За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 978
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм давала бял ориз. Варих със зеленчуците и после пасирах..
Сгреших ли??

Пийкок не е толкова страшен оризът. Не се притеснявай. Просто не е хубаво да се прекалява с него.

# 91
  • София
Герда, много е индивидуално. Аз още кърмя, а от М си починах само февруари. Лохиите ми бяха до средата- края на януари, февруари нищо, март ми зацапа за три дни и от април вече ми идва редовно. Прави ми впечатление, че ми идва на 30 ден, а преди ми беше на 25-28. Това дали ще се оправи, не знам.

# 92
Има ли някоя мама която се цеди изцяло като мен?Бих искала да се сравня и да обменим съвети.Аз успявам от 900 до 1000 мл. за денонощие на 4 цеденета,като много зависи при мен колко съм отпочинала.И пак не му стига на моя лакомник и има 1 или 2 хранения с ам.Ако има подобна тема моля някой да ме насочи,с тази търсачка ми излизат доста резултати на ключови думи.Благодаря.

# 93
Има ли някоя мама която се цеди изцяло като мен?Бих искала да се сравня и да обменим съвети.Аз успявам от 900 до 1000 мл. за денонощие на 4 цеденета,като много зависи при мен колко съм отпочинала.И пак не му стига на моя лакомник и има 1 или 2 хранения с ам.Ако има подобна тема моля някой да ме насочи,с тази търсачка ми излизат доста резултати на ключови думи.Благодаря.
На колко месеца е бебчето? Аз понякога цедя, но нямам такива количества.

# 94
Лещи - колко е голямо бебчето? Ако искаш да увеличиш изцеденото количество, трябва да цедиш по-често. 4 пъти за денонощие ми се струват малко, не се ли препълваш? Бебето суче ли или само се цедиш?

# 95
  • София
Аз разбирам, че изцяло цедиш нали?
С две деца така съм процедирала. Цедях на три макс 4 часа. Няма дрн няма нощ.
Как го храниш? В смисъл на колко часа, на каква възраст е? По колко изяжда?

# 96
Аз не цедя, но и на мен ми се виждат малко 4 за денонощие.
Стимулирай лактация та с чайове и много течности, но и цеди по на често...ако искаш да махнеш адаптираното. Аз си давам Ам да ми е мирна главата,  и е нахранена.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 20:49 от So Lucky*

# 97
  • Стара Загора
Неизвестна16 цедеше много, пиеше и нещо, но забравих какво, дано се включи да ти каже Simple Smile

# 98
В началото на 5 месец.Правиха му операция в края на втория месец и от тогава спря да суче през деня,защото от притеснения ми намаля,той беше гладен и изнервен и сигурно го болеше и почнах шише,а нощем си сучеше.Но от миналия месец и тогава не искаше.В началото се цедях на 2 часа,че за ден имах около 300 само,но постепенно с бирена мая и чая на Билек стигнах до литър някой дни,явно повече не мога.Правя затопляния,масажи и дърпане на сухо,с електрическа помпа съм,но забих от 2 седмици на това количество.Нямам физическа възможност за повече,сутрин се цедя преди моя да тръгне за работа,на обяд като се заиграе или унесе набързо,вечер като е заспал и преди да легна и нощем веднъж.Не не ме болят,това е сборно от двете,нощем по 300 мл,а през деня 200-250.Като пролази сигурно и толкова няма да мога.Пробвам го понякога да суче като е гладен и/или сънен,но отказва и само като усети че не е шишето и рев до небето.Знам че сама го научих от страх да не е гладен и да не плаче след операцията,но много виновна се чувствам и за нея и исках да е сит и спокоен.

Допълвам се.На поискване е,около 9-10 хранения през 2 часа,около 100-120,повече не иска дори и да има в шишето.Вода пие малко,едно хранене е с адаптирано задължително и едно се налага понякога ако ревне гладен,а не съм изцедила.Вода пие 20-30 мл,пробвах и затоплена,пак не я иска понякога.Проблема е,че беше научен на ръце,сега се заиграва,но трябва да съм до него,да му говоря,да му показвам иначе рев и мрънкане,абе с него буден е абсурд цедене.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 12:56 от leshtitchka

# 99
  • София
Аз давах така кърма. Стигала съм и до 1500мл на едно цедене. Пиех много лактогонни чайове, както и таблетки сминдух 3×2. През деня се цедях на 3ч, в началото и през нощта също, после намалих интервалите през нощта.

