Къдрокоси красавици - 2

• 70 225
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
И при мен не се получава. Пробвах и косата ми остана супер мърлява след процедурата. И изобщо, ако следвам стриктно метода, пак не си я харесвам. Значи вариантът, който за моята коса е оптимален, е да отмивам хубаво балсама (като преди това съм ползвала и шампоан, но само в корените). И балсамът го втривам много съвестно, както е описано Simple Smile

Та общо взето, кой какво мисли, няма никакво значение - въпросът е на теб как ще ти се отрази. Без да пробваш, няма как да рзбереш.

# 616
Престраших се и аз миналата седмица да си измия косата само с балсам, заради възхваляването от много блогърки и влогърки... е, не става.. косата ми изглеждаше чиста, но без никакъв обем, което мога да преглътна някакси, но скалпа ми остана мръсен. Сърбеше ме страшно много, по ноктите ми оставаше мръсотия и ми се появи пърхут. След едно "измиване". Вярно, скалпа ми е по - чувствителен, но не приемам този метод.
.....
Тъй и тъй пиша, нека споделя, че напоследък се лутам с този кърли гърл метод. Къдриците ми се поизгубиха, обема никакъв го няма и дори и след измиване да имам някаква дефиниция на къдриците, след няколко часа всичко се губи. Не си харесвам косата как стои и това е.
Онзи ден ми писна и си измих косата с Head and Shoulders, шампоана, който си използвах преди да почна метода... еми, доби си вид, обем, къдрички... имаше си малко фриз, но да му се не види, дори и фриза ми хареса Grinning
Та, това исках да споделя. Мисля да си дам почивка от метода за известно време.

# 617
  • В полите на Пирин планина
Според мен този метод е насочен основно към избягване на всякакво изсушаване на косата и за някоя по-фина и мека коса не е особено удачен. Моята коса при прекомерна хидратация се сплесква и дори да няма фриз не я харесвам как изглежда. С балсам съм се мила лятото, на море, защото тогава се мия ежедневно, косата се изсушава от слънцето и морската вода.

# 618
  • София
Купих си измиващ балсам на  Beology снощи. Още не съм го пробвала, но на упътването пише, че трябва да се ползва ВЕДНЪЖ НА ДВЕ СЕДМИЦИ за измиване на косата вместо нормалния шампоан. Смятам да се доверя на тази препоръка, а и като прочетох вашите коментари, мисля, че няма да използвам на 100% този метод, а ще си го напасна към моята коса.

# 619
Аз имам измиващия балсам на Керастаз за къдрави коси и съм доволна.Особенно, ако я мия по-често .Но все пак гледам да редувам с шампоан.

# 620
Според мен кърли гърл е метод основно за афро коси. Те са особен вид, даже не синпредставям как се поддържа такова чудо. Европейските коси са малко по-други...

# 621
Здравейте къдрокоси красавици!
Днес случайно попаднах на темата докато си търсех един от любимите продукти за коса. Много се радвам,че Ви открих Simple Smile

Ще споделя малко от моя опит с кремовете, шампоаните и стилизиращите продукти за коса:

Шампоани: ползвала съм доста от тях до сега май съм повтаряла само на Лакме шампоана съотношението цена/ качество е много добро за мен ,а и за косата ми

Друг шампоан от който съм била сравнително доволна е на ApHogee

До преди няколко месеца сизползвах този
с него много лесно ми се разплиташе косата  и лесно се сресвах, малко може би я изсушаваше.
След него пробвах това адски съм недоволна,много ми изсуши косата, чувствах я като слама. Все едно се миеш с верото от едно време , май и мириса беше същия.
А също много недоволна останах от Керастаса беше ужасен, появи ми се пърхот от него и съжалих за това,че съм го купила.

Преди около година получих като подарък DEVA CURL към тях имах два крема за оформяне и една пяна ,но нито един от продуктите се оказа ,че не е моя. Те са според мен за африкански коси. Усетих леко изсушаване на косата, а стилизиращите продукти я бетонираха и ставаше на клечки колкото и малко да сложех.
Сега съм с този шампоан вече 2 пъти го ползвам,но съм много доволна. За първи път не слагам фиксиращи кремове, маски ,балсами и т.н. след измиване и вече 3-ти ден косата ми изглежда супер. Въпреки непрестанното нощно въртене. не се е смачкала,има обем , мека е, не се омазнява в корените.

