам, бях през март и не съм се интересувала. Имаше проблем с паркинга, когато пристигнахме нямаше места, но от хотела ни насочиха към обществен и след това го платиха.
Благодаря Simple Smile

# 333
Здравейте, Лятната ни почивка наближава и трябва да резервирам транспорт от Атина до Порос или Галатас.  На мъжът ми му става лошо от автобус и кораб. Не мога да преценя кое е по-малкото зло - бавния ферибот на Saronic Ferries от Атина до Порос или автобус Атина-Галатас? Не сме се качвали на бавни фериботи. Много ли се люшка/клати? Има ли какво да се прави там за 2.5 часа?
В интернет не откривам информация дали има плаж в Галатас или трябва да ходим до Порос. Бихте ли ми препоръчали някоя интересна местност в тази област, до която да се стигне с обществен транспорт?

# 334
Eто автобусите, които те интересуват http://www.ktelargolida.gr/?module=default&pages_id=15&lang=en

Нафплио не е за пропускане, провери си разписанията дали може да стане без нощувка, а можете и да си резервирате една нощувка на връщане например, автобусът оттам до Атина е по-малко от 2 ч.

Близо до Галатас е Метана, вулканичен полуостров с термални извори, който е почти като остров, също може да се види за 2-3 часа.

За плаж - на Порос, на континента от тази страна няма хубави. Евентуално можете да проверите за екскурзии да видите Епидавър, но пътищата са доста завоести там и може да мъжа ти да му стане лошо.

Аз не бих пропускала разходка до Хидра, която се стига доста бързо с корабче от Порос, въпреки проблема на мъжа ти. В Гърция във всяка аптека, а и на някои будки продават Travel gum - с антихистамин срещу прилошаване, може да пробва. Сароническият залив е затворен и обикновено няма вълнение.
Самият маршрут Порос-Галатас е 5 минути плаване, като градски автобус и с него няма да има проблеми.

В Галатас препоръчвам ето тази кръчма на пристанището - Бабис https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g8715394-d8686056- … latas_Attica.html

# 335
Много благодаря

# 336
За жалост почивката ни в слънчева Гърция свърши и онзи ден се прибрахме след прекарани невероятно 13 дни във Волос и Пилио. Ето и малко снимки от великолепните плажове на Пелион:

P.S. Искаше ни се да се качим на теснолинейката на Пилио, но за жалост се обадихме миналата неделя следобяд да попитаме за понеделник, но ни казаха, че влакчето работи само събота и неделя и така ще остане за догодина.

# 337
  • София (Възраждане)
Момичета, какво е положението на Кулата?! Преди време четох, че се препоръчват другите КПП-та до края на юни заради ограничения поради ремонти или нещо подобно...

# 338
  • София
Преди малко даваха репортаж по новините, че днес задръстването е било около 4 км, чакането е било около 30 минути, има ремонтни дейности в гръцката част. Но и на Маказа показаха картина, също доста задръстване е имало и там.

# 339
В четвъртък около 9-10 часа минахме за 5 мин. Предполам петък и събота има много хора само за уикенд почивки и затова.

# 340
  • Хасково

Миналото лято бяхме там- нямам забележки-чудесен хотел, хубава храна, спокоен плаж.  Е динствен минус е  че е  отдалечен от центъра. Ако ти трябва още нещо питай.

# 341
  • Sofia
За жалост почивката ни в слънчева Гърция свърши и онзи ден се прибрахме след прекарани невероятно 13 дни във Волос и Пилио. Ето и малко снимки от великолепните плажове на Пелион:

P.S. Искаше ни се да се качим на теснолинейката на Пилио, но за жалост се обадихме миналата неделя следобяд да попитаме за понеделник, но ни казаха, че влакчето работи само събота и неделя и така ще остане за догодина.

Страхотни снимки, Милопотамос ли разпознавам? Дай повече ивфо за това къде ходихта и какаво ви направи впечатление. И ние на там сме се запътили Септември, това за влакчето беше много полезно. От миналото лято го гледам, дано успеем да го включим тази година в програмата.

# 342

Страхотни снимки, Милопотамос ли разпознавам? Дай повече ивфо за това къде ходихта и какаво ви направи впечатление. И ние на там сме се запътили Септември, това за влакчето беше много полезно. От миналото лято го гледам, дано успеем да го включим тази година в програмата.

Да, Милопотамос го има на две от снимките. Ходихме на доста плажове: Хорефто - не ни хареса, защото има едри камъни, Агиос Саранда е в пъти по-хубав според мен.
Потистика - красив и голям плаж с широка плажна ивица и много красиви скали в морето, със ситен пясък и плавен подход при влизане. Там много често има големи вълни, но тази година уцелихме да бъде супер спокойно и без вълни. Има интерен бар във височина с хубава гледка към плажа.
Микро - отличен плаж с най-ситния пясък на Пилио, широка плажна ивица, почти няма хора, разбрах от групата за него Hug
Факистра- вълшебен плаж, почти безлюден, много красив, слиза се по стълби до него, които на връщане ни поозориха, но определено си заслужава.
Милопотамос - много красив, каквото и да се каже ще е малко за него. Като недостатък има висока скала, която към 16 часа скрива плажната ивица и се оказваш на сянка.
Агиос Саранда - любим мой плаж с най-широката ивица от всички, пясък, много голям с 4 бара и много, много свободна зона.
Агиос Йоанис - отидохме уж за да сме цял ден на него, но изобщо не ми хареса, тесен, водата беше мръсна, шезлонги по 5евро и се преместихме на Агиос Саранда.
Миналата година ходихме на Папа Неро и като цял не е лош, с широка плажна ивица е, но някакси не ни хареса особено.
Макриница е село на Пилио, което е по пътя за Волос, след Портаря. Оттам можеш да си купиш сувенири, има доста магазинчета, заведения и къщи с възрожденска архитектура. Има красива гледка към Волос. Във Волос е интересно пристанището, където има и доста частни яхти и корабът Арго. Ние спим във Волос при сестра ми и всеки ден си пътувахме до Пилио и обратно като по пътя има спиращи дъха гледки към морето и към Волос.
Препоръчвам ти да посетите типично заведение за Волос в самия град -Ципурадико, където се пие анасонова напитка Ципуро, към която сервират мезета от морски дарове като скариди, миди, октопод, калмари, ципура, картофи на пещ и други вкусотии.
Дано изкарате чудесно през септемви и времето да е с вас.

# 343
  • София
Цитат
"влакчето работи само събота и неделя"

Pelion Train в месеците извън сезона работи събота и неделя с малки изключения по празници/тази година работеше на 28-05 понеделник/Свети Дух/ и направи два курса вместо един/.
Втората половина на юли включва от четвъртък до неделя.
Август се движи всеки ден...
На Коледа ще работи 22,23,24,26 декември.
Имайте предвид, че когато в Гърция има празници за влака свършват местата. Трябва предварителна резервация. Която може да направите от хотела. На място билетите се продават по списък в такива случаи.

Стандартните пътувания са:
Departure from Lehonia: 10:00 / Departure from Milies: 15:00
Arrival at Milies: 11:35  / Arrival at Lehonia: 16:30
Цената все още е 18 евро в две посоки и 10 евро в една посока.
Децата до 4 безплатно, 4-12 съответно 10 и 6 евро.

Съвсем скоро...

Lehonia

Milies - обръщането на локомотива на ръка...

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 01:00 от Bled

# 344

Миналото лято бяхме там- нямам забележки-чудесен хотел, хубава храна, спокоен плаж.  Е динствен минус е  че е  отдалечен от центъра. Ако ти трябва още нещо питай.
Вече резервирахме там, каквото стане. Само се притеснявам плажа да не е каменист, че май така го виждам от сателита...Но има басейн, така че...Много успокоително звучи всичко, което сте написали! Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт