СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 050
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София

Интересно ще бъде на първо и второ класиране.

Ох, ако знаеш как ми писна да ми е интересно тази година...Weary

Иначе и ние по принцип сме в нерисковия диапазон, ако се спре с рекламата на Испанската. Triumph

# 1 246
  • София
Според вас с колко точки би се вдигнал бала за АЕГ 2 и ФЕГ и какво ще се случи с АЕГ 1 ?

# 1 247
  • София
За София е по голяма конкуренцията между деца и училища -разбирам майките които пресмятат ..
Ама като се сетя аз с кой акъл преди години когато баткото искара шестици и дигнах дисагите
и от една област го записах в Софията . Сега помъдрях , нямам грам дилеми къде ще учи , въпреки че бала ще му стигне и топ училище в столицата . Направо се изприщвам като чух вчера че едно от момичетата с което винаги се засичат по олимпиадите с моя син и сега е с отлични резултати , щяла да ходи в СМГ .Изобщо си нямат предства тези хора на какво ще подложат момичето -квартира , само да живее , да се адаптира в нов град ..като може с нейния интелект да си учи МГ( Х) и пак да получи нужните знания , без да плаща тази цена

Тази година обучението по чужд език в СМГ няма да е "интензивно" ,а " разширено" Това е в следствие на "подобряването " на средата в училището след уволнението на директора преди година.  Учителите по немски са титулярката ,която прибра по над 200 лв за сертификат от Гьоте ,който струва 18 лв и важи 6 месеца и 7-9 учители за половин месец-месец и половина ,които преподават на ВТОРАТА немска паралелка. Според условията трябваше да има ДВЕ  немски паралелки ,а в действителност са ПЪРВА и  ВТОРА (качество) паралелки. Втората - вълци я яли ! Ученето в СМГ е до 7-ми клас, след това нещата стават неспасяеми. Липси на учители, стажанти - студенти, много сме напред с материяла, сега ще затвърдяваме. Да запишеш детето си в СМГ вече е нонсенс, ВИСОКИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА УЧЕНИЦИТЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ НИВОТО НА САМИТЕ УЧЕНИЦИ И ПАРИТЕ ЗА ЧАСТНИ УРОЦИ НА РОДИТЕЛИТЕ. СМГ няма никаква , или почти никаква заслуга за това, което показват децата. А да дойдеш от някъде, да плащаш наем или да живееш далече от родителите си за да изтърпиш това ,което ще ти се случи в 8-ми клас, това не го разбирам. В 8-ми клас ученици дошли в СМГ от други училища изживяват шок и ужас. Преживяват го в началота на 10-ти клас, евентуално....
Пишете глупости и необосновани твърдения. СМГ е и ще остане едно уникално само по себе си училище, в което има прекрасни учители. Смешно и нелепо е да твърдите, че успехите на децата се дължат само на частните уроци. Пиша този пост не като учител, а като майка на дъщеря, завършила СМГ и реализирала се успешно, благодарение на учителите си.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 22:15 от ganis

# 1 248
Момичета, може ли да ми кажете къде гледате статистиката от миналата година с натрупване за София?

# 1 249
# 1 250
Здравей Wink
Можеш ли да ми кажеш точния брой деца със сбор над 162 за тази и за миналата година ?
а сега какъв е извода моля ви за Сф? По-нисък ли е балът? Или горния е по-нисък, средния - по-висок? Спрямо предната година? Мерси
Балът зависи и от променливата "интерес на децата", но очаквам да е по-нисък.
- Децата със сбор над 162т са значително по-малко.
- Децата със сбор до 162т са повече от миналата година.
kastrup72, не знам какво съм гледала одеве (вероятно объркването е от акумулираните сборове).
Сега на по-свежа глава след раб. време, положението е малко по-различно. Grin
Реално групата, в която има осезаемо намаляване на броя деца е {179 - 198} = 177 деца по-малко.

Така, че можем да допуснем, че минималния бал за прием в гимназии, където тези деца биха се разпределили ще е по-нисък. Разбира се желанията на децата са важен фактор.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 22:09 от mamaDea

# 1 251
Пловдив
"Две момичета от областта имат 100 точки на изпита по БЕЛ. На едното резултатът е присъден служебно, защото е лауреат от Национална олимпиада по предмета, то е от Образцовата математическа гимназия. Другото момиче е от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и е постигнало точките на изпита."

Скрит текст:
Тази година седмокласниците от Пловдивска област са се представили малко по-зле от предишния випуск по БЕЛ и по-добре от тях по математика. Средният брой точки от изпита по БЕЛ е 47.05, а по математика- 33.38 от максимални 100, предаде БГНЕС.

5 166 деца, завършили седми клас, се явиха тази година на националното външно оценяване по български език и литература в Пловдивска област, за другия изпит- по математика, явилите се ученици са 5 143. На практика от всички ученици в областта едва 250 не са кандидатствали, но и те могат да участват в класирането с бал от задължителните за дадено училище учебни предмети.

Резултатите от външното оценяване в Пловдивска област обобщи днес пред медиите Рангел Райчев, председател на Областната комисия по прием на ученици в 8 клас в неспециализирани училища с държавен план- прием.
 Две момичета от областта имат 100 точки на изпита по БЕЛ. На едното резултатът е присъден служебно, защото е лауреат от Национална олимпиада по предмета, то е от Образцовата математическа гимназия. Другото момиче е от СОУ "Св. Патриарх Евтимий" и е постигнало точките на изпита.
Петима ученици от ОМГ пък имат по 100 точки на изпита по математика- четири момичета и едно момче. Най- високият брой точки- 194, постигнат общо от двата изпита, както и следващите два кандидата със 192 точки пак са момичета. Изпитите по БЕЛ и математика се провеждат всеки с по два модула. Вторият модул се решава по желание, максималният брой точки за първия е 65. От всички 5166 деца, явили се на изпита по БЕЛ, 4 232 са избрали да работят и по втория модул. На изпита по математика съотношението е 3 899 от общо 4 232 деца.

28 седмокласници имат нула точки по БЕЛ, 24- по математика. Най-честата причина за провала е незнаенето на български език, посочи Рангел Райчев. Има деца, отбелязвали с Х всички възможни отговори в теста. Сред децата, които не са се явили, са освободените от този изпит деца със специални образователни потребности. Те са насочени вече от специална комисия към училища за следващото образователно ниво. Подаването на заявление за участие в първо класиране стартира от 20 юни и ще продължи до 26- ти. Документи се приемат в 22 центъра в областта. В Пловдив те са пет. Учениците могат да участват в три класирания.
https://www.actualno.com/education/interesni-rezultati-sled-nvo- … -news_678361.html

Благодаря! Много полезна информация. Simple Smile
Моята ученичка има 57 т по БЕЛ, което е над средното ниво. По мат има 20,5 т, това е под средното. Но пък тя иска в хуманитарната гимназия, където едва ли ще стане, или в хуманитарна паралелка в " Патриарх Евтимий". Там мисля, че ще се класира. Доволна съм. Sunglasses Няма да следя статистиките, направо ще чакам класирането. Party

# 1 252
  • Sofia
Sanaka, не ми харесва това бяло, което ти нашепва повишение в бала на френската. Надеждите ми са да се прикачим, но сме малко под тези 162 точки.

Еми те лошите вестоносци ги убиват. Grinning Погледни на коя позиция сте в двете статистики - за 2018 и 2017г. Минималният бал за ФЕГ миналата година беше 420, ако не се лъжа.
Балът ни е 413, а позицията за 2018 е 970, а 2017 - 1475.
Ще има да стискаме палци. Simple Smile

# 1 253
СМГ няма никаква , или почти никаква заслуга за това, което показват децата. А да дойдеш от някъде, да плащаш наем или да живееш далече от родителите си за да изтърпиш това ,което ще ти се случи в 8-ми клас, това не го разбирам. В 8-ми клас ученици дошли в СМГ от други училища изживяват шок и ужас. Преживяват го в началота на 10-ти клас, евентуално....
Точно, това имах превид . Изживяла съм го и съм видяла че рекламата не е това което е .
Но ето че има много родители подлъгани по нея и от другия край на България записват децата си в София..
защото нали след като имат шестици , заслужават да са сред най добрите по бал в България .
А, всъщност се получава така накрая че и език и математика можеш да научиш прекрасно и в Гоце Делчев и в Ловеч и пак да заминеш на Запад и да издухаш тези от смг или нег и да се справяш по добре от тях
там където те оценяват обективно . Никой няма да те пита във Германия от жълтите павета ли идваш или от Тъпанчево , важно е колко знаеш .Нагледах се на деца дошли и живеещи в общежития и не виждащи родителите си с месец ..ама нали са се подвели по рекламата . Айде бе , да не са Харвард тези топ гимназии , та толкова борба за тях .

# 1 254
Балът ни е 413, а позицията за 2018 е 970, а 2017 - 1475.
Ще има да стискаме палци. Simple Smile
Коя е паралелката, ако не е тайна? И какъв пол? Момиче трябва да е.

# 1 255
  • София
Ох, искам такава статия и за София. Да се утеша поне, че сме над средното. Което хич не ми върши работа. Даже 127 мо изпускаме! Или не?

# 1 256
  • София
При моята френската не бе самоцел, а част от пътя, по който искаше да върви - да учи интериорен дизайн в Париж или Брюксел. Дори си е проучила къде там може да следва и при какви условия. И по тази причина много залагаше на това да научи езика перфектно. Явно ще трябва да преосмисли плановете си и да поеме по друг път. Може да е и за добро.

Имах съученичка от английската гимназия (не в София) навремето. Тя приравни немския, който ни беше 2ри език, с изпити, за да има и двата езика на едно ниво. След това реши, че ще живее във Франция. Повреме на следването си (в България-архитектура) учеше френски. Когато завърши, премести се във Франция и доколкото знам сега работи в областта на интериорния дизайн! Така че...да не се отчайва детето, а да знае, че бачкане му е майката и мечтите са постижими.

# 1 257
Къде могат да се видят работите на децата в София?
Знам, че е коментирано назад, но не го откривам.

# 1 258
Къде могат да се видят работите на децата в София?
Знам, че е коментирано назад, но не го откривам.
По БЕЛ в 22 СУ а по МАТ в 18 СУ

# 1 259
  • София
Според вас с колко точки би се вдигнал бала за АЕГ 2 и ФЕГ и какво ще се случи с АЕГ 1 ?

Погледнах за ФЕГ. През 2017 минималният бал за момичета във ФЕГ на първо класиране е 420 /идентично е във 2-ра АЕГ, а в Първа, балът е 426/. Т.е., последното момиче във ФЕГ е било прието с резултат от 160т. /пак ако приемем, че е  с 2 шестици от дипломата/. Позицията му през 2017-та е била 694. Тази година, момиче с резултат 160т. се нарежда на 761-ва позиция /с 66 места по-назад/. Може би със 6-7т. ще се вдигне балът. Разбира се, няма как да отчетем евентуална промяна на предпочитанията на випуска.

ПП. Всички тези сметки, които си ги правим за занимавка в момента, по никакъв начин не трява да се отразят на реденето на желанията. И 100т. общо да имате, ако искате НЕГ - пишете си НЕГ на първо място. Просто накрая пишете и училища с минимален бал 50 миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт