СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 074
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 230
Колко момчета от 2017 и 2018 преди него със сбор 152? Че хич не мога да се ориентирам. Благодаря .

151   55   1910   1667   243   30   782   731   51
152   81   1829   1621   208   39   743   714   29

782 момчета със 152 точки и повече през 2018 г. срещу 731 - през 2017

Аз съм с момиче със 152 точки

# 1 231
  • София
2018 се различават цифрите по колонки от тези в предишната таблица, публикувана по-рано днес тук....
Коя я вярната таблица ?

За София тук изкарах в ел. таблица статистиката за тази и мин. година. Успех в сметките!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kerLSMVFUg1Hfg71js5COrtP … /edit?usp=sharing

# 1 232
  • София
Интересни резултати се получиха тази година. Гледайки статистиките, си правя едни такива разсъждения /само по отношение на бала на момичетата, за момчетата не съм гледала/: При най-високите резултати, разликата с предходната година е много голяма. Напр. преди последното прието в НЕГ момиче, миналата година е имало 184 момичета /приемайки, че всички са с 2 шестици от дипломата/, а тази година са 97, т.е. почти двойно по-малко.  Това означава, че балът в НЕГ ще падне и то относително сериозно. Тази значителна разлика продължава и надолу до определен момент, после намалява и от един момент /не погледнах точно, но май Таня писа 162т./, започва да става обратното - струпване на повече деца с такива, никак не ниски резултати, в сравнение с миналата година. И е твърде вероятно да се получи следното:
С колкото по висок бал по принцип е училището, толкова по голям спад на бала ще има /тук не включвам СМГ заради различното балообразуване/ - при НЕГ ще се понижи най-много балът /освен ако всички тези 97 момичета не искат най-много НЕГ, а това никога не е така/, после - Испанската и 73-то и т.н., като за някои паралелки на Английските и ФЕГ, може и да не мръдне, че и дори да се покачи /специално ФЕГ и 2-ра АЕГ/. При следващите по бал училища, може по-скоро да има повишение на бала.
Ей такива си ги мъдря... на чаша бяло. Smirk

# 1 233
  • София
Виждам, че обсъждате ТУЕС. Търсих информация за училището и попаднах на статия в OFFNews със заглавие "Най-доброто ИТ училище в България живее в страх да не бъде затворено". От нея разбрах, че има проблем със статута на училището и че е имало петиция от ученици и родители, работни срещи на преподавателския екип с министъра на образованието. Не разбрах какво е развитието на ситуацията към днешна дата. Някой знае ли нещо по въпроса? (извинявам се, ако вече е коментирано)

Няма промяна в статута. Ръководство, учители и родители успяха да отбият атаката на чиновниците от МОН засега.

# 1 234
Колко момчета от 2017 и 2018 преди него със сбор 152? Че хич не мога да се ориентирам. Благодаря .

151   55   1910   1667   243   30   782   731   51
152   81   1829   1621   208   39   743   714   29

782 момчета със 152 точки и повече през 2018 г. срещу 731 - през 2017

Аз съм с момиче със 152 точки
Благодаря

# 1 235
Интересни резултати се получиха тази година. Гледайки статистиките, си правя едни такива разсъждения /само по отношение на бала на момичетата, за момчетата не съм гледала/: При най-високите резултати, разликата с предходната година е много голяма. Напр. преди последното прието в НЕГ момиче, миналата година е имало 184 момичета /приемайки, че всички са с 2 шестици от дипломата/, а тази година са 97, т.е. почти двойно по-малко.  Това означава, че балът в НЕГ ще падне и то относително сериозно. Тази значителна разлика продължава и надолу до определен момент, после намалява и от един момент /не погледнах точно, но май Таня писа 162т./, започва да става обратното - струпване на повече деца с такива, никак не ниски резултати, в сравнение с миналата година. И е твърде вероятно да се получи следното:
С колкото по висок бал по принцип е училището, толкова по голям спад на бала ще има /тук не включвам СМГ заради различното балообразуване/ - при НЕГ ще се понижи най-много балът /освен ако всички тези 97 момичета не искат най-много НЕГ, а това никога не е така/, после - Испанската и 73-то и т.н., като за някои паралелки на Английските и ФЕГ, може и да не мръдне, че и дори да се покачи /специално ФЕГ и 2-ра АЕГ/. При следващите по бал училища, може по-скоро да има повишение на бала.

Ами и аз такива ги измъдрих ... без вино при това. На 166 точки точно се обръща трендът. И аз момичета гледах, за съжаление сме в неприятния диапазон. Това е заради трудния преразказ и трудния втори модул по математика. Оттам падат точките, но при съпоставими първи модули (2018 и 2017) струпването става на по-ниски нива. Вероятно, освен за ФЕГ и 2 английска, балът ще се вдигне за НТБГ, 133-то, 32-ро (там отпадат квотите, така че ще бъде по-осезаем ръстът), НПМГ (но и там има други фактори - изпитите по природни науки). Интересно ще бъде на първо и второ класиране.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 21:27 от VillyM

# 1 236
Наде,

За ТУЕС ми се струва, че ще падне с 3-4%. Там бала не е ли по схема 3 МАТ? Може да се чуем тези дни, че сега нещо по-трудно обхващам картината.
Аз, специално за ТУЕС, се опасявам, че тази година покрай онази история с МОН му беше направена голяма реклама и ще има още по-голям наплив и балът ще се вдигне. Дано не съм права, че ни е първо желание, а балът ни е на кантар.

# 1 237
Много съм доволна. Дъщеря ми е с 203-ти резултат  в София,  преди нея са 137 момичета.

Колко са седмокласниците в Сф между другото?

# 1 238
  • Sofia
Sanaka, не ми харесва това бяло, което ти нашепва повишение в бала на френската. Надеждите ми са да се прикачим, но сме малко под тези 162 точки.

# 1 239
Колко са седмокласниците в Сф между другото?
Ще стане ясно като качат свидетелствата за основно образование в регистъра, но сбор от НВО по БЕЛ и математика имат 9590 деца.

# 1 240
  • тук-там
Интересни резултати се получиха тази година. Гледайки статистиките, си правя едни такива разсъждения /само по отношение на бала на момичетата, за момчетата не съм гледала/: При най-високите резултати, разликата с предходната година е много голяма. Напр. преди последното прието в НЕГ момиче, миналата година е имало 184 момичета /приемайки, че всички са с 2 шестици от дипломата/, а тази година са 97, т.е. почти двойно по-малко.  Това означава, че балът в НЕГ ще падне и то относително сериозно. Тази значителна разлика продължава и надолу до определен момент, после намалява и от един момент /не погледнах точно, но май Таня писа 162т./, започва да става обратното - струпване на повече деца с такива, никак не ниски резултати, в сравнение с миналата година. И е твърде вероятно да се получи следното:

Ами и аз такива ги измъдрих ... без вино при това. На 166 точки точно се обръща трендът. И аз момичета гледах, за съжаление сме в неприятния диапазон. Това е заради трудния преразказ и трудния втори модул по математика. Оттам падат точките, но при съпоставими първи модули (2018 и 2017) струпването става на по-ниски нива. Вероятно, освен за ФЕГ и 2 английска, балът ще се вдигне за НТБГ, 133-то, 32-ро (там отпадат квотите, така че ще бъде по-осезаем ръстът), НПМГ (но и там има други фактори - изпитите по природни науки). Интересно ще бъде на първо и второ класиране.

И аз трета вечер на бЕло направих същия анализ. За щастие сме в диапазон с тренд надолу, може би защото скорпионката тази година е “закриляна” от Юпитер Wink ... звездите и бЕлото ми го говорят Wink

# 1 241
Може ли някой да пусне  снимка на сравнителната таблица за Варна , не ме допуска.

# 1 242
  • София
2018 се различават цифрите по колонки от тези в предишната таблица, публикувана по-рано днес тук....
Коя я вярната таблица ?

За София тук изкарах в ел. таблица статистиката за тази и мин. година. Успех в сметките!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kerLSMVFUg1Hfg71js5COrtP … /edit?usp=sharing

Не знам какво е било публикувано, но цифрите са от офиц сайт - къде е разликата?
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/sta … istika-7-klas.pdf

# 1 243
  • София
Sanaka, не ми харесва това бяло, което ти нашепва повишение в бала на френската. Надеждите ми са да се прикачим, но сме малко под тези 162 точки.

Еми те лошите вестоносци ги убиват. Grinning Погледни на коя позиция сте в двете статистики - за 2018 и 2017г. Минималният бал за ФЕГ миналата година беше 420, ако не се лъжа.

# 1 244
За София е по голяма конкуренцията между деца и училища -разбирам майките които пресмятат ..
Ама като се сетя аз с кой акъл преди години когато баткото искара шестици и дигнах дисагите
и от една област го записах в Софията . Сега помъдрях , нямам грам дилеми къде ще учи , въпреки че бала ще му стигне и топ училище в столицата . Направо се изприщвам като чух вчера че едно от момичетата с което винаги се засичат по олимпиадите с моя син и сега е с отлични резултати , щяла да ходи в СМГ .Изобщо си нямат предства тези хора на какво ще подложат момичето -квартира , само да живее , да се адаптира в нов град ..като може с нейния интелект да си учи МГ( Х) и пак да получи нужните знания , без да плаща тази цена

Тази година обучението по чужд език в СМГ няма да е "интензивно" ,а " разширено" Това е в следствие на "подобряването " на средата в училището след уволнението на директора преди година.  Учителите по немски са титулярката ,която прибра по над 200 лв за сертификат от Гьоте ,който струва 18 лв и важи 6 месеца и 7-9 учители за половин месец-месец и половина ,които преподават на ВТОРАТА немска паралелка. Според условията трябваше да има ДВЕ  немски паралелки ,а в действителност са ПЪРВА и  ВТОРА (качество) паралелки. Втората - вълци я яли ! Ученето в СМГ е до 7-ми клас, след това нещата стават неспасяеми. Липси на учители, стажанти - студенти, много сме напред с материяла, сега ще затвърдяваме. Да запишеш детето си в СМГ вече е нонсенс, ВИСОКИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА УЧЕНИЦИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ НИВОТО НА САМИТЕ УЧЕНИЦИ И ПАРИТЕ ЗА ЧАСТНИ УРОЦИ НА РОДИТЕЛИТЕ. СМГ няма никаква , или почти никаква заслуга за това, което показват децата. А да дойдеш от някъде, да плащаш наем или да живееш далече от родителите си за да изтърпиш това ,което ще ти се случи в 8-ми клас, това не го разбирам. В 8-ми клас ученици дошли в СМГ от други училища изживяват шок и ужас. Преживяват го в началота на 10-ти клас, евентуално....

Общи условия

Активация на акаунт