От дългото ползване на стилизиращи продукти за себе си съм установила ,че за моята коса е най-добре балсам без отмиване,не крем,гел или пяна ,а балсам без отмиване. Хидратират добре и оформят добре.
Обожавам и съм купувала не веднъж  балсама без отмиване на Лакме много съм доволна от него ,но обичам да пробвам нови неща и всеки път си гупувам различни и когато нищо не си харесам всимам този Simple Smile
Другото е крема на Сънсилк зеления супер си е като едно време  е , и то го научих когато не можах да намеря този крем: не утежнява , оформя добре и съм много доволна от него  са взаимозаменими със Сънсилка, а и е на 7-8 лв до 10лв съм го виждала.
Балсам без отмиване , който имах до преди месец и съм много доволна е този: оформя много добре , след дълъг период на отвратително изглеждаща ,косата ми все едно отново живна.
Ползвам и олио  понякога като маска за цяла нощ, а друг път като кристали за коса:

Други кремове, от които съм била доволна са:
малко изсушява, но е ок с оформянето
супер е ,но и цената му е супер Grinning

Адски недоволна съм от тези:

и двете правят косата ми  много суха. Мислех, че Палмърса ще е ок заради шеята ,но не е  Sad

Отново искам да кажа,че много се радвам, че Ви открих! Дано съм била полезна ! :*

# 622
  • София
Еха, много полезен пост! Hug

# 623
Ехаа, доста неща си използвала Heart Eyes Повечето обаче не са налични на българския пазар, което на мен лично ми представлява неудобство. Аз продължавам с кърли гърл метода и съм супер доволна. За това миене с балсам... вече 3 пъти съм го правила и се измива добре, не знам за какъв "мръсен" скалп говорите, моят явно не се цапа Grinning. А гелът от ленено семе се оказа нещото, което съм чакала цял живот Heart Eyes С никакъв продукт не мога да сравня ефекта! И като си помисля колко пари съм давала за какви ли не стилизанти, докато решението струва 25 стотинки на месец...

# 624
lwdovik, би ли споделила каква е точно косата ти?

# 625
  • В полите на Пирин планина
И аз си направих гел от ленено семе. Решила съм да си поръчам натурален консервант от Зоя.бг и да не трябва да го държа постоянно в хладилника. Ще си правя малко количество за около седмица ползване. И на мен много ми харесва ефекта от него, а и косата става някак по-гладка и жилава, по-жива.
Единственият недостатък е, че по-бавно изсъхва, но може сутрин да се слага отново и не ми бетонира косата.

Крема за къдрици на Aphogee и аз съм го ползвала. Хубав е, но ми идва малко силен. Харесвам и Lakme curl.
Да допълня, че до утре в Златна рибка има Кибер седмица и цените са доста намалени. Аз тъкмо си поръчах и двата стилизанта и ще имам за доста време.
Крема на Le Petit Olivier и аз го имам и наистина е много приятен - хидратира чудесно.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 10:38 от Lady Brinne

# 626
Ехаа, доста неща си използвала Heart Eyes Повечето обаче не са налични на българския пазар, което на мен лично ми представлява неудобство. Аз продължавам с кърли гърл метода и съм супер доволна. За това миене с балсам... вече 3 пъти съм го правила и се измива добре, не знам за какъв "мръсен" скалп говорите, моят явно не се цапа Grinning. А гелът от ленено семе се оказа нещото, което съм чакала цял живот Heart Eyes С никакъв продукт не мога да сравня ефекта! И като си помисля колко пари съм давала за какви ли не стилизанти, докато решението струва 25 стотинки на месец...

От тези неща само Deva Curl е от чужбина. Всички други продукти съм ги купувала от тук. Ето магазините:
https://www.zlatnaribka.com/
https://www.arlen.bg/
https://grivacosmetics.com/

Сега дори има хубави намаления заради черния петък. Simple Smile

# 627
lwdovik, би ли споделила каква е точно косата ти?

Ами не съм я определяла никога и не знам как да я определя. Натурално съм си къдрава доста. Имаше момент в който и при мен косата леко се поизправи. Когато беше по-дълга в корените стоеше по-права ,но след като я постригах, макар после горчиво да съжалих, тъй като расте бавно , живна и  от известно време ползвайки Shea Moisture за разтеж виждам, че е почнала да расте.В корените косата ми винаги е била по-мазна и суха към краищата.
На профилната снимка съм аз ,не знам до колко може да се види косата.Ето и няколко снимки защото стои различно винаги:

# 628
Благодаря за линковете, заинтригуваха ме основно продуктите на Shea Moisture, но от нещата за къдрава коса не видях.

# 629
На Shea moisture мисля, че всичките са подходящи за къдрава коса. Във различни видеа съм виждала да се използват доста.

Общи условия

Активация на акаунт