Цена за довършване до ключ?

• 3 220
  • 8
  •   1
Отговори
Привет на всички,

Имам намерението да закупя апартамент(2-стаен, ново строителство) в София, около 60-70кв. м. на шпакловка и замазка. Искам да попитам дали имате личен опит за това колко горе-долу излизат довършителните работи. Нямам намерението да купувам от най-евтините неща, но няма да са дизайнерски със сигурност.

Благодаря предварително!

# 1
В около 25 000 ще може да се включите според мен. Само не сте написал дали всичко ще е с майстори или и Вие ще правите част от нещата, защото труда също не е евтин.

# 2
Благодаря за отговора! Мога да свърша някой неща сам, но съм рядко свободен и бих предпочел всичко да е от майстор.

# 3
Ние когато купихме ни трябваха около 10 000 за да влезем като се има предвид, че е апартамент с подови настилки, боядисан, с направен кухненски бокс, баня и тоалетна. 10 000 са електроуреди и мебели (маси, столове, дивани, легло, матрак, гардероб). Доколкото съм запозната най-скъпи са банята и кухнята. За жалост няма как да влезеш в апартамента без да си ги направил, а парите летят като листа през есента...

# 4
Много е относително. Според мен за средно качество, до ключ, приблизително 50000.

# 5
на едни приятели им излезе 25 за апартамент 60м2 купен на шпакловка - без да се изхвърлят
10 довършителни работи и баня
6 кухня + 4 уреди
5 спалня, гардероби, холна секция, дивани

# 6
Скоро обзавеждахме двустаен от шпакловка и замазка -  коства ни около 40 000 лв. Майсторът за мебелите - 9000, 9000 лв. за майсторът, който прави окабеляване, замазки , тавани и баня, 5000 лв. банята(материали), 1200 лв. пердета, 1500 лв. остъкление на терасата (такова подвижно като в заведенията, 1000 лв. за абажури, контакти и ключове, ламинат 1300, 1200 лв. гранитогрес, 5500 електроуреди. Със сигурност има и други по-дребни разходи, които пропускам.

# 7
Здравейте! Виждам, че темата е от 2018 г. но все пак да попитам, има ли някой актуална информация дали тези цени все още са валидни или какви са ориентировъчните цени към днешна дата?

# 8
  • София
Абсурд да са валидни.
Отваряте един Ексел и въвеждат каквото е нужно и каквото си харесате, иначе не можеш да направиш план, според нуждите и възможностите.
2012 г. правих ремонт, благодарение на горното се сместих в определения бюджет (около +5% съгласно първоначалното) - в случай че нещо натоварваше, компенсирах другаде. Примерно определеният бюджет за врати бе удвоен, което се компенсира от бюджета на кухнята. 2024 отново правя.
Бюджетът на малкият 2стаен 2024 надхвърли този на 3тайния 2012.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 14:09 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт