Лидл 116 - Юнска тема, все още без рецепти :)

• 113 100
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 300
  • до най-прекрасния мъж
Току що загледах, че има пушена сол в мелничка - доволни ли сте? От толкова време си мисля, как може да няма такава, пък то си имало.

Не съм я виждала, но ако не е йодирана, не е препоръчителна. Говорих с лекар, който ми каза, че всякакви соли от сорта на хималайска, калиева и т.н. специализирани, се ползват по лекарско предназначение за хора със специфични нужди. А хималайската специално е много вредна за деца, бременни и въобще, защото не е йодирана...
Това е абсолютно вярно. Всички залитания по чуждоземни храни, сол и т.н. са ужасно вредни. За съжаление ни промиват мозъците, за да консумираме. Бумът на заболявания на ЩЖ до голяма степен е резултат от това залитане по уж много полезни храни и разни видове сол. Мнението е на лекари и аз напълно го подкрепям. Хималайската сол може да е полезна за живеещите в онзи район, но не и за нас.

# 301
  • София-Младост
Смутитата от брошурата и някаква изотонична напитка...къде се намират?

# 302
  • Варна
То хубаво, но йодираната сол, продавана в прозрачни пакети губи йода си за отрицателно време. Така че хималайска или "йодирана" в прозрачен пакет - все тая. Изобщо не вярвам, че заболяванията на ЩЖ са в резултат на залитане по чуждоземна сол, колко пък процента от хората я използват? Масово народът си ползва нашенската.

# 303
Това за ужасната чуждоземска каменна сол и прекрасната нашенска йодирана изобщо не е вярно, да не говорим, че лабораторни изследвания на нашенската рафинирана сол показват примеси на пясък и стъкло. Истината за солта е друга, но няма да влизам в дискусия по-подробно, че изобщо не е за тази тема.

# 304
Много зависи каква е йодираната сол, а хималайската е ок за хора с Хашимото за които предозирането с йод е опасно.
Някой дали е минавал през Лидл в Студентски град? Дали има останали бански?

# 305
Хм, благодаря, че ми обърнахте внимание, аз нямах никаква идея, че хималайската сол е с по-ниско съдържание на йод. Кой знае защо смятах, че всичката сол в магазина си е нормално йодирана Rolling Eyes За пушената не се загледах, тя също е някаква вносна, но така или иначе не става за постоянно ползване, само тук-таме за аромат на някоя пържола. Довечера ще мина през магазина и ще докладвам.

# 306

Не , от един магазин ,тип Елитис , във медицинскицентър Марешки ,
Благодаря много. От София съм, ще погледна този на Детол.
Магазин Елитис има в централните хали на 2 етаж

# 307
Сякаш не бяха заредили много бански при нас /Перник/
Сутринта в 8.10 имаше 10-тина бр. най-вече от тези с триъг.чашки. 
При положение, че бях едиствена на банските си мисля, че са били малко бройки

# 308
Понеже бях на лекар скоро - грешно се счита, че хората получават достатъчно йод чрез храната. Най-добре е да си пуснете йод в урината и ще знаете дали имате недостиг на йод или излишък. Със сол в прозрачни пликове, произведена преди година не може да се набави необходимата йод.

# 309
Малко, и продавачките там като вземат по 5-6 за свои познати, и остават две бройки на стелажа....

# 310
Оставайки на темата за солта, означава ли, че хора, които избягват честата употреба на сол, страдат от ЩЖ?

# 311
Нали гушата беше свързана с йода? Не всяко заболяване на щитовидната...

# 312
Добре де, от гуша. М?

# 313
Не се знае и не е чак толкова проста връзката
То и за ограничаването на солта напоследък говорят, че е вредно- сол е нужна за надбъбречните жлези и т.н. Както казаха, йода заминава, ако йодираната сол не е в непрозрачен плик и т.н.

# 314
Мисля, че предозирането също е опасно. Не знам дали има закономерност - аз имам възли и недостиг на йод. Важно е да е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт