СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 301
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 620
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Да, там където няма квоти и се влиза според общия бал, ако има повече кандидати момчета, ще влязат повече момчета.

При нас локацията играе много голямо значение и е един от основните критерии, по които се избират желаните училища. Ние, обаче сме на майната си и още нямаме метро, та придвижването си е проблем.  Аз съм сигурна, че ако има училище, което започва в 10 и му е на 10мин път, то ще бъде първо желание, независимо какво се учи.  Mr. Green

# 1 621
  • София
Езиковите също са показателни, само в една има квоти, а другите да не би да са станали девически, защото са без такива? Grin
Как пък само една ЕГ  в София има квоти?

# 1 622
  • София
Аз пък съм майка на 3 момичета и ... не зная какво да кажа за квотите, въпреки че едната щерка също е потърпевша от това т.г.
По мое време в испанската от клас 33 души имахме 6 момчета. Grin
А, ако съдя по класа на моите момичета, както и съседната паралелка + децата познати и приятели от СМГ и ПЧМГ (т.е. всички са математически насочени), имате много здраве, че момчетата се развивали по-бавно в тази възраст. Има деца - доста голям процент от извадката ми, които къртят мивки с постижения, държание, уравновесеност, емоционална зрялост, амбиции и пр.Nerd

# 1 623
  • София
Поправете ме , ако греша, но през 2018г момчетата са повече от момичета с точки над 182, в сравнение с 2017г. , където е точно обратното.Това означава ли, че в училища без квоти, като например СМГ, ще се приемат  повече момчета отколкото момичета?
Ако е така, класиранията стават не толкова предвидими.

БЕЛ + МАТ 2017, т.182 и повече,  момчета 131 + момичета 202 = 333 деца.
БЕЛ + МАТ 2018, т.182 и повече,  момчета 54 + момичета 118 = 172 деца.

НО за СМГ балът е 3 МАТ+ 1 БЕЛ, а такава статистика няма, така че сравнението по-горе не е съвсем вярно.

А и в същност основно зависи от това колко деца ще искат да са в СМГ, но според тези цифри мин.бал ще бъде по-нисък.

# 1 624
  • София
Поправете ме , ако греша, но през 2018г момчетата са повече от момичета с точки над 182, в сравнение с 2017г. , където е точно обратното.Това означава ли, че в училища без квоти, като например СМГ, ще се приемат  повече момчета отколкото момичета?
Не може да се предвиди, какви ще са желанията на набора с точност, но като цяло момчетата са по-ориентирани към математиката. Традиционно, в СМГ, НПМГ и ТУЕС са с повече момчета.
Тези които са в повече, с висок бал и не добра математика, в частност, ще се отлеят към ЕГ.

Такава е моята логика Thinking

# 1 625
  • Резерват "Северозапад"
В СМГ по принцип са си 2 към 1 в полза на момчетата. В класа на щерката са 10 момичета и 21 момчета Wink. Мисля, че и в гимназиалния етап се запазва подобна пропорцията.

# 1 626
  • тук-там
Аз пък съм майка на 3 момичета и ... не зная какво да кажа за квотите, въпреки че едната щерка също е потърпевша от това т.г.
По мое време в испанската от клас 33 души имахме 6 момчета. Grin
А, ако съдя по класа на моите момичета, както и съседната паралелка + децата познати и приятели от СМГ и ПЧМГ (т.е. всички са математически насочени), имате много здраве, че момчетата се развивали по-бавно в тази възраст. Има деца - доста голям процент от извадката ми, които къртят мивки с постижения, държание, уравновесеност, емоционална зрялост, амбиции и пр.Nerd
Няма спор, но не са представителна извадка ...

# 1 627
Прави сте, грешката е моя, редактирам се Kissing Face  Но мнението ми остава същото - езиковите без квоти не са станали девически.

# 1 628
  • тук-там
В СМГ по принцип са си 2 към 1 в полза на момчетата. В класа на щерката са 10 момичета и 21 момчета Wink. Мисля, че и в гимназиалния етап се запазва подобна пропорцията.
Въпросът е - дали е възможно да приемат само момчета, както няма квоти?

# 1 629
  • София
Цитат

Напълно възможно, зависи от интереса на момичетата към СМГ.

# 1 630
  • София
Теоретично да. Въпреки, че с тази СМГ-мания напоследък, няма шанс. Нали сега всички са математици, няма искам - не искам.

# 1 631
  • София
Аз съм с две девойки и съм за квотите. И не защото третото е мъж Grinning И “материалът”, както някой го нарече /май Облачна Grinning/ и след 5 години /че и след 20 Joy/ няма да с по-висока степен на готовност. Я вижте баловете за университетите - за мъжете са с няколко единици надолу. Винаги е било така. Като цяло, мъжете се представят по зле на такива изпити, което не значи, че ще станат по лоши професионалисти. А за зрелостта - те от пубертета влизат в климакса. Нямат междинен период. Joy

# 1 632
  • София
Прави сте, грешката е моя, редактирам се Kissing Face  Но мнението ми остава същото - езиковите без квоти не са станали девически.

Е, то в София няма езикови без квоти.

# 1 633
  • София
Разглеждайки подробно профилът в основната информация на детето в системата на МОН, се кефя как пише завършил еди-кое си училище предварително  Smile

# 1 634
  • София, "Младост 3"
Ето статистиката за София в EXCEL с натрупване за 2017 и за 2018  година.

Благодаря!

т.е. 2018 имаме повече кандидати : 9590 - 8996 за 2017
момчетата обаче са доста по-малко: 4880-4552

Освен това на 141т тази година има повече деца:
2018 - т.141: 2681 - срещу 2249 за 2017 - момчета 1162 срещу 1000 - общо 432 деца повече; за момчетата за 162
2018 - т.150: 2061 - срещу 1773 за 2017 - момчета 865 срещу 779 - 86 деца

Т.е. там където се състезаваме ние с 141т. има 162 момчета повече от предната година. Което според мен си значи по-голяма конкуренция - без да гледам бал, просто разсъждавам - тези 162 ще трябва да си намерят място барабар с всикчи други, т.е. ще скочи балът най-вероятно. Пропускам ли нещо? Вярно или грешно е разсъждението ми? Благодаря ви предварително за коментариите!

Общи условия

Активация на акаунт