СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 294
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 915
  • # супернатурална #
Здравейте! Къде мога да намеря минимален/максимален бал за Пловдив 2017 г, конкретно за ЕГ "Иван Вазов"
Благодаря предварително и успех на всички деца!

# 916
  • София
Етия, 20 точки и по старата система не бяха 2, при която и да е скала. А сега съвсем, точките ще си участват в удвоен или утроен вид (според паралелката) в бала.

Ами, в системата излиза - първи модул -15 точки, оценка 2 ;общ брой точки 20 и затова се замислих.
Както казва синът ми - "все гледаш максималните точки и не си запомнила колко са минималните".
Благодаря за помощта!

# 917
Здравейте! Къде мога да намеря минимален/максимален бал за Пловдив 2017 г, конкретно за ЕГ "Иван Вазов"
Благодаря предварително и успех на всички деца!
СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки - РУО ПЛОВДИВ към 27.06.2017

Ами, в системата излиза - първи модул -15 точки, оценка 2 ;общ брой точки 20 и затова се замислих.
Както казва синът ми - "все гледаш максималните точки и не си запомнила колко са минималните".
Благодаря за помощта!
Двойката от първи модул няма отношение към кандидатстването. Тя ще бъде вписана като текуща оценка. Общият сбор от 20 точки ще участва във формирането на бала.

# 918
  • София
Още ли е там моята любимка ?!
Русалка , пак съм на същото мнение .
За мен да се "роди" едно дете е там където му дават крила учителите и където най добре може да покаже силата си.
Няма нужда от пререкания , не си падам по дълги спорове .Обран човек съм . Аз мисля по един начин , ти по друг . Важното е че при нас усещането и преценката да го преместим от там се оказаха прави ..и  времето го потвърди .
Ще ме караш да съжалявам, че се разписах тук . Винаги съм държала да съм далеч от масовата истерия с матурите
Скрит текст:
Никакви пререкания няма, има споделено различно мнение. Или щом във Вашия случай е било така, значи може да се обобщава? Това ме провокира само да се включа.. Как с лекота казахте за какви деца е това училище. Има всякакви, като навсякъде - мотивирани и не  толкова, учещи и носещи се безхаберно по течението, амбициозни и от другата крайност, влезли по редовия начин и връзкари, получили крила от учители и други, нежелаещи да полетят,  попаднали на къси клечки и късметлии,  харесващи училището си и обратно.. Нима другаде е иначе? Спирам дотук.

ПП Ще споделя нещо от лични, без да упоменавам имена. Писаха ми от вчера досега 3 майки , чиито деца по БЕЛ имат в частта с прераказа много нисък резултат, след като в училище и  на пробни са  имали дежурно (при това в различни школи) резултати над 90 точки сборно. Колкото и да са сгрешили в стреса примерно вида време, да са пропуснали моменти, да са допуснали правописни грешки и/или да им е куцало оформлението, пак нямам  логично обяснение за резултати от порядъка на едва 15-18 точки от 35...

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 10:22 от пенсионирана русалка

# 919
  • край голямата локва
Здравейте!
Минах два пъти сагата с матурите, обаче нали всяка година нещо се променя...
Искам да попитам нещо за една приятелка, която снощи успокоявах.
Детето има 50 точки по БЕЛ, и 20 по МАТ.
Има ли ограничения при кандидатстването(освен очевидната липса на достатъчно точки)?
Участват ли в балообразуването точките по МАТ, като се води двойка?

Етиа, нека приятелката ти се поуспокои. И детето да не стресира.
Има училища с 3*БЕЛ - това са 150 точки  + 20 мат и да кажем 5-ци от дипломата 2*39= 78 , това са 248 точки. Това макар и да е далеч от необходимото за училищата в десятката е съвсем нелош резултат. Ще изберат подходящо място. Дори и с удвояване на математиката пак ще имат избор.
 А 20 точки си е чиста тройка по математика.

# 920
  • София
Lulumba, съчувствам на твоето дете! Когато аз бях дете, имах невероятния късмет да уча в клас с изключително даровити деца - няколко невероятни таланта в областта на литературата. Те и от най-скучната тема за домашно сътворяваха такива шедьоври, наслада за душата, че имам чувството именно тогава се формира любовта ми към четенето на стойностна литература, която и до ден днешен, е едно от нещата, с които се идентифицирам.
След 7-ми клас се явихме с моите съученички на изпита по литература за прием в ЕГ. Огромно беше моето учудване, когато си видяхме резултатите и НАЙ-талантливото момиче имаше 3.30!!! И това при положения, че аз (дето винаги съм била ок по математика, но литературата ми изискваше изключително много труд и не пишех никак с лекота) имах 5.40. Явно работата й е била нестандартна и поетична. Попаднала е на праволинейни проверяващи, които са очаквали да видят там познатите клишета... Та такива неща се случваха и едно време! Ти самата си имала късмет, че е била 6 оценката на твоята работа, наистина е имало възможност и да е 2!
Хубавата новина е, че момичето, за което говоря, не спря да пише, завърши журналистика и продължи да се развива в областта на творческото писане.
Дайте кураж на дъщеря си - да не се отказва и да знае, че системата за оценяване си има определени критерии, с които често се справят по-добре по-традиционно мислещи деца. Да продължава да бъде себе си! Един ден това ще бъде възнаградено! Да не се отчайва в никакъв случай!

П.С. Късмет на всички деца - да попаднат в най-подходящото за тях училище!

# 921
  • Sofiа
Здравейте,
Честито на всички за отличните резултати!
Ето резултатите и на моят синковец за статистиката:
БЕЛ - 60
МАТ - 53
момче, София
Много иска техическо училище, но с оглед на точките от матурата балът ще му стигне като за Джон Атанасов, а нито той, нито аз сме особени ентусиазирани за това училище.
За нас голямото чудене предстои...

# 922
  • # супернатурална #
Дидева, благодаря! Не знам дали има значение за статистиката ви, тъй като не сме от София, но ако може да е полезно:
МАТ - 79
БЕЛ    - 86
Тя не е много доволна, аз - предоволна, при положение, че не дадохме и един лев за уроци.

# 923
Като се сетя, че сега тепърва започва сагата с класиранията...
Балът на моята хубавица е 459.5, реално стига за всяка гимназия, която иска. Като тя бяга като дявол от тамян от СМГ и немската, не иска и испанската, в ТУЕС било скучно .... Френската, та френската, или НПМГ.
В тази връзка да питам, има ли деца, които в събота са на непемегейското състезание? Моята се е писала и на четирите модула. Cry

# 924
Колкото и да са сгрешили в стреса примерно вида време, да са пропуснали моменти, да са допуснали правописни грешки и/или да им е куцало оформлението, пак нямам  логично обяснение за резултати от порядъка на едва 15-18 точки от 35...
Единственото ми обяснение е в различни критерии на оценяващите на пробните и в училище.
В класа ни резултатите като цяло отговарят на оценката през годината от училищната учителка. 23.5 точки има дъщеря ми на преразказа на НВО. В училище се движеше 24-25.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 10:45 от Не се сърди, човече

# 925
РУО-Пловдив май ще спечели приза за най-кратък срок за запознаване с изпитните работи.
Съгласно заповед на началника на РУО – Пловдив учениците, които желаят да се запознаят с проверените си изпитни работи по български език и литература и по математика, могат да направят това в присъствието на родител или настойник на  8 юни 2018 г. от 09.00 до 18.00 часа в СУ „Свети Софроний Врачански”, гр. Пловдив, ж.к. „Тракия”. Учениците, положили изпитите в училища на територията на друга област, могат да се запознаят с проверените си изпитни работи по ред, определен от съответното Регионално управление на образованието.

# 926
За мен най-трудното ... беше да приема, че моето дете не е като мен. Математиката толкова да не ѝ върви, много ми е тъжно. Не ѝ е висок резултатът, но положи огромни усилия, изтърпя ме да я тормозя и сега ми се струва, че за нейните възможности този резултат е много добър.

Абсолютно същото беше при мен и сина ми ...
Сякаш аз съм написала тези изречения

# 927
Не съм писала досега, но чета редовно. Искам да споделя резултатите на моя син:
БЕЛ -77,50т.
МАТ-87,50т.
Пловдив
На фона на отличните резултати, нашите не са впечатляващи, но аз много се гордея с него, защото преживя ужаса на диагнозата Диабет през м.02 тази година, отсъства почти месец от училище по тази причина, пропусна доста часове по СИП мат, за да може да си бие инсулина и въпреки всички трудности, устоя и се справи достойно!
Избора му е ОМГ и се надявам да му е на късмет и да срещне разбиране и подкрепа за състоянието си.

# 928
  • София
Като се сетя, че сега тепърва започва сагата с класиранията...
Балът на моята хубавица е 459.5, реално стига за всяка гимназия, която иска. Като тя бяга като дявол от тамян от СМГ и немската, не иска и испанската, в ТУЕС било скучно .... Френската, та френската, или НПМГ.
В тази връзка да питам, има ли деца, които в събота са на непемегейското състезание? Моята се е писала и на четирите модула. Cry

Има Simple Smile Моята дъщеря ще се явява само на един модул. И в неделя започва смятането... Успех на всички деца!

# 929
  • София
За съжаление или пък за радост, моето момче е мое копие, доколкото е в мъжки вариант, разбира се. Има случаи, в които ми се иска да го ...., но се сепвам и се усещам, че не мога да го обвинявам в нищо, щото си има личен пример... Хахаха
И започвам да го уча, как да се справи в дадена ситуация, след като е скочил с двата крака У ситиацията Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт