СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 251
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
И аз се чудя какви разумни причини може да има човек за да запише да  учи като първи език испански !Аз жестоко се разкъсвам м/у немска и испанска паралелка.(не съм от С-я)
Испанският е вторият по разпространение (след китайски) роден език (за ок. 470 млн души той е роден език) и третият най-говорим език в света (след английски и китайски).
По резултат от  ДЗИ по БЕЛ  гимназията се нарежда на второ в страната, а от двата задължителни ДЗИ - на четвърто място (статистика я взех от сайта на училището за 2017та).
Методите на обучение непрекъснато се осъвременяват. Децата имат възможност да пътуват в чужбина по проекти. В САЩ испанският език е втори след английския.
Още ли стои въпросът?)
Освен това, небезизвестен факт е, че момичетата имат по-голям афинитет към испански и английски, докато немският по-често е привлекателен за момчетата.

Е, браво бе! Дай да правим още реклама на училището, та и СМГ да мине по бал тази година! Joy

# 1 006
  • София
И аз се чудя какви разумни причини може да има човек за да запише да  учи като първи език испански !Аз жестоко се разкъсвам м/у немска и испанска паралелка.(не съм от С-я)
Испанският е вторият по разпространение (след китайски) роден език (за ок. 470 млн души той е роден език) и третият най-говорим език в света (след английски и китайски).
По резултат от  ДЗИ по БЕЛ  гимназията се нарежда на второ в страната, а от двата задължителни ДЗИ - на четвърто място (статистика я взех от сайта на училището за 2017та).
Методите на обучение непрекъснато се осъвременяват. Децата имат възможност да пътуват в чужбина по проекти. В САЩ испанският език е втори след английския.
Още ли стои въпросът?)
Освен това, небезизвестен факт е, че момичетата имат по-голям афинитет към испански и английски, докато немският по-често е привлекателен за момчетата.

Но доколко е приложим в БГ?!? За мен лично Английската или Немската са  по-практичния избор. Определено, ако не ти е цел да работиш в кол център, Испанския не е от най-търсените у нас.

Давам себе си за пример - математика(СМГ), английски и руски, използвам и трите ежедневно. Дори не ми е хрумвало да кандидатствам в училища като Испанската.....

# 1 007
  • София
Sanaka, аз лично веднага го погледах това, но с нашите 68.5 т. по БЕЛ се оказва, че като общ сбор сме в масовката, където разликата е 50 деца... Единственото ми успокоение е, че от начало таргет са ни смг или нпмг. Първото отпада, но се надявам да се закрепим в нпмг. По бал там се изравнява с тези, които са изкарали 81 т мат и 80 т бел Blush
Съдбата сама му показа, на къде му е пътя.

# 1 008
  • Sofiа
Здравейте,
имам един въпрос относно реденето на желания в случаите, в които ще се кандидатства в училища, намиращи се в различни РУО.
Не мога да си обясня как ще изглежда желанията в случай, че ученика иска да подреди като 1-во желание Джон Атанасов в София, 2-ро  НПК по КТС в Правец и 3-то желание 32-ро училище в София.
По това, която виждам в стъпките за подаване на заявление, което Дидева пусна ми изглежда, че няка как да бъде подреден такъв списък с желания, а по-скоро ще има 2 отделни заявление за 2 отделни области, като в едната като 1-во желание ще бъде Джон Атанасов, а в другата ХПК по КТС Правец. Права ли съм или нещо ми убягва?
И ако съм права, някой знае ли как става клаисрането в този случай?

# 1 009
  • София
При нас резултатите от матурите са съпоставими с тези от пробните, а на преразказа - една идея по-висок резултат, отколкото на последните пробни, но съпоставим с други от по-рано през годината. Най-реални излизат оценките от Милениум и Регалия, а най-далеч от истината - Междучасие.

Валери, класирането е за двете области независимо.