# 100
  • София
За периода на коликите: всичко е възможно, когато отминат, тогава става ясно що за човече се е появило. Simple Smile При нас бяха кошмарни 2 месеца, че и зимата, имах чувството, че съм станала част от спалнята. Най-огромното ми удоволствие вечер беше да се изкъпя. Simple Smile След ревящото зачервено човече, се появи вече усмихнатото и спокойно дете (дано се задържи преди да ни започнат зъбите).

А аз да попитам, коликите постепенно ли преминават или в някакъв момент така - изведнъж?

Също така, аз не съм сигурна дали основният проблем при него не е рефлуксът. Той много повръща...хем по цял ден го нося на ръце изправен...и като го сложа да легне, за да сменя памперса, може да е 2-3 часа след кърмене - повръща пресечено мляко. Случва се и както се кърми изведнъж да нададе писък, да се заизвива назад... Според вас трябва ли да го заведа на гастроентеролог? Личната каза, че щом наддава няма значение...щял да си повръща, пък да го израсте, но аз имам чувството, че той е в постоянен дискомфорт. На мъжа ми реакцията относно воденето на бебето на друг лекар е "Какво ще влачиш детето по лекари, нали са ти казали, че не е страшно," но ако пък има начин да се облекчи това нещо...

# 101
Скри ми шапката.Лактогенен пия по литър на ден и 4 супени бирена на люспи.Помниш ли горе долу колко е хапвало,че е лаком моя,лаком е,ама ако сравня с ам за неговата възраст пак си е много повече.Но е и голям,над 7 кг. вече.Притеснявам се да не го прехранвам и да му претоварвам стомаха и затова да не спи дълго и дълбоко.

# 102
  • София
Аз не пиех нищо. Много вода и нормален чай, смути  и супи.
Още малко и ще го захранваш.
Аз мисля, че трябва да увеличиш цеденето ,4 е малко  на 24 ч.

# 103
За периода на коликите: всичко е възможно, когато отминат, тогава става ясно що за човече се е появило. Simple Smile При нас бяха кошмарни 2 месеца, че и зимата, имах чувството, че съм станала част от спалнята. Най-огромното ми удоволствие вечер беше да се изкъпя. Simple Smile След ревящото зачервено човече, се появи вече усмихнатото и спокойно дете (дано се задържи преди да ни започнат зъбите).

А аз да попитам, коликите постепенно ли преминават или в някакъв момент така - изведнъж?

Също така, аз не съм сигурна дали основният проблем при него не е рефлуксът. Той много повръща...хем по цял ден го нося на ръце изправен...и като го сложа да легне, за да сменя памперса, може да е 2-3 часа след кърмене - повръща пресечено мляко. Случва се и както се кърми изведнъж да нададе писък, да се заизвива назад... Според вас трябва ли да го заведа на гастроентеролог? Личната каза, че щом наддава няма значение...щял да си повръща, пък да го израсте, но аз имам чувството, че той е в постоянен дискомфорт. На мъжа ми реакцията относно воденето на бебето на друг лекар е "Какво ще влачиш детето по лекари, нали са ти казали, че не е страшно," но ако пък има начин да се облекчи това нещо...

Ако смяташ да кърмиш няма какво да направиш по въпроса с повръщането.Иначе ако сте на АМ има специални за рефлукс ние от 3тия месец минахме на ам за рефлукс и повръщата може би 2/3 пъти на ден, но малко количество Simple Smile

# 104
Здравейте , тпку що идвам от педиатъра на бебе Петър. Значи сега прави 6 месеца , качил е само 230грама . Тежи 6-730 . Каза да вземем адаптирано и първо да кърмя после мляко . Може ли в обратния ред , защото той заспива сучеики. И втори въпрос , млякото да е каквото искаме можело фризолак или нан. И за двете четохме лоши отзиви от типа повръщане и запек . Какво ще ми препоръчате , Лактана био било добре ? Моля , дайте мнение ..

Общи условия

Активация на акаунт