На море в Гърция 2018 - II

• 85 562
  • 787
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Много благодаря на всички за бързите отговори за застраховките!

Времето в Неа Перамос е на разваляне. Все още е слънчево, но духа. Освен Кавала, може ли да предложите други места за обикаляне на около час и половина от тук?

Драма и пещерите Ангитис и Алистрати.

# 481
  • вятърничава
Здравейте,  ние сме на почивка в Палио до Кавала. Отдавана не съм чела форума и се извинявам ако дублирам въпрос. Можете ли да ми препоръчате хубаво заведение в района на Кавала, Неа Перамос или Неа Ираклица. Проверихме такива с отзиви от Трип адвайзора, но въобще не сме доволни.
Предварително благодаря !

В Неа Перамос р-т Apomero, а в  Палио  To Filaraki Hands Thumbsup

# 482
Здравейте, сред многото теми и постинги за почивка в Гърция трудно се ориентирам в търсенето...Моля за помощ:flushed: С моята приятелка планираме почивка в началото на септември и търсим HB с осигурен транспорт за някое не толкова "побългарено" място в близост до плажа. Ако можете да препоръчате ТА или хотел и вариант за транспорт ще съм много благодарна. Бюджетът е около 1500 лв.
Има доста фирми, които предлагат такава услуга. Пусни в Гугъл "почивка Гърция автобус" и ще ти ги изкара. Всичките предлагат еднакви условия. Тръгват всяка събота от София и следващата събота си прибират почиващите от предишната седмица.
Бюджетът ви ще стигне и ще остане. Но непобългарено място едва ли намерите. Все пак няма нищо общо с нашето Черноморие. Отидете, няма да съжалявате.
Ако имаш някакви въпроси, питай.

Luna, благодаря за отговора. Така и направих - проверих в Гугъл и ми излязоха n на брой ТА с предложения, но когато погледна за мнения в Booking и Tripadvisor тотално се разочаровам. Досега винаги съм си организирала пътуванията сама, сега реших да ползвам ТА, търся вече няколко дни, но не попадам на нищо. Затова попитах за съвет за изпитана ТА или хотел. Виждам варианти, но уви са със собствен транспорт.
Ако имате нещо предвид, ще се радвам да споделите.
Поздрави!:smile:
Аз ходих миналата година със Солвекс до Паралия Катерини. Бях в хотел Константин, който се пада на 1-ва линия след хотелите на плажа. Хотелът беше доста евтин, но много добър. Мисля, че беше по 380лв на човек със закуска в двойна стая.
Самият курорт е много претъпкан, но като се повърви малко на север и на юг, става доста рехаво.
А за фирмата - типична българска фирма - бяха забравили да ми пратят договора по мейла. Но мисля, че е една от най-големите. Нямаше някакви големи ексцесии.

Много благодаря!:smile:

# 483
Чак сега разбирам че в Сивири имало амфитетър.
С малко дете бяхме и не можахме да разгледаме нищо. Но май няма какво повече да се види.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 14:01 от vanqivanova

# 484
  • София
Много благодаря на всички за бързите отговори за застраховките!

Времето в Неа Перамос е на разваляне. Все още е слънчево, но духа. Освен Кавала, може ли да предложите други места за обикаляне на около час и половина от тук?

Филипи - ако обичате археологически обекти и Лидия- мястото, където е покръстена първата християнка. Намират се на 15-тина км от Кавала в посока Драма.

# 485
Открих магазина за риба в Йерисос. Работи до 3 след обяд. Ципура и Лаврак са по 15 евро кг. Фагри 18 евро, гаврос 4 евро, другите не ги помня, а и не бяха много - паламуд, сафрид. Рибата я чистят на място. Фагри купихме и ни хареса.
Ходихме до Ует Дриймс, по друго време може би е хубаво, но сега не ми хареса, имаше много водорасли във водата. Плажната ивица е тясна, със ситен пясък. Има работещ бийч бар с друго име.
Ходихме и в Неа Рода и там не ми хареса плажа, през няколко метра е преграден с бетон, рязко става дълбоко още в началото, много водорасли, иначе пясъка фин и гледката много красива. Приятна крайбрежна улица с много заведения с безплатни детски кътове с огради за най-малките, батути и др. Седнахме в една сладкарница, децата поиграха в детския кът. Фрапе не знаеха какво е и ми направиха за 2 евро Simple Smile

# 486
Привет, търся мнения за селцата малко по на юг от Катерини - примерно Лимани Литохору, Плака, Лептокариа. Стават ли за спокойна семейна почивка или са много туристически, подобно на Паралия Катерини?

# 487
  • София
Само в третото съм била, то си е градче - българи, сърби и македонци един върху друг. Лудница яка. Другите са малки селца, би трябвало да са по-спокойни.
Ако искаш скучна почивка виж съседното - Паралия Скотина и залепеното за него Паралия Пантелеймонас.

# 488
Подскажете скалист/каменист плаж в Южна Ситония. Гмуркаме се и обикновено има повече животни около скалите.

Май утре и в сряда ще е кофти времето и ще ходим до Солун, ако и за гмуркане не става. Днес още е слънчево на плажа, водата е топла.

# 489
Макарон, плажчетата покрай скалите след плажа на Сикия и особено Тигания. Последният ни е любим за гмуркане и риболов, въпреки че след като направиха кантина и сложиха чадъри вече не е същото. Пясъчен е, със скали от двете страни и има островче срещу него, около което също е интересно, но си отнема едни 10-ина минути плуване до него. Има стрелки и табели за кантината. Също не е лошо на Порто Куфо и от двете му страни, от дългата има доста черупки, а от тясната - повече рибки. На плажа на Сикия откъм скалите има 1-2 малки плажчета, при които също е яко за шнорхелуване. От другата страна, на Дестиника, само че от страната без чадъри и шезлонги, не е лошо, както и по-натам - към Азапико има диви плажове със скали в краищата, около които възможности за гмуркане - бол.

# 490
Благодаря за идеите! Остава само и времето да е хубаво.

# 491
https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2255584571331298/
силни дъждове в района на Атина
Моля всички в Гърция в момента да докладват как е времето в района в който са.. Hug

# 492
  • София (Възраждане)
Скала Фурка и въобще Касандра, щото се въртим да търсим слънце и завет: до обяд/ ранен следобед облаци и лек до умерено силен дъжд, ветровито... следобед и вечер-проясняване и по-слаб вятър. За утре прогнозата е дъжд и пак дъжд, нощта не го подсказва, но...

# 493
Здравейте! Събирам всякаква информация и впечатления за Паксос. Ферибот - крайни точки, цени за пътници и автомобили.  Къмпинги - местоположение и цени. Плажове, разходка до Антипаксос - цени таксита и отправни точки и въобще всичко по темата какво да видим ....
Благодаря ви предварително и хубаво лято Nature High Brightness

# 494
Здравейте, от няколко години  почиваме в Гърция. Досега сме били в района на Аспровалта, Урануполи и Никити, и веднъж на о-в Тасос, но там отидохме в последния момент и бяха изчерпани всички хубави места за настаняване, та...не случихме на място.
Тази година мислим пак да посетим о-в Тасос и се включвам с молба да ми препоръчате хубави, "изпитани"  студиа и  плажове:).
 Ние сме 3 семейства с деца .
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт