СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 304
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 590
Ако приемеш дете с бал 380, а не приемеш дете с бал 412, само защото не е от съответния пол, това какво е? Точно това е дискриминация. Не оценяваш постижението, а пола. Говоря за конкретната гимназия, защото тя ни е първо желание от година насам. Не се справихме блестящо, съгласна съм, че е можело повече, но не съм съгласна, че човек с бал 380 се е справил по-добре от нас, за да има правото да учи там. В живота и работата си аз не се съзтезавам само с жени, а наравно с всички.
Със сигурност ще й стигне за ФЕГ с френски , испански и география или пък с френски , немски  и БЕЛ. Simple Smile

# 1 591
  • София
Да, с всичко съм съгласна и затова ще пише Испанската като първо желание. Но най-вероятно няма да стигне и понеже иска испански да учи, затова се спряхме на 22. А и испански и португалски не ми допада на мен.  Но няма да се меся, ако я приемат, което би било чудо с бал 430, ще е много щастлива тя, а значи и аз.
Иначе е абсолютно ясно, че са с различен капацитет училища.
Имате ли представа от друго училище с испански на добро ниво?

Само в Испанската езикът е на ниво.
След нея най-доброто училище с испански е 22-ро. След него е 31-во, после идва и 157, което според мен е напълно непрепоръчително.

Пожелавам ви успех.
Португалският е по-труден от испанския, но не е за пренебрегване. Аз не бих отписала тази паралелка.

Единственият плюс на 22-ро е възможността с много по-малко усилия да се постигне по-добра диплома. Знанията обаче ще липсват.

# 1 592
  • София, "Младост 3"
alex-love-mohito
Не съм съгласна с Вас. Не може да кажете, че това е дискриминация, само защото в случая към  конкретната гимназия, интересът е на девойки с по-висок бал, спрямо момчетата.  В крайна сметка децата и техните постижения, както и желания определят границите. Вашето дете има чудесен резултат, смятам има шансове да се класира. Успех!

точно това си мисля и аз.
Има равенство на квотите, няма преимущество.
А какви са показателите сред половете - то си е полова особеност.
Всичко се прави  с цел да не се случат девически гимназии.

# 1 593
  • тук-там
Аз бих сложила 31-во преди 22-ро - като среда и ниво е по-добро. Испанският не е топ.

# 1 594
  • София
Аз пък, въпреки че съм майка на три момчета, също намирам квотите за оправдани само и единствено от социална гледна точка - за да не се формират изцяло женски, респ. изцяло мъжки училища. Вероятно наистина в някакъв аспект - психологически, емоционален - това е по-добре за децата, но не и от гледна точка справедливост при състезателното начало. Ама развивали се момчетата по-късно - ми хубаво, да изместят изпитите след осми клас тогава Grinning Но да не поставят момичетата в по-неблагоприятно положение, защото са се родили момичета, че това ми напомня на едни други работи, срещу които жените се борят от няколко стотин години...

# 1 595
  • София
belinda, аз не съм сигурна че моето, догодина по това време щее по-развит от сега JoyJoyJoyJoy
Като го сравнявам с момичета, с които е приятелче, ми то няма база за сравнение! За огромно мое съжаление!
Нито отговорности признава, нито сериозност на ситуацията преценява, нито реална представа за себе си и живота има....
Наскоро питах майката на едно от момичетата, да каже с какво го хранят това дете, че да мине и моето на такава диета, ама не казват. Пазят го в тайна! Yana_a_n Kissing Heart

# 1 596
  • София, "Младост 3"
Дами, къде е еновата таблица за 2018, че я загубих? много ви благодаря!

# 1 597
  • София
Тази ли, която я обърнах в EXCEL и добавих натрупване?

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 10:04 от Uprising

# 1 598
Belinda Bowtie
Днес си и бяла и добра Simple Smile
Облачна, развесели ме Simple Smile
Свеж Петък от мен!

# 1 599
Каквото и да стане поне мина тази мъка, наречена 7 клас. За втората си дъщеря ще помисля повече по време на подготовката. Не обвинявам децата - момчета, а системата, която не ми изглежда справедлива. И ми стана тъпо като гледах статистиките за прием по пол. Разликите са прекалено големи, не говорим за 1-5 точки. Говорим за десетки във ФЕГ. Поради липсата на по-добра система, ще трябва да борим тази по нейните правила. На дъщеря ми не споделям тези мои мисли, не искам да има чувството, че нещо не е наред в системата и да си търси извинение за всичко в живота после. Предпочитам да знае, че тя не се е справила достатъчно добре, отколкото да се самосъжалява. И все пак аз знам, че не е справедливо.

# 1 600
  • Sofia
Не знам дали има майка на момиче, която да е доволна от квотите. Защитаващите ги са все майки на момчета. След няколко години и на мен ще ми е по-спокойно, че има квоти, но сега не ми е много приятно да гледам разлики от 30 точки в приемния бал и по таблиците да ми излиза полето "девойки" в червено, а "младежи" в зелено.

alex-love-mohito
в случая към  конкретната гимназия, интересът е на девойки с по-висок бал, спрямо момчетата.
Не е случая с конкретната гимназия, а с всички гимназии. Simple Smile

Ако имаше достатъчно много качествени гимназии, едва ли щяхме да се хващаме за квотите. Но като имаш за всички профили общо 10тина "добри" училища на кръст, а останалите са "компромис", тази несправедливост изглежда още по-голяма.

# 1 601
  • тук-там
Аз мисля като Облачна. Момчетата вятър ги вее на бял кон. Ще се осъзнаят в 11-ти клас. Според мен няма място за сравнение между готовността, амбицията и старанието при двата пола. Като материалът е в различна степен на готовност, как да се мери с един аршин Wink

# 1 602
  • София
Моето мнение - не искаме девически или мъжки гимназии, въпреки че примерно в Джон Атанасов има класове с по 1-2 момичета.

Това с квотите си е от години и МОЛЯ ВИ, не го сменяйте!

# 1 603
  • Sofia
От служебния компютър влязох в системата. Засега няма публикуван резултат от изобразителното изкуство.

# 1 604
В интерес на истината, първоначално и аз смятах за безумие разпределението с квотите. Но наистина, за конкретни гимназии, ако ги няма, то те ще си бъдат направо девически училища. Все пак процентът на високи резултати е в полза за момичетата. От тук идва и необходимостта за въпросното разделение, макар  на места момчетата да влизат и с осезаемо по-ниски резултати. Не го казвам от гледната точка на родител с момче. Имам и девойка, но дано докато ѝ дойде времето всичко да се е подобрило откъм шансове и условия.
Да минават тези пусти класирания, че не знам за децата, но ние родителите съвсем сме на ръба.  Според мен най-големите драми тепърва ни предстоят.
И пак, alex-love-mohito, детето ти има страхотен резултат, да не отписвате вариант ФЕГ!

Общи условия

Активация на акаунт