СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 257
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 650
  • София
Ето статистиката за София в EXCEL с натрупване за 2017 и за 2018  година.

Благодаря!
т.е. 2018 имаме повече кандидати : 9590 - 8996 за 2017
момчетата обаче са доста по-малко: 4880-4552
Тъй като имам спомен, че миналата година бройката беше над 9000, погледнах таблицата за 2017, мисля, че липсват редовете за 90 и 91 точки. Поне при мен не излизат.

Огромни извинения, бях ги изпуснал - актуализирах файла и бройката нарастна на 9220! За щастие това не е засегнало сравнителния файл с минимални балове спрямо 2017, в който ясно се вижда как се разминават мининалните балове в различните гимназии.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 12:15 от Uprising

# 1 651
  • София
Скрит текст:
А за зрелостта - те от пубертета влизат в климакса. Нямат междинен период. Joy
+1 Joy
Ако СМГ + НЕГ = 338 деца с най-висок бал, съвсем хипотетично.
В СМГ м:ж = 2:1, тоест 104:52,  а в НЕГ 1:1, съответно 91:91,
то тогава последното момиче, което влиза в нег е 143 в класацията на жените
               а  последното момче, е 195 в класацията на мъжете.
То, в този случай, съвсем правомерно, момчетата влизат с по-нисък бал...
От най-добрите една част ще отидат в АК, НПМГ, ТУЕС.
Доста прилична част ще отидат в частните училища. Да не забравяме, че в тези бройки са всички деца от СС, Питагор, и всички други частни училища. И ако за Питагор, можем да допуснем, че някои ще се борят за СМГ, то децата от СС, и не само, някак не си ги представям в общинско училище в 8 клас.
180 деца от общата бройка ще са в АК. и т.н.
Това не е вярно. Доста голяма част от децата от СС отиват в общински гимназии след 7 клас. Много от тях изобшо не кандидатстват в АК, да не говорим за други частни гимназии. От приетите в АК също има такива, които избират ЕГ. Миналата година е едно от малкото изключения, при което повече от половината випуск отиде в АК. Обикновено повечето отиват в общинска ЕГ.

# 1 652
Едва ли е било голям проблем. Беше за кратко. Статистиките ги има в нета от дни. Сравних двата файла и така засякох какво липсва.

# 1 653
Цитат
Да, а това ще свали още повече балът на момчета за НЕГ, предвид, че и НПМГ и ТУЕС са с повечко момчета.
Не само ще свали балът за НЕГ, а и по веригата надолу!
Това преливане на деца от СС в АК, както и отлива на отличници към някои частни или профилирани гимназии, се случва всяка година.
Не разчитайте, че ще свали бала.

Това, което би се отразило, е едната паралелка повече в 73-то. Ако има и други училища с повече паралелки, това може да промени нещо.
Преливането е факт, но ще свали бала, защото децата с високи оценки са значително по-малко. Някой по горе написа 172 деца имат над 182т, а миналата година са били 333. Това е почти наполовина. И вероятно повечето от тези 172 деца са приети в АК. Колко ще се запишат предстои да разберем.
предполагам децата от СС са около 40-50. Така че бала за топ училищата ще е по-нисък, а това неизбежно ще се предаде и в другите. Доколко ще е видимо, предстои да разберем на база желанията на децата.
Голяма популярност тази година има и за новото Софтуни Светлина, като алтернатива на ТУЕС.

# 1 654
  • София
Какво е СС?

# 1 655
  • София
Според мен, минималния бал за елитните ЕГ тази година ще е същия за момчетата и по-висок за момичетата, спряма 2017! С изключение на НЕГ, там за момчетат ще е доста по-нисък а за момичетата малко по-нисък.

# 1 656
  • София
И миналата година и сега ще има деца в АК, частни гимназии и т.н., т.е. не очаквам да има голяма промяна спрямо бройката деца и респ. баловете за паралелките специлано от това.

# 1 657
  • Варна
Ела да видиш във Варна  - в класа са 5 момчета
В СМГ също са малко момичетата, но все пак не можем да кажем, че са девически или мъжки, щом има за цвят Simple Smile
В кварталното училище в класа на дъщеря ми са 6 момичета, чудесно си се развиват всички, не виждам някакви проблеми, всичко е в главите ни.

Едно е да има само 5 момичета и съвсем друго - само 5 момчета. Cry

# 1 658
Някои изчисления показват, че и за двата пола ще има спад в бала за някои паралелки от тези гимназии и повишение - за други.
Движението на деца към училищата със самостоятелен прием е сравнително постоянно през годините.

# 1 659
  • София
СС е Света София - частно училище до 7 клас.
Единственото училище,което не е математическа гимназия, в топ10 в България според резултатите от НВО.

Балът за влизане няма абсолютно никакво значение. Значение има на кое място в статистиката е детето.

# 1 660
# 1 661
  • Sofia
Досега никой не споменава децата, които пък ще изберат НГДЕК. Не съм се интересувала с какъв бал се влиза там, но уж се води от добрите училища.

# 1 662
Всяка година има отиващи в НГДЕК, АК и т.н. Затова са сравнително еднакви приемите в 2 съседни години.

Слагам в скрит текст размишленията за квотите, за да товарим темата.
Скрит текст:
Но момчетата и до днес зрели мъже реват, че сме били малко (бяхме класа с най-много жени).
И не мисля, че преувеличават...
Това си е стар лаф, мъжете винаги да се оплакват, че са малко жените (не само за училище). Демонстрират потентност, т.е. все не им стигат Simple Smile

Защото в зряла възраст преди 5г когато почнахме един проект бяхме 7 жени и 40 мъже. Е има значение, когато ми се налага сега да си заключвам вратата на тоалетната в работата!
Aко бяхте 20 на 20 пак щеше да заключваш Simple Smile

Но да не пропускаме и факта, че ако се махнат квотите момчетата много бързо ще се стегнат да учат и пак ще се запази приблизително същото положение.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 12:31 от Не се сърди, човече

# 1 663
А някой има ли впечатления за Втора Английска като училище? Дадох вчера на сина ми паралелките да си ги подреди според желанията и на второ място той сложи Втора Английска с английски и испански.

# 1 664
  • София
Аз и тук да попитам, може ли в заявлението да впиша паралелка с изпит за проверка на способностите, ако детето не се е явило на изпита. Ще се отчете ли като 0 точки и ще се класира ли по бал само от матурите по БЕЛ и МАТ?

Общи условия

Активация на акаунт