СЕДМИ клас – 7 – Резултати, статистики и желания редим (04.06.2018–10.06.2018)

• 182 768
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
Компресът с извара и според мен е супер ефикасен.

# 1 846
  • София
Компресът как да го направя? На някакъв плат, отдолу с найлон, да намажа извара и после да вържа на гърлото?

# 1 847
Изварата помага, но е добре да е направена в домашни условия, за да е леко топла
Пресечи на котлона прясно мляко с някаква киселина - пр. оцет
и докато е топличко (не горещо) го наложи.
Помага да се пие топло прясно мляко с малко сода в него.
Успех

# 1 848
  • София
Аз знам, че се слага изварата на някакво парцалче, завързваш го около врата и после отгоре може найлон, да загрее и шалче, да не изпада изварата. Ама в тая жега аз не бих го изтраяла, честно казано. Аз по принцип компресите ги намирам за средновековно мъчение. Този специално обаче, хората с чести ангини споделят, че е нещото, което ги вдига най-бързо на крака, така че щом е спешна работата, може би си заслужава да се изтърпи.

# 1 849
Така е - на парцалче, но не изварата директно върху кожата
Трябва да бъде сгънато парцалчето, а тя да е вътре, следва нещо топло отгоре - шал и найлон на финала

# 1 850
  • София
Докато ви прочета, отидох да купя извара, и му направих компрес. Преди това намазах и гърлото с ракия и сода...
На изварата реагира: Ужас, ся ще смърда на сирене, като..... Чаршафите с водата и оцета бяха по-добре, миришеха свежо Joy
Ох, понякога се чудя, да рева ли или да се смея!

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 11:52 от oblachna

# 1 851

[/quote]
И кмета сигурно Simple Smile
[/quote]
Леле как съм го пропуснала...Grinning

# 1 852
Облачна, изварара помаха много, но се рони и мрънкат...като я махнеш свари яйце и сложи белтъка на копрес, външно, гаргара със сода и лайка също много помага, да не е все ракия, взе му и нещо да смучи, можеш да му дадеш и изопринозин ... вируса е ужасен, аз се влача от 24 май

# 1 853
  • Бг-мама
Докато ви прочета, отидох да купя извара, и му направих компрес. Преди това намазах и гърлото с ракия и сода...
На изварата реагира: Ужас, ся ще смърда на сирене, като..... Чаршафите с водата и оцета бяха по-добре, миришеха свежо Joy
Ох, понякога се чудя, да рева ли или да се смея!
Облачна , това с животинският гранофлорин върши чудесна работа. Не се страхувай че е от ветиринарна аптека. Аз редовно го ползвам. Името на животинското е гранулин.

# 1 854
  • София
А колко време се държи 1 компрес? Аз намазах количество, като за едно пълнене на чушки ....

# 1 855
Ако има гнойна ангина с висока температура се лекува с антибиотик -аугоментин, амоксиклав и
гаргара със Тантум верде .
Усех с изварата . Аз не бих подлага дете на това, но ти си знаеш .
Заведи го най добре на лекар .

# 1 856
  • София
Гранофоринът наистина върши чудеса с налепите. Вече /пак/ го има и по някои хуманни аптеки. Но за бактериална инфекция /каквато обикновено причинява ангината/, бих включила антибиотик. Още повече, че заминава.

# 1 857
  • София
Гнойната ангина не е никак безобидно заболяване. Ако детето е с гнойни налепи, те не бива да се "стържат", мажат, махат насила и т.н. Прилага се антибиотично лечение за минимум 5 дни (най-добре 7). Гнойната ангина засяга сърцето и бъбреците. Компресът с извара не отменя по никакъв начин антибиотика в случая. Може да бъде само допълнение към него.
п.п. И да добавя - лечението е с почивка на легло и много течности. Ако бях на ваше място, бих пропуснала екскурзията.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 12:46 от eleksir

# 1 858
  • София
Довечера изварата ще стане основен герой в литературна творба. Joy Дано да измести Енгелс...

# 1 859
Никакви литературни творби повече ..и какво е искал
да каже автора . Каквото е искал да каже го еказал ..и точка
Ударили сме го на У-ВОЛ-НЕ-НИ-Е ..!

Общи условия

Активация на акаунт