За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 978
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Леле, момичета, браво за упорството да кърмите! Ендокриноложката ми казва, че нищо не може да замени майчината кърма по повод антителата, които предава на детето. Имам край мен жени, които за да не се ограничават в хранене, пушене и пиене, спират да кърмят. Но браво на всички, които с цената на такива усилия се опитвате. А пък когато не може, не може, какво да се прави.
Коликите при нас постепенно отшумяваха, периодите на плач и безсъние се разреждаха, докато не изчезнаха. Най-ужасно беше от края на първи до средата на втори месец и спряха. Чак не вярвах и поне две седмици все бях на тръни, че ей сега, както е заспал ще ревне истерично.
Синът ми връщеше много, постоянно. След хранене, 2 часа след хранене, държахме го по 15-20 минути прав на ръце след всяко хранене, трудно се и оригваше.  Изпитвах ужас да го взема на ръце, че пак ще върне всичко изядено. Понякога количеството върнато беше много голямо. Но при многократните запитвания, педиатърката ми казваше, щом наддава и е жизнен, не е болест, лаком е и ще го израсте. От средата на 5 месец почти спря да връща. Вчера пак връща доста и се загледах, че е като пресечено мляко. Преди беше с еднаква консистенция, доста гъсто. Че се замислих нормално ли е. Вече се и оригва бързо. Наддавяше до 3 месец с 1-1.5 кг. После с около 400 гр. на месец. Почти на 6 месеца е.

# 106
Какво да правя, когато детето отказва да яде пюре. Независимо купешко или домашно Sad

# 107
  • София
Здравейте , тпку що идвам от педиатъра на бебе Петър. Значи сега прави 6 месеца , качил е само 230грама . Тежи 6-730 . Каза да вземем адаптирано и първо да кърмя после мляко . Може ли в обратния ред , защото той заспива сучеики. И втори въпрос , млякото да е каквото искаме можело фризолак или нан. И за двете четохме лоши отзиви от типа повръщане и запек . Какво ще ми препоръчате , Лактана био било добре ? Моля , дайте мнение ..

Аз дохранвам с Лактана Био и съм доволна. Няма запек. А при нас започна повръщане след Ротарикса, та не мога да обвиня Лактаната за това.

# 108
И аз мисля да взема лактана .  Но събирам мнения . Имахме страшни колики , сега се опитват да се върнат с захранването и нон стоп суче .. от глад явно. Чувствам се , толкова виновна , а главно нямам вина . Дано да се оправят нещата .

# 109
  • София
О и ние минахме през чудовищни колики. И беше изцяло на кърма 3месеца. Но въпреки всички мои усилия, кърмата ми намаля и дохранвам с АМ вече почти 3 месеца. Беше ми страшно да дам АМ, но като я видях, че е сита и спокойна се успокоих и аз.

# 110

Аз използвам това Бебелак и искам да ви попитам продават ли го в България  понеже ни предстои пътуване ? 

# 111
Хемоглобина на сина ми е нисък и педиатъра каза да започвам жълтъка. Аз се дърпам, защото от 2-3дни има задна хрема. Според лекаря детето е здраво (гърдите са му чисти и гърлото не е червено) и това не е повод за притеснение....Вие какво бихте направили в случая?

# 112
Аз давах така кърма. Стигала съм и до 1500мл на едно цедене. Пиех много лактогонни чайове, както и таблетки сминдух 3×2. През деня се цедях на 3ч, в началото и през нощта също, после намалих интервалите през нощта.

Тези таблетки сминдух от лекарска препоръка ли са или на своя глава си ги взела? Мисля, че този месец бебка не е наддала много и все се опасявам, че яде малко. Дали мога да си взема и аз такива таблетки?

# 113
  • София

Ако смяташ да кърмиш няма какво да направиш по въпроса с повръщането.Иначе ако сте на АМ има специални за рефлукс ние от 3тия месец минахме на ам за рефлукс и повръщата може би 2/3 пъти на ден, но малко количество Simple Smile

Кърмя си и тъй като май лактацията ми е ок, той си суче, наддава си...се надявам да продължа да си кърмя. Но тъй като при последното хранене за деня...към 23:00 - 23:30, давам и малко АМ (от родилното си остана това - там спеше прекрасно през нощта, вкъщи първите 2-3 дена също дохранвах и пак спеше чудесно нощем...и аз реших просто да си я оставя при последното хранене) съм забелязала, че нито веднъж не е повърнал след това хранене. Може ли да има нещо в моята кърма?

# 114
Не е от АМ. Като спят и не шават след хранене, не връщат. Кърмя и бебо е вече 8ми месец с рефлукс. Повръщал е само няколко пъти през нощта (но денем е страшно понякога).

# 115
Това мляко Бебелак аз лично не съм го виждала тук.

Сминдухът не е по лекарска препоръка, продава се без рецепта.

glamz, аз бих изчакала.

# 116
На мен неонатоложка ми е препоръчвала сминдух.

Противопоказен е при:

- майки с проблеми с кръвосъсирването
- прием на антикоагуланти като Синтром
- прием на нестероидни противовъзпалителни като нурофен
- при вагинално кървене
- жени с история на щитовидни проблеми и прием на л-тироксин

Билката може да предизвика гадене, повръщане, температура, дехидратация, диария при майката и детето, ниско кръвно, проблеми с кръвната захар (хипогликемия - затова не се дава при майки с диабет), може да усложни симптомите на астма, да намали съдържанието на калий в кръвта при жени, които се лекуват с кортикостероиди или сърдечни медикаменти. 

# 117
Аз дохранвах с аптамил,сега с лактана и съм много по доволна.Тук съм виждала бебелан ам,но не знам дали е същото като търсеното,с едно слонче на картинката.В чая на билек има и сминдух,но ще си взема и аз таблетки от билковата,дано има.Ще опитам още едно цедене да вкарам,благодаря за насоките.

# 118

- жени с история на щитовидни проблеми и прием на л-тироксин

Аз приемам Еутирокс, това същото ли е? Има ли други таблетки, които могат да се приемат в такъв случай? Кои чайове ще препоръчате (без този на Хип)?

# 119
Лактогенен чай на Билек,но го приготвяй по указание и бирена мая на люспи.Ако си намериш кубче още по добре.Освен това затоплям с термос гърдите преди цедене.И на последно място жито,овесени ядки,бадеми,поне 3 литра вода,супи,течни ястия.

Общи условия

Активация на акаунт