За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 64

• 36 976
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Л-тироксин и Еутирокс са едно и също нещо(синтетичен тиреоиден хормон за лечение на заболявания и дисфункции на щитовидната жлеза), просто различни производители и марки.

# 121
Момичета включвам се за да ви кажа, че моят малък принц Никола, вчера се роди и в момента двамата с него сме добре. Благодаря ви за цялата подкрепа по - време на бременността!
Когато ни изпишат отново ще пиша! Heart

# 122
  • София
Аз нямам проблеми с щитовидната жлеза. Приемах ги по препоръка на много момичета в отчетната фейсбук група. Чайове съм пила на Хип, Билек, имаше и български. Редувах.
До 5м малкия изпиваше по максимум 160мл кърма на 3ч.

# 123
  • Варна
Как по препоръка, за какво? Ако става въпрос за Еутирокса де. Или за сминдуха, че се обърках. Еутирокс  се приемат само с лекарска рецепта.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 19:11 от Priqtelka

# 124
  • София
Пиех сминдух на таблетки, не е по лекарско предписание. Това е хранителна добавка, която има противопоказания само в определени случаи, които maldini88 е описала по-горе.

# 125
Ца увеличаване на кърмята аз пиех и рицинус комунис 3х5.

Аз съм на еутирокс и се консултирах с ендокринолог преди приема на сминдух.

# 126
  • София
А да, рицинус комунис също съм пила, 9то разреждане е за стимулиране на лактацията.

# 127
Спешен въпрос, от тъпата си глава обърках Бочко гел за зъбки с Бочко гел против ухапване от насекоми, почти веднага разбрах грешката си и изтрих препарата и измих обилно с вода, количеството е колкото грахово зърно , дори и по-малко. Педиатърката каза да съм спокойна, че е на билкова основа, да дам мляко и да наблюдавам. На някой случвало ли ви се е и какво сте правили, най- близката болница ми е на 40 км и не знам да тръгвам ли или да послушам педиатъра Cry

# 128
Момичета, беба днес яде по много малко и по-рядко от обикновено. Като и предложих гърда няколко пъти, започваше рев и дърпане и я оставях. След кратко време заспиваше и като се събуди пак опитвам и тогава си хапваше. 3-4 памперса смених днес, от които само сутрешния беше наакан. Вчера имаше два пъти подред зелени акания. Вода отказва, както винаги. И само да отбележа, че днес не й давах био гайа. Имам ли повод за притеснения?

# 129
Не мисля. На колко месеца бяхте Мяу, че съм забравила? Бебето яде различни количества, както и голям човек не винаги яде еднакво. Може да е заспала на гърда, защото не й се яде повече или й се е спяло. После е хапнала, имала е и изхождане, пишкане имаше ли? За акото - може да е зелено от много неща, на мен ми се е случвало поне няколко пъти. Ако няма Т, няма слуз в акото, жизнена е, всичко би следвало да е наред Simple Smile

# 130
На три месеца след няколко дена. Пишкания има, но не мога да ги преброя, защото може да пишка повече от веднъж, в най-лошия случай са 4.

# 131
  • Велико Търново
Hriska91,  наблюдавай бебето, но едва ли нещо ще му стане. Количеството е малко, а и като си изплакала обилно значи е съвсем малко приело бебето. Най много да се опълчи около устата. Виж съставките на това мазило, но по спомен бяха все билки някакви.

# 132
  • Стара Загора
Здравейте , тпку що идвам от педиатъра на бебе Петър. Значи сега прави 6 месеца , качил е само 230грама . Тежи 6-730 . Каза да вземем адаптирано и първо да кърмя после мляко . Може ли в обратния ред , защото той заспива сучеики. И втори въпрос , млякото да е каквото искаме можело фризолак или нан. И за двете четохме лоши отзиви от типа повръщане и запек . Какво ще ми препоръчате , Лактана био било добре ? Моля , дайте мнение ..
Детето ти е в нормата за 6 месеца. Защо не пробваш повече на гърда, вместо дохранване?

# 133
Колко мляко дневно трябва да пие бебе на 7месеца? Моето не изпива повече от 400мл. В 20:30 и 23:00ч. пие и това му е. Предлагам и сутрин към 8ч., но категорично отказва...предпочита твърдата храна.

# 134
Малкия вече е на 8, но е едно и също положението с миналия месец - умира си за мляко. Чудя се как да го намаля вече.
Аз давам Хип комбиотик 2 и на кутията пише, че за деня е нормално да се изпиват 500-600 мл.
Моето изпива минимум 750 мл., минимум.

Общи условия

Активация на акаунт