СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 031
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София, Младост 2
Ох, моето дете, както вчера беше доволно и щастливо от това как се е представило, сега седи и реве отчаяно, защото балът й не бил добър и не знаела за къде ще й стигне и въобще не знаела какво иска и какви училища има (предвид че балът й е напълно приличен и ще й стигне за все някоя от топ 10 ЕГ). Това пубертетът на моменти е у-жас-на работа!

Аз от статистиката нищо не вдявам - разгледах малко и ви четох обясненията, но така и не схващам какво ми помага това, че знам колко момичета имат бал по-висок от нейния Simple Smile Никъде там не пише колко от тях какво искат Simple Smile Така че опираме пак до това, че си чакаме класиранията някой ден в бъдещето... и доста по-тежката задача да решим как да подреждаме желания.

# 1 216
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Уф, това с желанията е голяма мъка.
Моят непукист, както не знаеше къде иска да ходи, така сега е твърдо решен, че си иска само и единствено в неговото училище. То обаче не е нещо кой знае какво и не съм сигурна, че подготовката, която предлагат е добра след 7кл. Ама, каквото - такова, иначе балът му стига и за доста по-добри училища, ама на - не ще.

# 1 217
  • Пловдив
За Пловдив ще почакаме  до утре, но междувременно да попитам следното: По статистиката ще разбера колко са момчетата от Пловдив, които имат равен или по-голям бал от сина ми (БЕЛ+МАТ), но вероятно ще има деца, които също ще кандидатстват за гимназии в нашия град, но са от Асеновград, Карлово, Стамболийски и т.н. Те са ми неизвестно и като бройка, и като резултати и това може да промени общата картина, чудя се с колко.

Статистиката е за Пловдив - област т.е. тези деца са в нея.

Паралелките се редят по желанията на детето, без да се взима под внимание дали балът ще стигне или не.
Балът служи за ориентир колко да бъдат желанията. човек никога не знае какви ще са желанията на децата и как ще се раздвижат нещата на второ класиране.

# 1 218
  • край голямата локва
Моя боб показва ,че малко вероятно да влезнем в НЕГ  за Бургас с 175 точки.Като смятам 100 деца за новото училище за програмиране, в Математическата 156 и ние май не се класираме за НЕГ. Ще хвърлите ли и вие един боб?.....дано вашия  покаже обратното.

175 общ предполагаем бал или 175 точки от двата изпита? При второто сте сред първите 80 в града.

И всички преди вас да запишат НЕГ пак ще има място за вас. Laughing

# 1 219
  • София, "Младост 3"
Това, което виждам по таблиците на Дидева е, че високите балове са по-малко, но средните са повече. Например:

170 т. - 2018 имат 626 деца, а 2017 са имали 717 деца
150 т. - 2018 имат 1965 деца, а 2017 са имали 1717 деца
130 т. - 2018 имат 3355 деца, а 2017 са имали 2855 деца

Т.е ако някъде миналато година при балообразуване 2 *2 е стигал бал 360 /2*130 + 100/ сега може би няма да стигне. Но за топ 5-7 гимназиите може леко да падне

Поздрави

Танче, много ти благодаря, къде е тази таблица? И какво е положението за 141 - това ние  сбора.... там ако е все още надолу - значи може би, само може би имаме шанс за ТУЕС!

Виждам, че ТУЕС ви е на сърце. Като майка на завършил ТУЕС-ар, аз наистина мисля, че това училище дава професионални умения на високо ниво. Но мнението на сина ми е, че и без да се завърши ТУЕС, пак може човек да се реализира със същия успех, ако учи в Телерик. Синът ми работи в ИТ компания и там приемали на работа точно такива момчета.
Така че - има и други пътища, по които да се стигне до целта.
Все пак ви желая успех! Пишете си ТУЕС в желанията, за да не съжалявате после, че сте го изпуснали...

Много благодаря! Поздрави на сина ви  - аз съм випуск 95 Wink
Веднъж ТУЕСап - цял живот си такъв!

# 1 220
  • СОФИЯ
Здравейте момичета, да споделя нашата дилема - изкуство или математика. Моят хубостник изкара 88.5 Мат и 79.5 БЕЛ...без особено усилена подготовка от негова страна, без да си дава много много зор... Съвсем приличен резултат, който може и да му стигне за ТУЕС или НПМГ -каквото е моето желание. Рядко срещана комбинация математик, художник..От друга страна той иска да учи визуални изкуства - рекламна графика, пространствен дизайн, компютърна анимация...От две години ходи на уроци по рисуване - за подготовка за изпита в Приложното. Накара ме да му намеря допълнително частен учител по рисуване, защото не напредвал достатъчно... Рисува от 8 години, всички казват че има талант. Нормално е като родител да искам да влезе в училище в което се учи повече, той иска да влезе в училище в което НЕ СЕ УЧИ много, много...повече да си рисуват. Не знам, ако отстъпя и го оставя той да избира и не му хареса в училище по изкуство в смисъл да не е това което очаква, няма връщане...Дилемата ми е голяма... Дано да се справи добре на изпита по рисуване на 16 ти в Св.Лука...

# 1 221
  • София, "Младост 3"
Наде,

За ТУЕС ми се струва, че ще падне с 3-4%. Там бала не е ли по схема 3 МАТ? Може да се чуем тези дни, че сега нещо по-трудно обхващам картината.

Мерсииииииииии
Да - да се чуем, моля! Във ФБ мисля по-добре, че тук съм само заради прекрансите дами, забавата и прогнозите, помощтта и подкрепата, иначе съм у Фейсо!

Поздрави и пиши на ЛС и вие как сте и колко и къде Wink

# 1 222
  • София, "Младост 3"
Здравейте момичета, да споделя нашата дилема - изкуство или математика. Моят хубостник изкара 88.5 Мат и 79.5 БЕЛ...без особено усилена подготовка от негова страна, без да си дава много много зор... Съвсем приличен резултат, който може и да му стигне за ТУЕС или НПМГ -каквото е моето желание. Рядко срещана комбинация математик, художник..От друга страна той иска да учи визуални изкуства - рекламна графика, пространствен дизайн, компютърна анимация...От две години ходи на уроци по рисуване - за подготовка за изпита в Приложното. Накара ме да му намеря допълнително частен учител по рисуване, защото не напредвал достатъчно... Рисува от 8 години, всички казват че има талант. Нормално е като родител да искам да влезе в училище в което се учи повече, той иска да влезе в училище в което НЕ СЕ УЧИ много, много...повече да си рисуват. Не знам, ако отстъпя и го оставя той да избира и не му хареса в училище по изкуство в смисъл да не е това което очаква, няма връщане...Дилемата ми е голяма... Дано да се справи добре на изпита по рисуване на 16 ти в Св.Лука...

Ох! Wink Благородно завиждам за талантливото дете! Да ви е жив и здрав!
Ако сам е постигнал такива добри резултати по математика и БЕЛ...ми може би сам ще се справи и да учи добре дори в художестевената. Но тук съвет е трудно да дадеш! Ако влезе в ТУЕС ще е много силно професионално подготвен и мсиля компютърната анимация няма да му се опре... (по мое време нямаше такава специалност, но за мен това е просто малко друг вид програмиране). Wink
Май е по-трудно с талантливи деца? Wink шегувам се, дано вземете съвместно най-доброто решение

# 1 223
  • София
Аз бих оставила детето да избере. Все пак то ще учи там в следващите години. Хубаво е, когато човек има избор. Има и нещо друго във вашия случай - ако просто е изкарал такива оценки, а не се увлича истински по математиката, то тогава няма място за мислене изобщо. А ако се увлича по компютърните науки, ТУЕС също е подходящо училище. Но за мен е много важно да се уважи и изборът на детето. Когато на човек му харесва това, което прави, всичко е много по-лесно.

# 1 224
Виждам, че обсъждате ТУЕС. Търсих информация за училището и попаднах на статия в OFFNews със заглавие "Най-доброто ИТ училище в България живее в страх да не бъде затворено". От нея разбрах, че има проблем със статута на училището и че е имало петиция от ученици и родители, работни срещи на преподавателския екип с министъра на образованието. Не разбрах какво е развитието на ситуацията към днешна дата. Някой знае ли нещо по въпроса? (извинявам се, ако вече е коментирано)

# 1 225
  • София
Здравей Wink

Можеш ли да ми кажеш точния брой деца със сбор над 162 за тази и за миналата година ?

а сега какъв е извода моля ви за Сф? По-нисък ли е балът? Или горния е по-нисък, средния - по-висок? Спрямо предната година? Мерси
Балът зависи и от променливата "интерес на децата", но очаквам да е по-нисък.
- Децата със сбор над 162т са значително по-малко.
- Децата със сбор до 162т са повече от миналата година.

# 1 226
  • София
За София тук изкарах в ел. таблица статистиката за тази и мин. година. Успех в сметките!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kerLSMVFUg1Hfg71js5COrtP … /edit?usp=sharing

ПП. Добавих колона кумулативно бройките в обратен ред и също персентилите

ППП. Добавих диаграми със сравнение на баловете от двете години. Вижда се, че при математиката е имало "аномалия" мин. година.

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:36 от BAlexandrov

# 1 227
Колко момчета от 2017 и 2018 преди него със сбор 152? Че хич не мога да се ориентирам. Благодаря .

# 1 228
За София е по голяма конкуренцията между деца и училища -разбирам майките които пресмятат ..
Ама като се сетя аз с кой акъл преди години когато баткото искара шестици и дигнах дисагите
и от една област го записах в Софията . Сега помъдрях , нямам грам дилеми къде ще учи , въпреки че бала ще му стигне и топ училище в столицата . Направо се изприщвам като чух вчера че едно от момичетата с което винаги се засичат по олимпиадите с моя син и сега е с отлични резултати , щяла да ходи в СМГ .Изобщо си нямат предства тези хора на какво ще подложат момичето -квартира , само да живее , да се адаптира в нов град ..като може с нейния интелект да си учи МГ( Х) и пак да получи нужните знания , без да плаща тази цена

# 1 229
Е, не. Имам да чета от 22 страница до тук. Да честитя на отличниците, ние не сме сред тях.

Общи условия

Активация на акаунт