Лято вече наближава - НОЕМВРИйското коремче проличава

• 36 066
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • На север
Моята свеки е норвежка и сме първи дружки. Живяла съм близо 2 год с тях и един път не са ми направили забележка. Там хората държат на личното пространство и на тактичността. Без да й искам съвет не го дава. Simple Smile Виж майка ми може да ме побърка...

# 331
  • София
Аз нямам проблем с нашите, не се бъркат изобщо, даже като психясам за нещо ме успокояват. Понякога ме дразни, че все едно не ми влизат в положението, ама ги разбирам де, опитват се да ме държат силна, че ако и те почнат да се вайкат и ще се разпадна сигурно Simple Smile Иначе зад гърба ми звънят на ММ и чакат за информация и се притесняват, ама пред мен са всички мнооого спокойни. Свекито много си я обичам аз, винаги ме разсейва като звънне и с две думи ме кара да си мисля, че всичко ще е наред. Не знам как го прави, никога не сме били много близки, че да споделяме някакви неща или знам ли да съм и момичето, което не е имала, ама по наш си начин държим една на друга. Като се замисля, че един ден и аз ще съм свекърва, направо не знам дали няма да съм и аз от досадните Grinning

# 332
И аз не мога да се оплача. Много разбрани хора са. Не ни се бъркат и винаги гледат да помогнат с каквото могат. Наистина много ми помагаха в първите 2 месеца, в които трябваше да лежа.
Деси, и аз онзи ден нещо се репча на мъжа ми, и той ми го върна с "Ей няма да си много приятна свекърва" 😂😂😂

# 333
  • Варна
Аз също давам по 120лв за ФМ и то в много по-малък град.. пътувам до Добрич от Варна при един доктор...не е само в София толкова. Simple Smile
Тук във Варна си записах час и за ФЕКГ тя е 80лв до колкото мернах някъде на ценоразпис Simple Smile

За Плажа - другата седмица заминаваме на почивка и мисля само краката да си намокря, не се чувствам комфортно да св изпъча по бански впредвид качените кг.Simple Smile) ще стоя под чедър.

# 334
  • Варна
За мен лично ЗК не осигурявам почти нищо за бременни....а и не само.С първата бременност се записах на платена консултация в частната клиника, в която ходех, само заради лекарката, която ме преглеждаше там.Доц. Маркова се казва и е специалист по репродуктивни проблеми, в екипа на д-р Александров е.При нея ходят предимно майки с репр. проблеми и повечето бременни, които следи са след инвитро или инсе.Много добър лекар, много обяснява и отделно още от първия преглед при нея ми донесе късмет и въпреки проблемите заченах много бързо, направо от раз.Тя не израждаше и затова ходих в същата клиника и при другия лекар, който после ми прави и секцио, д-р М. Яков.Сега съм пак при Яков, пак на платена ЖК, но интензивна и пак заради лекаря главно съм в тази клиника.
Моята консултация в момента е 625лв., като се плаща на две части, 425 при записване и останалите 200 като влзеш в 6ти месец.Това включва всички прегледи и излседвания, в моя случай и двете БХС и феталната, вкл. също и късната фетална, извънредни прегледи по всяко време на денонощието и също така всички записи на тонове, вкл. и ако се наложи да са и всеки ден, както беше при предната ми бременност.Не знам в момента феталната колко е, преди около 9г. платих 60лв. не беше включена, но сега може и да е повече, но пък ми е включена в таксата.Като ви чета какви суми се плащат и като сметна и прегледите с ехограф, мисля че цената всъщност си е съвсем оправдана.

Фроузен, при кого си записа час за ФЕКГ.Обмислям в момента и ще се консултирам и с моя лекар след прегледа.

За майките и бащите, свекърите - моята майка пък е много по-спокойна, че ходя на лекар по-често.Все ми се обажда да пита как е минал прегледа.Свекърите изобщо нищо не ме питат, нито как съм, нито бебето как е, нищо...Те и с щерката бяха така като бременеех.Иначе пък много я обичат и глезят, виждат я рядко, но редовно звънят да я видят или чуят.Просто са такива... дръпнати малко.Аз на моменти се дразня, че не ме питат поне как  съм, макар че ги знам и уж съм им свикнала.Иначе аз лично със свекървата не се разбирам.Поддържаме умерени отношения и гледаме да пазим добрия тон.Като за това много помага, че се виждаме доста рядко.

Някой беше питал за многократни пелени? Аз категорично няма да ползвам, защото нямам възможност за излишна хамалогия.За сметка на това, обаче ще бъда от майките, които сравнително рано почват с гърнето.Имам опит с дъщеря ми, надявам се и това човече да има желание да се учи бързо.Иначе е по-еко, био и т.н. с многократните, но това пране, дезинфекция и не знам си какво не е за мен.Иначе уважавам избора на хората, които ползват.

