На море в Гърция 2018 - II

• 85 602
  • 787
  •   1
Отговори
# 510
Някой на Ситония да каже как е времето?

# 511
На Амулиани сме. От сутринта е лошо. Но от преди два часа някъде заваля и си вали доста. Прогнозата е, че ще е така до четвъртък дори петък за съжаление...

# 512
Здравейте, от няколко години  почиваме в Гърция. Досега сме били в района на Аспровалта, Урануполи и Никити, и веднъж на о-в Тасос, но там отидохме в последния момент и бяха изчерпани всички хубави места за настаняване, та...не случихме на място.
Тази година мислим пак да посетим о-в Тасос и се включвам с молба да ми препоръчате хубави, "изпитани"  студиа и  плажове:).
 Ние сме 3 семейства с деца .
Благодаря предварително!

Моля те, кажи къде може да обикаляме в Аспровалта. Днес валя цял ден, утре мислим към Солун да ходим. Нещо интересно и подходящо за деца. Заведения за хапване и интересни неща.

# 513
Да ми кажете актуалната цена на бензина, който в мимента се намира и почива в Гърция мокя?

Днес на Шел и Еко-1.678 ....по малките бензиностанции-1.596 евро...

една група за метана
https://www.facebook.com/groups/213231355938347/?ref=bookmarks

# 514
Гледахте ли новините ? Имаше кадри от Агиос Йоанис на Пелион. Познах го без да сме били там още ( въпрос на дни ) Simple Smile
Доста притесняваща гледка, има ли някой в района да каже как е ?

# 515
  • София
Гледахте ли новините ? Имаше кадри от Агиос Йоанис на Пелион. Познах го без да сме били там още ( въпрос на дни ) Simple Smile
Не съм гледала новини, какво е станало?

# 516
Аркадия, благодаря за линка към другата тема, не я бях видяла, полезна ще ми е!
Приятна почивка ти пожелавам, дано спре да вали и успеете да хванете хубави дни докато сте там!
Pinko, благодаря, много добре изглежда хотела ама и цените , които успях да видя, хич не лъжат!

# 517
  • София
Ами ние сме в Агиос Димитриос, но днес от сутринта не е спирало да вали и не сме слизали до Агиос Йоанис...така че не знам и какво е станало.
Иначе се продъни небето, валя меко казано като из ведро, вода влизаше и през прозорците, въпреки че бяхме затворили отвън и през входната врата. Пътя не се виждаше, все едно е река там.
Но сега понамаля дъжда, просветле откъм 15: 00 часа....но не спира да вали.

# 518
В Неа Перамос духаше до обяд, без да вали. После тръгнахме за Алистрати и не знам как е било. Пещерата е много интересна и определено си струва да се посети. Докато стигнем Драма, се изваля и успяхме там да се разходим в парка Варвара и из града. Цените ми се сториха много по-ниски в сравнение с Неа Перамос. После тръгнахме към разкопките на Филипи и към края вече ни заваля.
За съжаление го дава да вали още няколко дни. Страшен късмет! За втори път ни се случва юни месец да е така. Затова най-добре юли и август на море.

# 519
Миналата година беше същото юли месец, точно след като се прибрахме. Тази година пак, прибрахме се и заваля.

# 520
Не съм гледала новини, какво е станало?

Последиците от циклона "Нефели". Имаше огромни вълни, реки от кална вода от планината и т.н. Дано се размине без поражения.

# 521
  • София
Много лошо Worried

# 522
При нас черния път стана река, която се влива в морето. Като спря да вали веднага дойде багер да разчисти пътя. Почнах да се притеснявам дали ще издрапаме с колата до главния път, а се кани още да вали. Дано утре пак да разчистят.

# 523
  • София
Хайде и аз с въпроси. За първи път ще ходим в Гърция на море. Ще сме в Дионисус, до Йерисос. Пътуваме с две деца, единия е на 2. При нас храненето на малкия е зор. На строга диета е, та ще готвя. Няма да видим много т аверни или и там ще дрънча бурканчетата с храната.
На въпроса: прочетох, че повечето плажове рязко стават дълбоки. Като казвате дълбоки - хлътват рязко и много? Т.е. един 14 годишен плуващ, колкото да не се удави може ли да се справи с това? Ако съм с брат му на пясъка, трябва ли да се притеснявам за него, когато е във водата/аз си го наглеждам, но колко на ум да имам?/?
Ако ни се наложи да ползваме лекар - педиатър лесен ли е достъпа и къде?
Сега ще търся и за тази епидемия от морбили. Малкия няма ваксини поради здравословни причини.
Много ви благодаря!
Преди време и аз бях така - ходихме в Иерисос, малкият беше на диета- приготвях му храна и си ходехме по таверни, атой си хапваше от неговата храна. Там където бяхме ние на Иерисос плажа бързо ставаше дълбок и малкото дете беше с пояс постоянно. Относно морбилито - и да има ваксина пак няма гаранция че ще го предпази, така че не изпадай в паника за това. Моят син също по медицински причини е с отложени ваксини.

# 524
Ние днес си бяхме на плаж до 17 часа. На брега духаше вятър, имаше разкъсана облачност, но водата беше топла и се гмуркахме. Намерихме няколко thalassoma pavo, октопод и голяма коралова морска звезда. Нямам търпение да видя дали съм успяла да заснема нещо от тях, че не мога да се оправя с подводната камера.

В момента вали и е студено. Надявам се утре да е ОК като за поне едно топване в морето. Ако не, ще идем от Порто Каррас да купим вино.

Купихме си домашни маслини от един местен възрастен мъж, чудни са и това ще вечеряме, не ми се излиза в дъжда. Иначе таверните на Порто Куфо са наистина чудесни. Със съжаление отчитам сериозно повишаване на цените на рибите тази година - около 40-60 евро за кг идват дивите риби в таверните. В магазините за риба няма промяна и ще си взема за София обаче.

Общи условия

Активация на акаунт