# 1 010
Скрит текст:
Здравейте,
имам един въпрос относно реденето на желания в случаите, в които ще се кандидатства в училища, намиращи се в различни РУО.
Не мога да си обясня как ще изглежда желанията в случай, че ученика иска да подреди като 1-во желание Джон Атанасов в София, 2-ро  НПК по КТС в Правец и 3-то желание 32-ро училище в София.
По това, която виждам в стъпките за подаване на заявление, което Дидева пусна ми изглежда, че няка как да бъде подреден такъв списък с желания, а по-скоро ще има 2 отделни заявление за 2 отделни области, като в едната като 1-во желание ще бъде Джон Атанасов, а в другата ХПК по КТС Правец. Права ли съм или нещо ми убягва?
Права си. Две отделни заявления за двете области са. Ще го класират поотделно и в двете.

# 1 011
Аз мисля че ви дерат кожите с пари на тези школи
 и децата ви там получават високи оценки, за да оправдят парите си.
После се вижда, че реално положението е друго . Нищо лично-просто бизнес .
Изпитите минаха , не разбирам защо да се влача да преглеждам работите и да причинявам още един ден нерви на едно дете за някакви си 2, 3 точки .

Чакам статистиката днес за нашата област ..

Зависи. Синът ми ходеше на школа в "Междучасие". На всички пробни по БЕЛ имаше 84-85 точки, на последия 90. По математика не е минавал 37 точки (много ниски резултати). Когато говорих с учителя какво да очаквам на изпита обаче, защото бях притеснена, той каза-5.20-5.30. Точно така и стана, една идея по-добре даже.
По БЕЛ има 85 т. и преди малко писах колко е резултата на първи модул, около 5.20 примерно. Като цяло по БЕЛ очакваше повече.
По МАТ обаче, има 5.60 на I модул, 75т. накрая.
В нашия случай, школата сравнително точно оцени крайния резултат. Страхотно е, че някои дечица се справят без уроци, той е приет в АК без никакви курсове и т.н., но за матурата, не мисля, че знаейки си детето, би постигнал този резултат без допълнителни занимания.

# 1 012
  • Sofia
Аз мисля че ви дерат кожите с пари на тези школи
 и децата ви там получават високи оценки, за да оправдят парите си.
После се вижда, че реално положението е друго . Нищо лично-просто бизнес .
Изпитите минаха , не разбирам защо да се влача да преглеждам работите и да причинявам още един ден нерви на едно дете за някакви си 2, 3 точки .

Чакам статистиката днес за нашата област ..
Не си права. Моето на домашните все имаше ниски оценки, пробните бяха горе-долу подобни на НВО. Ако си беше останала само на училищната математика, резултатът щеше да е повече от плачевен, нямахме късмет с учителката в 5-7ми клас.
А в София баш и за две точки си струва да се бори човек, не да си блъска главата после, че на косъм не му стигнал балът.

# 1 013
Аз не се бях задълбала чак толкова, но сега като се сетих как проверявахме първи модул с ключа - ми то излиза, че моят син е имал на тезата между 5 и 6 точки, което е феноменално, предвид факта, че това произведение му беше най-противно за писане на тези и поради този факт го хванах в 12 през нощта преди изпита да преговаря от помагалото Joy Ама поне е имало файда де...

По БЕЛ, както казах е субективно, въпреки ключовете. Една и съща теза, дословно дума по дума, се оценява коренно различно от различни преподаватели. Там никога не сме планирали "колко ще има", а е от-до.

Разбира се, че школата е бизнес.
Не всяко дете, пратено в школа и престояващо там по 2-4 часа попиват, слушат, и учат. Някои просто пребивават, щото техните са ги записали и се правят, че учат, други се опитват, но нямат достатъчно капацитет, трети не успяват да се сработят с учител или с децата от групата (групата му влияе), четвърти и без престой в школата, само с подадени материали, изкълвава, има усет и успява, и т.н. Всякакви са вариантите и този смисъл, който тук се внушава малко-колко много се труди-е също доста различен.

# 1 014
  • София
Здравейте,
Миналата година се пускаше заявление във всяка област поотделно и реално имате две и повече класирания.

