Лидл 116 - Юнска тема, все още без рецепти :)

• 113 059
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 195
Мислех днес да ходя до Лидл, но видях, че в брошурата има сладолед с шафран - искам да видя какво е това чудо (няма ли да люти?), затова ще отида в понеделник Simple Smile Харесват ми и надуваемите дюшеци с форма на парче пица.
https://www.proomo.info/2018/06/lidl-11.html?utm_source=feedburn … Info+%E2%96%BA%29

# 196
  • София-Младост
сладолед с шафран - искам да видя какво е това чудо (няма ли да люти?)
Шафрана не люти.

# 197
Мисля, че е пикантен?

# 198
  • софия
Шафранът не е пикантен, никога не е бил, дава специфичен аромат и цвят. Това, разбира се, истинският. Аз се съмнявам, че те ползват такъв.
Цитат
Шафрановият аромат често се описва от познавачите като напомняща „метален мед“ с тревисти или подобни на сено нотки, а вкусът му се усеща също като подобен на сено, но донякъде горчив. Шафранът придава светъл жълто-оранжев цвят на храните.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BD

# 199
  • София
Ехаа, сладолед с шафран, той трябва да струва 50 лв кутията! Simple Smile

# 200
Околоочният къде пише, че е намален, няма го в брошурата?

# 201
Шафранът не е пикантен, никога не е бил, дава специфичен аромат и цвят. Това, разбира се, истинският. Аз се съмнявам, че те ползват такъв.
Цитат
Шафрановият аромат често се описва от познавачите като напомняща „метален мед“ с тревисти или подобни на сено нотки, а вкусът му се усеща също като подобен на сено, но донякъде горчив. Шафранът придава светъл жълто-оранжев цвят на храните.

Знам, че прави ястията жълтеникави. Съмнявам се и аз да съм яла истински, а дори да съм, е бил смесен с други подправки...
Определено не е истински този в сладоледа - на цена от 4 лв..

# 202
  • софия
Скрит текст:
Цитат
Знам, че прави ястията жълтеникави. Съмнявам се и аз да съм яла истински, а дори да съм, е бил смесен с други подправки...
Определено не е истински този в сладоледа - на цена от 4 лв..
Не е и лютив/пикантен.

# 203
И аз май не съм яла истински шафран, но ще ми е любопитно д опитам сладоледа.
Последмите пъти, като купувах лимитираните сладоледи, не бях очарована - туронския и делукс лешника не бяха кой знае какво... Thinking Затова пък обикновената страчиатела е страхотна и се комбинира перфектно с малинки,, круши, банани и сигурно и други плодове.

# 204
Много ми хареса един техен топинг - май не съм го похвалила. Има три разновидности - шоколад, карамел и третият не го помня. Втвърдява се като глазура върху сладоледа. Ще си взема пак със сигурност, само лошото е, че е много калоричен, а го изяждам бързо.

# 205
  • На изток от Ада
Околоочният къде пише, че е намален, няма го в брошурата?
на етикета отразаващ цената в магазина

# 206
Здравейте, да питам и аз за отзиви за машината за сладолед и как работи? Мисля да купя, ама чета противоречиви мнения от предни години.

# 207
Изънредно невероятно ми се струва да са сложили шафран в сладоледа, дори и нискокачествен, ще ми е любопитно да погледна състава, но пък би могло да са сложили куркума, която е известна като "шафранът на бедните" Smiley и е безкрайно полезна. Подобна е и историята с масовата канела - изобщо не е канела, а е касия (китайска канела), има доста по-различен ефект върху организма спрямо истинската канела. Все пак е любопитно какво влагат в състав, щом бурбонска ванилия обявяват, знае ли човек, може да изненадат приятно. Simple Smile

# 208
Много ми хареса един техен топинг - май не съм го похвалила. Има три разновидности - шоколад, карамел и третият не го помня. Втвърдява се като глазура върху сладоледа. Ще си взема пак със сигурност, само лошото е, че е много калоричен, а го изяждам бързо.

И аз взех  от него вкусен е, но прецизното му слагане върху сладоледа е мисия невъзможна, излиза на неконтролируема струя. По-скоро върху слагането му на сладолед във фунийка.

# 209
Аз го заглаждах с ножче, след като изстискам известно количество и преди да се втвърди. Бутилката наистина е опасна - в началото, като не знаех какво ще стане, за малко не го изсипах върху себе си.

Общи условия

Активация на акаунт