На плаж може би още този понеделник ще направя сефтето.Ако водата не е студена, смятам и да се топна / е и ако няма вълнение също така/.

# 335
Ако почна да слушам майка ми,не знам.
Любимият й разказ е как в 7м се появила на ЖК за пръв път,да я регистрират,понеже я било страх от серклаж!
Няма как да сравняваме нещата сега и преди 30+ години,затова й не ги държа в течение къде ходя и какво правя,че само ме напрягат с излишни коментари.

Не знам аз каква свекърва ще бъда както се очертава да съм с две момчета,дано да не се изгубя на акъл с годините,като съдя по моята,комуникацията ни е много зле.

# 336
  • Варна
Море д-р Шивачев! Детски кардиолог е и прави изследване за бременни! Води се най-добрия в района ни.
Преглежда в Св.Марина, МЦ Надежда и някакъв нов инвитро МЦ Радост - там си записах час, защото ми каза , че апаратурата била най-хубава.

# 337
Аз ползвах многократни пелени. Удобно ми беше и съм доволна.
За свекърте изобщо не ми се говори. Много съм афектирана от последните случки и ще чакам да ми мине малко преди да ви разкажа.

# 338
  • Варна
Море д-р Шивачев! Детски кардиолог е и прави изследване за бременни! Води се най-добрия в района ни.
Преглежда в Св.Марина, МЦ Надежда и някакъв нов инвитро МЦ Радост - там си записах час, защото ми каза , че апаратурата била най-хубава.

Благодаря!И аз за него си мислех, преглеждал е дъщеря ми в Св. Марина.Тя се роди с персистиращ арт. канал, защото беше с по-ниско тегло, а понякога при такива бебета арт. канал не се е затворил все още напълно и се чува чум.Най-често се израства до 3-6-ти месец.При нас стана така.Като лежахме в Св. Марина за друго, Шивачев също я прегледа с ехограф, мн. адекватен лекар е.После я водихме при него за проследяване, ехография и ЕКГ.
Затова се чудех да си направя този преглед, въпреки че с дъщеря ми не е имало проблем , всичко си беше нормално в тези седмици от бременността.
А колко време предварително трябва да се запише час?Защото се чудя дали да изчакам феталната да мине на 18-ти и тогава да записвам или се чака повече за часове?

# 339
Мен майка ми само ми повтаря о какъв е тоя голям корем , ще станеш 100 кила на мен до 7 месец изобщо не ми личеше , а свекърва ми вика е аз качих пък 30 кила 😁 Но иначе не се бъркат, не дават акъл още, че даже и са работливи баби, който ходят на маникюр и педикюр и почивки когато почиват, така че и после няма да се бъркат много сигурно, макар че тогава ние ще ги искаме да помагат 😁

# 340
  • София
Ние със свекърва ми много се разбираме. И двамата със свекъра са страхотни, интелигентни и най-вече съобразителни хора. Никога за нищо не са ни се бъркали, интересуват се от мен и аз гледам да й звъня след прегледите да кажа как е минало понеже знам, че тя не иска да ме притеснява постоянно. Абе ако един ден съм свекърва се надявам да съм такава жена Simple Smile
Нашите естествено си позволяват повече да ме разпитват какво-що и за прегледи, но също не дават акъл. Даже им е интересно какво им разказвам и само кимат с глава. Ей сега им бяхме на гости даже, аз казах, че не съм гладна и ме изпратиха без нито едно "ама хапни си". Мама ми даде кутия с храна за всеки случай, но тя винаги го е правила така или иначе.

# 341
Аз също давам по 120лв за ФМ и то в много по-малък град.. пътувам до Добрич от Варна при един доктор...не е само в София толкова. Simple Smile
Тук във Варна си записах час и за ФЕКГ тя е 80лв до колкото мернах някъде на ценоразпис Simple Smile

За Плажа - другата седмица заминаваме на почивка и мисля само краката да си намокря, не се чувствам комфортно да св изпъча по бански впредвид качените кг.Simple Smile) ще стоя под чедър.

Ти ли беше споменала, че ходиш при Стоилов?

# 342
Аз да се оплача доста ме наболява корем ниско долу . Болката е подобна на менструална или като преди Ц . Снощи даже се събудих и пих нош па . Някой има ли подобни? Тези дни доста се движих и не знам дали няма връзка ...пипах си корема не мога да преценя дали става твърд , май не

# 343
  • Варна
Море в този МЦ Имаше часове за съботите. Др. Шивачев ми каза, че е хубаво да се направи в 20г.с.
niksana324 Да, при др. Стойлов ходя на  ФМ и ти ли?

# 344
Renata, предните ми няколко дни бях така. Пих си 3×1 нош па и магнезий. Мина тази болка и от вчера все едно са ми разтегнати сухожилията в слабините и все едно имам мускулна треска там. Рядко ми се случва да нямам някаква болка 🙄

Общи условия

Активация на акаунт