На море в Гърция 2018 - II

• 85 628
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, от няколко години  почиваме в Гърция. Досега сме били в района на Аспровалта, Урануполи и Никити, и веднъж на о-в Тасос, но там отидохме в последния момент и бяха изчерпани всички хубави места за настаняване, та...не случихме на място.
Тази година мислим пак да посетим о-в Тасос и се включвам с молба да ми препоръчате хубави, "изпитани"  студиа и  плажове:).
 Ние сме 3 семейства с деца .
Благодаря предварително!

Ето заповядай https://www.thassosgrandresort.com/bg/
без забележки,
Скрит текст:
между другото хотела е български  собственост на Луканов Wink

# 496
https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2255584571331298/
силни дъждове в района на Атина
Моля всички в Гърция в момента да докладват как е времето в района в който са.. Hug
Южна Ситония - вчера преди обяд беше топло и облачно, след обяд до вечерта беше горещо, слънчево и ясно. Днес в момента е мрачно, но топличко, още не е валяло. Ако не завали до половин час, отиваме на плаж. Температурата на водата е 24-25 градуса, съвсем приятна за къпане.

# 497

Цитат
Ето заповядай https://www.thassosgrandresort.com/bg/
без забележки,
Скрит текст:
между другото хотела е български  собственост на Луканов Wink

Днес събирам багажа. Не съм сигурна, че е без забележки - плажът е камъни, поне според снимките, които гледах. По-лошото е, че според прогнозата за времето, от други плажове също няма да успеем да се възползваме Sad Направо съм в чуденка - слънчева шапка ли да вземам, якета ли?!...
В тази връзка и аз бих била благодарна да споделите какво е времето днес Simple Smile

enigm@,
прочети тази тема:  http://www.bg-mamma.com/?topic=998460

# 498
  • София
Дъжд на Пелион, така разтресе от гръмотевици сутринта, че чак аз се изплаших.

# 499
Днес в Драма съм с яке...

# 500
  • Бургас
Хайде и аз с въпроси. За първи път ще ходим в Гърция на море. Ще сме в Дионисус, до Йерисос. Пътуваме с две деца, единия е на 2. При нас храненето на малкия е зор. На строга диета е, та ще готвя. Няма да видим много т аверни или и там ще дрънча бурканчетата с храната.
На въпроса: прочетох, че повечето плажове рязко стават дълбоки. Като казвате дълбоки - хлътват рязко и много? Т.е. един 14 годишен плуващ, колкото да не се удави може ли да се справи с това? Ако съм с брат му на пясъка, трябва ли да се притеснявам за него, когато е във водата/аз си го наглеждам, но колко на ум да имам?/?
Ако ни се наложи да ползваме лекар - педиатър лесен ли е достъпа и къде?
Сега ще търся и за тази епидемия от морбили. Малкия няма ваксини поради здравословни причини.
Много ви благодаря!

# 501
  • Велико Търново
Здравейте,
предстои ни почивка в Гърция - в селцето Zoumperi, на Nea Makri, североизточно от Атина. Отдавна чета в темата, и впечатленията ми са, че тази част Гърция не е предпочитана за почивка. Има ли от какво да се притеснявам - евентуално кофти плажове, или пък много урбанизирано?
Също така много ми е трудно да организирам придвижването от Летище Атина до Зумпери. Пристигаме в 18 часа и трябва да се настаним до 20:30 в Зумпери. Сякаш най-удачно е такси от летището до там, но пък сме 5 човека, дали ще намерим голямо такси и каква тарифа/сметка да очаквам? Кола под наем няма да ни е нужна.
Много ще съм благодарна, ако някой ми подскаже и друг вариант за придвижване, предвид ограниченията във времето .

# 502
  • София
Ха, още един в Зубери. Ние сме там от края на август, но с кола.

# 503
  • В най - голямото село
В Дион Палас сме. От 4 дни е лошо времето (т.е облачно), но днес не спира да вали. По прогноза не го дават до събота да се оправи.

# 504
Май повечето се отчитате от Егейско море, доколкото се ориентирам.
Някой от Йонийско? Утре летя за Корфу -> Лефкада. Прогнозата е променлива, но май са кратки бури и не вали по цял ден?

# 505
Май повечето се отчитате от Егейско море, доколкото се ориентирам.
Някой от Йонийско? Утре летя за Корфу -> Лефкада. Прогнозата е променлива, но май са кратки бури и не вали по цял ден?

Майка ми е там, каза че от няколко дни е лошо времето. Ту вали, ту спира, не е ходила на плаж.  Peace

Дано се оправи вече това време.

# 506

Положението е тревожно още от събота. Циклонът още снощи удари Гърция. На остров Закинтос мълния прекъсна електрозахранването. Тежко е положението и на остров Кефалония. Очаква се циклонът да удари и континенталната част. От гражданска защита вече са издали  предупреждения към гражданите да не излизат, ако може, да си уплътнят прозорците.

„Наблюдава се известна паника и презапасяване с хранителни стоки“, предаде кореспондентът на Нова телевизия в Гърция Бойка Атанасова.

Скрит текст:

# 507
Да попитам - имаме малко евро кеш, но едва ли ще ни стигнат. Да тичам ли до банката или мога да тегля от банкомат в Тасос? Не за първи път отиваме, но до сега винаги сме си носили пари в брой Flushed

# 508
При нас и днес е ОК за плаж, облачно е и подухва, но облачността е разкъсана. Като спре вятърът е направо горещо, водата също е топла. Предполагам от утре ще се развали и тук, уви. Надявам се петък и събота да се е оправило.

# 509
Да попитам - имаме малко евро кеш, но едва ли ще ни стигнат. Да тичам ли до банката или мога да тегля от банкомат в Тасос? Не за първи път отиваме, но до сега винаги сме си носили пари в брой Flushed
Може да теглиш, обаче ще имаш такси. Провери в тарифата на твоята банка. Имай в предвид, че повечето банки имат лимит за теглене в брой на банкомат. При мен е 400 лв. и преди 2 години на Корфу се чудих защо не мога да изтегля повече, въобще не се сетих тогава да си увелича лимита. Аз по-принцип ако се притеснявам да парите в брой, плащам навсякъде, където може с карта, тогава няма такси.

В Йерисос вали проливен дъжд. Ако утре е същото, ще се приберем ден по-рано. С две малки деца затворени в стаята, няма смисъл да висим.

По-горе имаше питане за лекар в Йерисос. Има 2 медицински служби или кабинети, не знам дали има педиатър. В началото на пешеходната алея до плажа има карта, там са отбелязани на картата. Аз също мислех да търся лекар за малкия като се изрина, но се размина само с капки.
Морето на всеки плаж е различно на дълбочина, при нас съвсем в началото на плажната ивица преди Йерисос бързо става дълбоко, но не рязко. Първите няколко крачки до кръста, малката плува с тия плувки на ръцете съвсем отпред в началото. Още няколко крачки ми е до шия, има шамандури по-които може да се ориентирате. Бебето на 1 г.и 5 м. го беше шубе, само с мен влезе гушнат, иначе седеше на пясъка във вълните и мяташе камъни.

Общи условия

Активация на акаунт