СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 183 037
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 485
На база всичко изписано в темата, особено от последните дни, може да се направи следният извод:
Може да се сметне за абсолютно верен изводът, че набора не е толкова умствено надарен, колкото предишните.
Най-важното, както се знае от отколешни времена, е семейната среда.
Какви деца, питам аз и отговор не искам, растат в семейства на спиртосани майки, с нездравословни плодови диети? Незаинтересовани жени, дори в най-напечените моменти, гонят собствените си интереси и развиват обсесивно поведение към непознати мъже.
Може да се заключи, че деградацията на нацията се дължи именно на тях! Тези, които иначе пред обществото се изписват, като много загрижени, отговорни и амбициозни.
Използват градивната държавна политика, в сферата на образованието, за да оправдаят низките си страсти и да ги прикрият зад напрежението.

Дали го докарах, като сводка Joy

и един въпрос "низки" страсти със з ли се пише или със с, идващо от нисък? Простете, но и аз съм част от вас!

в този устойчив израз е 'низки', от низост

# 1 486
  • София
На база всичко изписано в темата, особено от последните дни, може да се направи следният извод:
Може да се сметне за абсолютно верен изводът, че набора не е толкова умствено надарен, колкото предишните.
Най-важното, както се знае от отколешни времена, е семейната среда.
Какви деца, питам аз и отговор не искам, растат в семейства на спиртосани майки, с нездравословни плодови диети? Незаинтересовани жени, дори в най-напечените моменти, гонят собствените си интереси и развиват обсесивно поведение към непознати мъже.
Може да се заключи, че деградацията на нацията се дължи именно на тях! Тези, които иначе пред обществото се изписват, като много загрижени, отговорни и амбициозни.
Използват градивната държавна политика, в сферата на образованието, за да оправдаят низките си страсти и да ги прикрият зад напрежението.

Дали го докарах, като сводка Joy

и един въпрос "низки" страсти със з ли се пише или със с, идващо от нисък? Простете, но и аз съм част от вас!

По-скоро като критична статия с елементи на сатира и леко патетично-социалистически дух. JoyJoyJoy

# 1 487
Не може да се обжалва оценката, толкова! Simple Smile
Да сме живи и здрави, но за някое дете, такива 3 точки могат да са съдбовни!

ХАреса ми "сводката" или с водка, не разбрах? Simple Smile

# 1 488
oblachna,
не си си научила произведенията за 7 клас Smiling Imp
Туй слушам се, откак съм на света!
се туй ругателство ужасно, модно,
се тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.

# 1 489
  • София
Sanaka, да де, както едно време се е списвало критикарската за разни упадъчни елементи. JoyJoyJoyJoy

# 1 490
  • София

Едната щерка може да влезе, където си пожелае и вярвайте ми, драмата е голяма и за нашето семейство...

Биби, защо е драма, защото се колебаете дали децата да продължат заедно, или да се разделят в различни училища?
И заради това, и заради факта, че не може да реши къде й се учи най-много.

# 1 491
  • София
Някой с прогнози за 35-то с немски? Момиче с бал 406.5 или 395.5 (още не е ясно дали ще е с 5 или 6 по математика в дипломата).

Присъединявaм се към въпросa..  396 т,момиче.. Кaто гледaм минaлогодишните бaлове, би трябвяло дa им стигне.. но прогнозите и тенденциите нещо не сa много обнaдеждaвaщи

С този резултат от 148 точки девойката се намира на 1263-та позиция в тазгодишната статистика. Миналогодишното момиче е влязло с минимален бал 396 на 1 класиране, но сборът му от точки е  отреждал 1055-та позиция. Ако предположим, че тенденциите по отношение интереса на децата към едно или друго училище се запазят, то въпросното 1055-то девойче тази година е със сбор между 153 и 154 точки, което означава бал към 406-407, чисто теоретично само и много условно. Позитив е, че насочилите се към немски девойкии младежи имат една паралелка в повече  в 73-то в сравнение с миналата година.

# 1 492
  • София
oblachna,
не си си научила произведенията за 7 клас Smiling Imp
Туй слушам се, откак съм на света!
се туй ругателство ужасно, модно,
се тоя отзив, низка клевета,
що слетя всичко мило нам и родно.

