Лидл 116 - Юнска тема, все още без рецепти :)

• 112 945
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 525
Аз да пита за Формила. Досега ползвах малките опаковки на гела, но видях, че има и 2 л на същата цена. Въпросът ми е наистина ли излиза по-изгодно, или е по-рядък и се слага повече. Ако някой е ползвал и двата, моля да даде отзив.

# 526
  • have faith and be patient ..
малките са концентрати

# 527
  • На изток от Ада
Да ,големите са за по -малко пранета странно  по -скъпи са.

# 528
  • Асеновград
Аз да пита за Формила. Досега ползвах малките опаковки на гела, но видях, че има и 2 л на същата цена. Въпросът ми е наистина ли излиза по-изгодно, или е по-рядък и се слага повече. Ако някой е ползвал и двата, моля да даде отзив.
Аз ползвам от гела този го предпочитам, пере по добре от другия в постоянния асортимент.

Много добре изпира и с марсилския сапун  но него взимам основно от Гърция, има разлика с този който продават тук.

# 529
Е, явно ще чакам промоция. Аз съм много довална и от този на ДМ, но и него не са началявали скоро.

# 530
Не излиза ли по-скъп сладоледа,  когато си го правите? Мен това ме разколеба за машината. Иначе сигурно ще е по-вкусен домашния и с по- малко консерванти.

# 531
  • В полите на Витоша :)
Здравейте! Има ли в Лидл от животинската сметана или вече не се предлага? Намирам една на Пилос с 30% мазнини за 1,69, но тя не е животинска.

# 532
Тя е животинската, защо мислиш, че не е? Съдържа само сметана и някакъв стабилизатор, карагенан ли беше....

# 533
  • В полите на Витоша :)
Проблемът е в моя телевизор! Joy
Не знам защо в главата ми е останало, че съдържаше мляко, а сметаната я асоциирам със  суха сметана.
Благодаря, Офелия!

# 534
Не излиза ли по-скъп сладоледа,  когато си го правите? Мен това ме разколеба за машината. Иначе сигурно ще е по-вкусен домашния и с по- малко консерванти.

По-скъп излиза. У нас и детето не го одобри...домашния де. А ние с баща му не ядем. Така че си оставаме на купешки.
Мен захарта ме притеснява.принципно.....а нея я има и в домашния.
Сметаната с ягодката е животинска. В малка кутийка.

# 535
  • до най-прекрасния мъж
То не е само захарта, а всички оцветители, подобрители и консерванти. И преди години се е ядяла захар, но по-болни не сме били. Дори и да е скъпо, поне знаете, че два пъти ще ядете, но ще е истинско.

# 536
  • София
И аз затова си правя домашен сладолед, не защото е по-евтино. Тия Фамилия дето струват 2 лева за 1 литър сладолед, смятайте какво има вътре.

# 537
  • София
То не е само захарта, а всички оцветители, подобрители и консерванти. И преди години се е ядяла захар, но по-болни не сме били. Дори и да е скъпо, поне знаете, че два пъти ще ядете, но ще е истинско.
Аз съм на същото мнение. Ако се яде умерено количество захар, без да прекаляваш, тя е много по-добра от изкуствените подсладители. Иначе в домашния сладолед знаеш какво слагаш- няма Е-та, няма сгътители, няма палмово, захар по твой вкус(едва ли някой ще си направи сладоледа да е отровен от сладост).
Аз правя и сладолед и течен шоколад сама, за вкъщи. Малкия е луд по сладките неща- така поне знам че аз съм ги правила и няма пълнежи за да е евтин.

# 538
Аз съм на обратнота мнение...преди не се е ядяло ТОЛКОВА захар. Бабите ни не са купували шумкащи и цветно опаковани кроасани. Wink
Сега захарта е навсякъде и по много.

Но...ако на някого това му помага да се успокоява...имам предвид, консумирайки захар в домашно изделие...да си мисли, че прави нещо био органик  полезно за себе си...дооообреее.

# 539
  • София
Аз съм на обратнота мнение...преди не се е ядяло ТОЛКОВА захар. Бабите ни не са купували шумкащи и цветно опаковани кроасани. Wink
Сега захарта е навсякъде и по много.

Но...ако на някого това му помага да се успокоява...имам предвид, консумирайки захар в домашно изделие...да си мисли, че прави нещо био органик  полезно за себе си...дооообреее.
Принципно си права, но живеем в друго време. Няма как да се спасиш от боклуците в магазина, освен ако не идеш да живееш в гората  Wink .
И това за бабите не е баш така- едната ми баба беше със всичките си зъби в устата до последния ден, без пломби и т.н. - живяла е в град. Другата на село нямаше един зъб, с чене. И двете са яли домашна храна и почти никога сладкиши от магазина( пиша почти защото все пак на някой празник са хапвали, но не всеки ден).
И още нещо се сетих тази градската се разболя от диабет, при все че не обичаше сладки неща, дядо ми( мъжът ѝ), ядеше захар с лъжица- никога не е имал проблеми със диабет.

Общи условия

Активация на акаунт