На море в Гърция 2018 - II

• 85 587
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
Няма гироси или други възможности за хранене, освен трите кръчми в Микро. Ставрос си е за предпочитане.

# 376
  • София
А, от Ставрос накрая бях готова да избягам с писъци. Не търся такова нещо.

# 377
Няма гироси или други възможности за хранене, освен трите кръчми в Микро. Ставрос си е за предпочитане.
Абсолютно не съм съгласна!

Това на плажа в Ставрос не може да се намери!

Гиросите са ви най малкия проблем. Мястото е прекрасно и спокойна /поне миналия септември беше/

# 378
  • София
Здравейте, и нашето моренце наближава. Интересувам се някой скоро пътувал ли е до Корфу с ферибот до Лефкими. В сайта гледам цени от 5 евро за кола и 5 евро на човек. Възможно ли е? Също от едно място ли тръгват всички фериботи или този за Лефкими е на друго пристанище?

# 379
  • Пловдив
Възможно е. А другата фериботна линия до Лефкими пътуваше за 2,5 на човек, така че за кола и 4 човека платихме 15 евро. Пристанището е едно. На будките, на които продават билети пише за къде и в колко тръгва. Влизате по табелите за Лефкими и си купувате билети за първия възможен..

# 380
  • на Мелмак
За Лефкими и Керкира са от Игуменица.
Ние миналата година взехме някаква промоция от самото пристанище . Беше супер изгодно , около 50 и нещо евра  за кола двама възрастни и две деца , в двете посоки , като за връщане само го заверихме на пристанището в Лефкими.
Сега ако са по- ниски цените - чудесно! Иначе предишната година до Керкира само в едната посока платихме около 100-ина евра.

# 381
  • София
Благодаря за информацията, питам за пристанище , че гледах в Google maps, едното е по на юг за Патра, Закинтос /Игуменица порт/, а второто което пише Лефкими е по малко на север.. Правилно ли се ориентирам?

# 382
  • на Мелмак
Пристанището за Керкира, Лефкими и Бари - Италия е на едно място.
Ние първия път се объркахме и отидохме за Италия Simple Smile

# 383
Не е на едно място, за Италия портът е в началото на Игуменица, с едни огромни бетонни входове, а за вътрешните курсове е в центъра.

# 384
  • Пловдив
    Едно е мястото, но са много ~перони~. Тези за Лефкими наистина са в най-северната част. Влизате по табелите в пристанището и се движите покрай морето надясно (север). Корабите по спомен тръгваха  от номера 4,5. Билетите са в будките срещу тях.

# 385
  • София
Супер, много много благодаря, това ме интересуваше. И аз го видях в Google maps, че е по на север, но щом се влиза в пристанището от едно място,  ще продължим на север и ще го намерим.. Аз се притеснявах да не са от различни места входовете.

# 386
Ние сме плавали 2-3 пъти от Игуменица и винаги сме влизали от северния вход. Но допускам, че може да се влезе и през италианските гейтове и да се кара през пристанищната зона (само че не виждам защо би го правил човек Simple Smile).

# 387
  • Пловдив
Преди 2-3 седмици нямаше северен вход, изобщо не можеше да се влезе с кола от северния край. Вход един и после надясно през пристанището.

# 388
Ние последно през април, много ме учудва това, което казваш. Освен ремонт някакъв да правят.
Винаги сме влизали и излизали оттук, пред хотел Актион. Дори преди години сме ходили и пеша до Керкира и сме си оставяли колата паркирана пред хотела.
А международният терминал е тук, при самото влизане в града. Поне километър е разстоянието между терминалите.

# 389
Дайте идея къде можем да отидем края на седмицата за някокло дни. Запазихме си уж за нашето черномприе но гледам го давта 24 25 градуса и ми се вижда студено за тук. Дали ще можем да си намерим нещо в Гърция в последния момент?

Общи условия

Активация на акаунт