На море в Гърция 2018 - II

• 85 553
  • 787
  •   1
Отговори
# 45

Перфектно е за вътре. Мъжът ми го купува от България.
От аптека или някоя верига магазини?

# 46
Имам въпрос за пътя до Лефкада. Синът ми и приятели ще ходят, той е пътувал до там преди 2-3 г., но сега ми спомена, че май имало нов път /може и преди да го е имало, а те да са минали по друг/, не знам, а и тази дестинация не ми е много позната. А и някаква приблизителна информация за тол таксите? Те са големи, по принцип са грамотни и "оправни", но ....., предпочитат, ако може някой друг да им направи рисърча.

# 47
Имам въпрос за пътя до Лефкада. Синът ми и приятели ще ходят, той е пътувал до там преди 2-3 г., но сега ми спомена, че май имало нов път /може и преди да го е имало, а те да са минали по друг/, не знам, а и тази дестинация не ми е много позната. А и някаква приблизителна информация за тол таксите? Те са големи, по принцип са грамотни и "оправни", но ....., предпочитат, ако може някой друг да им направи рисърча.

Нов път до Лефкада, незнам да има...Пътя си е един от години - София-Кулата-Солун-от там магистралата за Игуменица ( с много тунели)-на Йоанина се отбиват посока Превеза, там пътя леко планински, но доста широк и хубав-на Превеза се влиза в тунел под водата-от там по мост на Лафкада. Ориентировъчно тол таксите+таксата за тунела бяха около 20 евро/посока ( ориентировъчно).

# 48
  • София

Нов път до Лефкада, незнам да има...Пътя си е един от години - София-Кулата-Солун-от там магистралата за Игуменица ( с много тунели)-на Йоанина се отбиват посока Превеза, там пътя леко планински, но доста широк и хубав-на Превеза се влиза в тунел под водата-от там по мост на Лафкада. Ориентировъчно тол таксите+таксата за тунела бяха около 20 евро/посока ( ориентировъчно).
На Йоанина има нов участък от магистралата посока Арта. Така че после остават грубо казано 50-тина км обикновен път. Това е инфо към септември 2017. Толовете бяха 11 евро с тунела на посока, но имаше и нови пунктове, които още не работеха. Пътят е 7-8 часа  от София

# 49
Най-добрият сайт за толовете, който съм намирала, но си има малко ръчна работа с него.
Понеже толовете са дадени по оператори и няма функция за маршрут, трябва да си изчислиш сам тотала.
http://diodia.com.gr/index.html

# 50
Има приложение за Андроид, което се актуализира доста добре и дава към момента всички толоер примерно към Атина. Greek Tolls се казва.

# 51
Благодаря за чудесната тема! Вече толкова вили разгледах, но за толкова хора колкото се каним да пътуваме, не мога да открия и това е. Разбира се и на разумна цена! Та питането ми, някоя от вас да е правила резервация през този сайт http://holiday-in-greece.net/halkidiki/afitos/villa-maro.html ?

# 52
  • Кукуландия
Благодаря за новата тема!

Аз се рових, четох и не знам какво да правя Grinning
Искам да сме на Халкидики, но кой ръкав е подходящ за малки деца? Касандра е с по-пясъчни плажове и без камъни във водата? Ако е така, то от вътрешната страна, която гледа към другия ръкав или от външната е по-добре?
Идеалния вариант за нас е пясъчен организиран плаж без камъни във водата, която да не е дълбока от самото начало, за да може да се плацикат дребосъците сами. В Неа Ираклица организирания плаж е до крайбрежната алея с таверни и закусвални, но т.к. идея си нямам дали има селце с подобна организация там сме ОК да пътуваме и с колата до близки организирани плажове.
Сигурно я има информацията, но моля за директен отговор, т.к. реално искам на 1ви юли да пътуваме и започвам яко да се стресирам. За първи път правя такава простотия да не съм запазила от преди месеци още някъде. Sad

# 53
  • Пловдив

Както са ти писали вече, има 2 пътя - единият е преди Игуменица посока Парга и Превеза, а другият е при Йоанина.
В неделя последно минахме Игуменица - Кулата - 11,40  евро толове тотал за кола. Ако минат по крайбрежния път, добавяш 3 евро за тунела на Превеза. Ако минат по другия - сигурно се вадят 1-2 тола, т.е. малко по-евтино (а и по-бързо, според мен, последно като сме минавали).

# 54
  • София

Както са ти писали вече, има 2 пътя - единият е преди Игуменица посока Парга и Превеза, а другият е при Йоанина.
В неделя последно минахме Игуменица - Кулата - 11,40  евро толове тотал за кола. Ако минат по крайбрежния път, добавяш 3 евро за тунела на Превеза. Ако минат по другия - сигурно се вадят 1-2 тола, т.е. малко по-евтино (а и по-бързо, според мен, последно като сме минавали).

За Лефкада няма никакъв смисъл да се минава през Игуменица и Парга при положение, че има чисто нова магистрала посока Превеза. Излишно се удължава и забавя пътя. Както вече писах, миналата есен магистралата стигаше до Арта и оттам се хващаше обикновен път до Превеза.  А подводният тунел при Превеза не мисля, че може да бъде пропуснат, идвайки от север.

# 55
  • Пловдив
Абсолютно е така. Освен ако целта не е да разглеждаш крайбрежието.

# 56
  • Пловдив
Здравейте! Другата седмица заминаваме за Лептокария. Нужни ли са ни акваобувки за плажа? Ще бъдем в Бомо Олимпус гранд резорт,   някой ако е отсядал моля да сподели.

# 57
  • Кукуландия
Аз съм като луд с картечница... докато се чудя и мая и хоп приключа всичко с първото място, за което мислех Grinning - В началото на юли сме в Лоли апартмънтс, Фурка Бийч, Касандра Sparkling Heart

Благодарение на вас, момичета и момчета (има ли ги все още тук Simple Smile )  моят мъж винаги се чуди как така знам всичко за мястото в Гърция, където отидем Grinning

Живи и здрави!

# 58
  • София

Перфектно е за вътре. Мъжът ми го купува от България.
От аптека или някоя верига магазини?

От магазин, който се намира близо до зала Триадица в София. От телефона не мога да дам повече подробности.
В понеделник ще сме се върнали и ще мога да пиша повече.

# 59
Понеже често в темата се пита за толовете, ето една практична карта.

Общи условия

Активация на акаунт