Направо съм си ги зазубрила JoyJoyJoy
Имам спомен, че е със З, но ми се губи защо!
Благодаря на Zagrijen (тук ми липсва емотикона с човечето, което се червосва)

# 1 493
  • Варна
Скрит текст:
Ние също ходихме да гледаме работата по БЕЛ. Той че е правил грешки, правил е. Но и проверяващите според мен лееко са се престарали. Единият за графично оформление дава 3т., другият -1 - къде е истината не се знае. За предаване на съдържанието - единият 4т., другият - 2т, имат още разминавания в критериите, но тъй като общият резултат като сбор не се разминава много, няма как да отиде на арбитраж. А тези разминавания ни ги обясниха, с това, че проверяващите така са преценили.
А във вашият случай, кои оценки са признати - на първият или вторият проверител?
Средно аритметично.
[/quote]
Sanaka вече е отговорила. Точно така е станало. При него има и разминаване и в тезата - 4т. срещу 2. Явно всеки от проверителите си има различни критерии и ние сме изтеглили късата клечка. Добре, че е математика, че спасява положението. Но и там явно работата му е била на арбитраж, защото каза, че на 24зад., б подточка е дал коренно различно решение от ключа, като е стигнал до верният отговор все  пак. Там точките, които губи са ясни от къде са.

# 1 494
  • София
От "низост", Облачна  Simple SmileАаа, то било казано вече, извинявам се.
Санака, без майтап, има ли начин да се разбере какво е решението БЕЗ построение, любопитно ми е? Да не е просто с друго построение?

# 1 495
...
Едната щерка може да влезе, където си пожелае и вярвайте ми, драмата е голяма и за нашето семейство. И за нея, и за нас, и за сестра й. Както лежерно изкарах до изпитите, вече съм способна да си прегриза бюрото.
Сутринта ходиха да гледат работата по МАТ на другата  - минус 9 т. от 3 грешно пренесени отговора на бланката на посл. 3 зад. от 1 модул. Смазана е, а аз съм се надигнала на 30 см. от земята и ще наруша конструктивната цялост на сградата, обаче ... дишам дълбоко и се усмихвам пред децата. Реваньето е след 23 ч. вечер.   Head BandFlushedDisappointed Relieved

Ако няма други грешки и са само -9т, не е никак зле.  
Защо да е драма? Имате предимство да се закачи за другото ви дете, и ще може да е където пожелаете. Повечето деца нямат този шанс.

# 1 496
  • Варна
Много моля някой да ми посочи линк към минимални и максимални балове за ПЪРВО класиране ВАРНА 2017 г.
В сайта на РИО Варна има само за трето класиране.

Иначе ето малко статистика за разликите в успеваемостта БЕЛ+МАТ за Варна спрямо миналата година.

Натрупвания по БЕЛ+МАТ за Варна 2018 спрямо 2017
Скрит текст:
Вижда се, че разминаването започва от сбор 145т. и нагоре (бал за ЕГ ок.390). За по-малките сборове няма съществени разминавания.
А ето и натрупвания по БЕЛ+МАТ за Варна, но само за сбор над 145, за да се види по-точно разминаването
Скрит текст:

Най-голямо разминаването е при сбор 173-177. Например дете със сбор по БЕЛ и МАТ 175т. (бал 450 за ЕГ) през 2017г. е било между 260-274 позиция, а през 2018 г. такова дете е някъде между 88 и 102-ра. "Между" е заради децата с еднакъв сбор точки.

# 1 497
  • София
http://bnr.bg/files/uploads/MR6-1klasirane.pdf

минимални и максимални балове за Варна от първото класиране

# 1 498
...........
И заради това, и заради факта, че не може да реши къде й се учи най-много.

При нас същата работа...Няма ясна представа къде и дали ЕГ или НПМГ...Май предпочита езикова...

Аз да питам, с бал 427,50 и с натрупване 649 девойки с нашия и по-висок бал - колко желания трябва да изброя минимум? Извинете за тъпия въпрос.

# 1 499
Много моля някой да ми посочи линк към минимални и максимални балове за ПЪРВО класиране ВАРНА 2017 г.
В сайта на РИО Варна има само за трето класиране.
Там са си.
http://ruo-varna.bg/images/files/2017/MR6-1klasirane.pdf
http://ruo-varna.bg/images/files/2017/MR6_2klasirane.pdf

Общи условия

Активация на акаунт