За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 63 858
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 12 217
Някой, може ли да ми каже рецепта за маслен кекс. Като си го хапваш да има вкус на масло.
http://recepti.gotvach.bg/r-10095-Царски_кейк_със_стафиди

# 676
  • Варна
  • Мнения: 522
Благодаря Марчева, точно такъв кекс търся.Blush

# 677
  • Мнения: 2 855
Ей сега Марчева ако даде рецепта за японски чийзкейк цена няма Grinning

# 678
# 679
  • Мнения: 12 185
Някой, може ли да ми каже рецепта за маслен кекс. Като си го хапваш да има вкус на масло.
http://recepti.gotvach.bg/r-10095-Царски_кейк_със_стафиди

Имам спомен, че моя роднина правеше такъв кекс, но му слагаше много стафиди и портокалови и лимонови корички. Този кекс би ли ги понесъл или 60 гр стафиди е максисума?

# 680
  • Варна
  • Мнения: 522
Аз мисля да го изменя малко. Може би ще направя половин доза и вместо стафиди ще добавя кокосови стърготини и бял шоколад. На мен ми трябваше съотношението масло, брашно, захар и яйца.

# 681
  • София
  • Мнения: 564
Здравейте, имам спешен въпрос. Донесоха ми пипала от калмари, непочистени ои ципата и размразени /от Кауфланд  ако има значение/. Как да ги почистя и приготвя на скара или панирани?

# 682
  • Мнения: 11 097
Здравейте, издирвам рецептата за любимия ми сладкиш от детство. Представляваше какаов блат, но не пандишпан, отгоре с глазура от пудра захар и масло, и поръсен с дебел слой смлени орехи. Идея си нямам как се казва. Ще се радвам много ако някой го знае.

# 683
  • Русе
  • Мнения: 6 140
Здравейте, издирвам рецептата за любимия ми сладкиш от детство. Представляваше какаов блат, но не пандишпан, отгоре с глазура от пудра захар и масло, и поръсен с дебел слой смлени орехи. Идея си нямам как се казва. Ще се радвам много ако някой го знае.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_8.html


Отгоре е залят с бял шоколад. Така го обичаме в къщи. Но, Вие можете да си го направите с глазура от пудра захар и масло и поръсен с дебел слой смлени орехи.

# 684
  • Мнения: 11 097
Благодаря, този баба го правеше и също беше много вкусен. Но не е този, който търся. На мама не беше сиропиран, а орехите не се слагаха в блата, а само отгоре.

# 685
  • Русе
  • Мнения: 6 140
Благодаря, този баба го правеше и също беше много вкусен. Но не е този, който търся. На мама не беше сиропиран, а орехите не се слагаха в блата, а само отгоре.

Вижте този дали прилича на търсения от Вас сладкиш.

# 686
  • Мнения: 5 296
А дали се сещаш за соц сладкиш, който беше тънък (не дебел като торта или кекс), несиропиран (май), бяло-кремава глазура и се режеше на ромбове? Praynig

# 687
  • Мнения: 11 097
Ами не, но благодаря все пак за помощта Simple Smile Реших, че в крайна сметка ще ползвам някаква произволна рецепта за какаов блат, пък за глазурата от масло и захар ще действам на вкус. Дано да го докарам като сладкиша на мама Simple Smile

# 688
  • Мнения: 11 097
А дали се сещаш за соц сладкиш, който беше тънък (не дебел като торта или кекс), несиропиран (май), бяло-кремава глазура и се режеше на ромбове? Praynig

Ами може би става въпрос за същия, за който питам Grinning И мама го режеше на малки ромбчета и ни позволяваше да ядем само по две. Беше ужасно, защото беше адски вкусен. Блатът е тънък и не особено пухкав, с наситен какаов вкус..

# 689
  • Мнения: 6 149
Този ромбоиден сладкиш от едно време да не би да е Агнеса?

Общи условия

Активация на акаунт