# 1 015
Скрит текст:
И аз се чудя какви разумни причини може да има човек за да запише да  учи като първи език испански !Аз жестоко се разкъсвам м/у немска и испанска паралелка.(не съм от С-я)
По резултат от  ДЗИ по БЕЛ  гимназията се нарежда на второ в страната, а от двата задължителни ДЗИ - на четвърто място (статистика я взех от сайта на училището за 2017та).
Още ли стои въпросът?)
Скрит текст:
Но доколко е приложим в БГ?!? За мен лично Английската или Немската са  по-практичния избор. Определено, ако не ти е цел да работиш в кол център, Испанския не е от най-търсените у нас.

Давам себе си за пример - математика(СМГ), английски и руски, използвам и трите ежедневно. Дори не ми е хрумвало да кандидатствам в училища като Испанската.....
[/quote]
Когато става въпрос за избор на училище - аз се стремя да науча децата си да гледат глобално. Гимназията няма за цел да определи бъдещите им професии, защото могат да си променят мнението много пъти, докато завършат. Целта е да си отворят врати. И да има възможности за избор след това. Един език сам по себе си не е нищо. Вече. Преди време беше от огромно значение да владееш чужд език. Днес всяко дете говори английски. Ние също ще се целим в испанската догодина. Тази година имам кандидат за Френската. Имам и син, приет миналата година в 73то...Причината за тези избори са желанието за последващо образование навън. А не защото са "топ" и всеки там иска.
Но далечни хоризонти има и след не толкова елитни училища. Стига да има сърце и желание да учи. Гимназията е просто един етап от живота.

# 1 016
  • Sofiа

Благодаря ви за отговорите!
Как се процедира в такива случаи, ако след 1-во класиране е приет по 2-ро желание в София и по 1-во и респективно единствено в Правец, а иска да продължи за 2-ро класиране в София? Thinking

# 1 017
Още ли стои въпросът?)

Но доколко е приложим в БГ?!? За мен лично Английската или Немската са  по-практичния избор. Определено, ако не ти е цел да работиш в кол център, Испанския не е от най-търсените у нас.

Tочно! Аз лично завърших езикова с английски и немски(немският,не го усвоих добре ,за  което горчиво съжалявам Sad и сега наваксвам,по принуда  ) По стечение на обстоятелствата ,говоря испански от 10години  перфектно( живях и работих две години в Испания) Да, чета литература ,гледам филми,различни предавания,но тук в реалният живот,в работата ми ,никога не ми е бил от полза,за разлика от английският,немският и руският.

# 1 018
Записва се в Правец и подава заявление за второ в София. Ако го приемат в по-желана паралелка в София, изтегля документите от Правец и се записва в София.

# 1 019
  • София
Още ли стои въпросът?)
Но да не правя повече реклама Joy

Да се включа и аз по въпроса за испанския. Преди години племеничката в Пловдив изкара високи резултати и можеше да учи в Английската, обаче като каза: Искам испански и точка! и родителите я оставиха да учи каквото иска. Така влезе в Руската с испански и руски. Обаче в 10 клас се присети, че иска да учи в Италия, в университет с програма на английски. Тя си имаше основа по английски, но не каквато би била от Английската гимназия. Та пак уроци, явяване на Тойфел няколко пъти, докато вдигне резултата до искания от университета. В първи курс ѝ беше трудно - не знае италиански, английския горе-долу. Бая зор видя. Знам, че езиците никога не са излишни, обаче мислете в перспектива. Испанските университети въобще не са познати в България. А пък факта, че в САЩ се говори испански въобще никого не грее. Там в университет се взема много трудно стипендия и който иска да успее за там му трябват други качества и знания. Испанският е последна грижа.
Така или иначе повечето деца дори да не остават в България, отиват в Европа и немският и английският си остават най-перспективни. Френският също до някъде. Лично мое мнение е, че в момента дори руският език е по-перспективен от испанския, обаче както си решите.

Общи условия

Активация на акаунт