СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 270
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
А за зрелостта - те от пубертета влизат в климакса. Нямат междинен период. Joy

+1 Joy

Ако СМГ + НЕГ = 338 деца с най-висок бал, съвсем хипотетично.
В СМГ м:ж = 2:1, тоест 104:52,  а в НЕГ 1:1, съответно 91:91,
то тогава последното момиче, което влиза в нег е 143 в класацията на жените
               а  последното момче, е 195 в класацията на мъжете.
То, в този случай, съвсем правомерно, момчетата влизат с по-нисък бал...

# 1 636
Е, то в София няма езикови без квоти.
В 33-та ЕГ няма квоти. В много други училища с "чужди езици" също няма.
Може би гледате само гимназиите на отличниците, но има и други деца и училища извън София Simple Smile

# 1 637
Но мнението ми остава същото - езиковите без квоти не са станали девически.
Ела да видиш във Варна  - в класа са 5 момчета

# 1 638
  • София

+1 Joy

От най-добрите една част ще отидат в АК, НПМГ, ТУЕС.

# 1 639
  • София
...

Т.е. там където се състезаваме ние с 141т. има 162 момчета повече от предната година. Което според мен си значи по-голяма конкуренция - без да гледам бал, просто разсъждавам - тези 162 ще трябва да си намерят място барабар с всикчи други, т.е. ще скочи балът най-вероятно. Пропускам ли нещо? Вярно или грешно е разсъждението ми? Благодаря ви предварително за коментариите!

Така ще да е, нали затова сравнявам по брой приети, а не по бал. Ето я пак приравнителната таблица.

# 1 640
Аз пък повече от квотите се дразня на безумното сформиране на баловете. През 1993 г., когато кандидатствах за ПМГ съм държала изпит само по математика. Сега синът ми има не лошия резултат от 76 т. по БЕЛ но те му смъкват много бала за желаните училища. А и като знам колко време загуби, за да се подготвя за НВО по БЕЛ и да пише преразкази, ако беше оползотворил това време в решаване на задачи, сигурно щеше да има 100 т. по МАТ, защото това е предметът, който му върви и, с който иска да се развива.  Съгласна съм с провеждането на задължителната част от НВО, защото е важно децата да бъдат грамотни, но не съм съгласна в участието на оценката по БЕЛ при кандидатстване в редица гимназии, както и участието на втори модул на МАТ при класирането за ЕГ.

# 1 641
  • София
Скрит текст:

+1 Joy

Да, а това ще свали още повече балът на момчета за НЕГ, предвид, че и НПМГ и ТУЕС са с повечко момчета.

# 1 642
Скрит текст:
+1 Joy
В СМГ м:ж = 2:1, тоест 104:52,  а в НЕГ 1:1, съответно 91:91,
               а  последното момче, е 195 в класацията на мъжете.
Доста прилична част ще отидат в частните училища. Да не забравяме, че в тези бройки са всички деца от СС, Питагор, и всички други частни училища. И ако за Питагор, можем да допуснем, че някои ще се борят за СМГ, то децата от СС, и не само, някак не си ги представям в общинско училище в 8 клас.
180 деца от общата бройка ще са в АК. и т.н.

# 1 643
  • София
Цитат
Да, а това ще свали още повече балът на момчета за НЕГ, предвид, че и НПМГ и ТУЕС са с повечко момчета.

Не само ще свали балът за НЕГ, а и по веригата надолу! Защото, при един и същи интерес - съотношиние момче-момиче , тази година ще се класират за прием повече момчета в СМГ.

# 1 644
В СМГ също са малко момичетата, но все пак не можем да кажем, че са девически или мъжки, щом има за цвят Simple Smile
В кварталното училище в класа на дъщеря ми са 6 момичета, чудесно си се развиват всички, не виждам някакви проблеми, всичко е в главите ни.

# 1 645
Ето статистиката за София в EXCEL с натрупване за 2017 и за 2018  година.

Благодаря!
т.е. 2018 имаме повече кандидати : 9590 - 8996 за 2017
момчетата обаче са доста по-малко: 4880-4552
Тъй като имам спомен, че миналата година бройката беше над 9000, погледнах таблицата за 2017, мисля, че липсват редовете за 90 и 91 точки. Поне при мен не излизат.

# 1 646
  • Варна
Но мнението ми остава същото - езиковите без квоти не са станали девически.

Без да са имали изпит и квоти, в момента в класа на дъщеря ми има само 8 момчета.

Ако в ЕГ има повече момичета (не съм убедена, че е точно така), то в МГ и ПМГ са повече момчета. И това издава по-голям интерес към точните науки от тяхна страна, което ги подрежда по естествен път, а не "набутва" по-малко знаещи деца в ЕГ, заради пола им.

Много се радвам, че няма квоти във Варна - мнението ми е, че въвеждането им е пряка дискриминация. Не мога да се съглася, че момчетата се развивали по-бавно и затова да им се дава предимство. Може да се развиват по-бавно физически и това е предопределено природно, но умствено?! Сериозно ли?! Навсякъде има отличници момчета, както и такива, които се представят добре на изпитите. Както и момичета, които не учат и изкарват посредствени резултати. Склонна съм да се съглася с написаното по-горе, че, като знаят, че могат да влязат и с по-нисък бал, заради квотите, полагат по-малко усилия. Ако са поставени в реално конкурентна среда, включваща и момичетата, ще се борят повече. И това им е заложено Wink 

# 1 647
  • София
Цитат

Не само ще свали балът за НЕГ, а и по веригата надолу!

Това преливане на деца от СС в АК, както и отлива на отличници към някои частни или профилирани гимназии, се случва всяка година.
Не разчитайте, че ще свали бала.

Това, което би се отразило, е едната паралелка повече в 73-то. Ако има и други училища с повече паралелки, това може да промени нещо.

# 1 648
  • София, "Младост 3"
В СМГ също са малко момичетата, но все пак не можем да кажем, че са девически или мъжки, щом има за цвят Simple Smile
В кварталното училище в класа на дъщеря ми са 6 момичета, чудесно си се развиват всички, не виждам някакви проблеми, всичко е в главите ни.

На мен не ми е пречело, че сме били 7 момичта от 8 до 12 клас.
Но момчетата и до днес зрели мъже реват, че сме били малко (бяхме класа с най-много жени).
И не мисля, че преувеличават. Защото в зряла възраст преди 5г когато почнахме един проект бяхме 7 жени и 40 мъже. Е има значение, когато ми се налага сега да си заключвам вратата на тоалетната в работата!
Не е само в главата, свикава се, нос трува ли си? За мен освен друго това са години на комуникация и обучение как да се комуникира - и би ми се сикало синът ми да се учи да го прави в хубав екип с двата пола.
Wink лично мнение, просто споделям

# 1 649
  • София
Никой не говори за сваляне на бал!
Просто обяснения, на една мъжка майка, защо момчетата по право влизат с по-ниски балове в ЕГ.
Четете внимателно, за да няма заблудени. Sunglasses

Ей, два дни съм отпуска и се разписах в де, що имаше теми из форума! JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт