На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 148 412
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ами, 1 лев за 2.80 лири означава приблизително 0.36 лв. за лира, което е почти реалното ниво.
В момента курсът на Тавекс е 1лв.=2.65лири, а официалният на БНБ е 1лв.=2.75лири.

100 евро не са малко, все пак това са осреднени стойности, Делте. Ти недей съди по нас. Щото аз съм била там и с хора, които похарчиха може би 100-тина лири, и то основно поради моите подканяния. Та, хора всякакви.

П.П. Благодаря за инфото за спрея, princess_des. Записвам. Ползвала ли си го за всички посочени повърхности?
Чиниите си от години мия с FAIRY или PRIL и съм доволна от качествата и цена им. Веро от тук не купувам, както и прахове и омекотители.

Аз пък да похваля лимоновата вода. Току-що чистих доста морска риба, а отвратителната миризма по ръцете ми изчезна само с едно обтриване с нея. Ползвам я от доста време за дезинфекциране и освежаване на ръцете (и не само) и особено през лятото, е много приятно и полезно.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 18:16 от beljata

# 556
  • у нас
Sinara, и аз я четох преди малко:)
Няма да ходим сега. Ще почакаме да заредят:)

Дааа. Само покрай толкова много туристи да не вдигнат драстично цените на стоките. Sunglasses

# 557
  • Стара Загора
Момичета, някоя от Вас ходила ли е до Измир? Какви са Ви впечатленията? Говорим основно за Истанбул и Одрин, тук там Лозенград, затова и другите градове сме ги "отписали" почти. Анкара също не се споменава често. Кападокия ми е мечта......кога ли ще я сбъдна?
Вчера, влизайки в abv.bg, ми излезна статия за квартала Гюзелбахче в града (Измир) и се зачетох. Много ме грабна крайбрежната им ивица, някои от малките квартали с цветни улички и инфраструктурата. Та ми се прииска ей така в бъдеще да отида. Simple Smile

https://m.vesti.bg/sviat/tova-e-naj-moderniiat-grad-v-turciia-6084188

Колежка от университета - туркиня, която има роднини там, ходи няколко пъти и ми го е хвалила, но така и до ден днешен не се бях интересувала.

Интересен факт на който се натъкнах, е че нямали хубаво кафе (информацията в от блог преди 2-3 г.). Някакво инстантно, което приличало на чай.

Хубав уикенд! Heart

# 558
Здравейте момичета,къде в Одрин има ортопедичен магазин

# 559
...затова и другите градове сме ги "отписали" почти

Хах, не е така! Поне за мен мога да кажа! Обиколила съм буквално 3/4 от Турция. Просто темата е такава тук. Навсякъде съм срещала сърдечни хора, усмихнати, гостоприемни. Кападокия е приказна, а Памуккале ми е единственото място, на което се разплаках, като дойде време да си тръгваме. Лозенград, Чорлу, Кумьой, Текирдаг, Шиле, Анкара, Бурса, Ескишехир, Измир, Диарбекир, Кония Purple Heart , Денизли, Анталия, Кушадасъ, Сиде, Мерсин Heart , Кайсери, Аксарай, Трабзон... и още мноооогооо... Много харесвам тази страна Blush Но в Одрин винаги се връщам с удоволствие и охота.

# 560
  • Стара Загора
Благородно завиждам! Two Hearts
Имаш доста любими места като гледам, така че няма да питам кое е най. Simple Smile

В Кушадасъ минахме през 2010, навръщане от Мармарис. Яд ме е че не отидох на Памуккале тогава, но света не е свършил. Simple Smile

# 561
  • Пловдив
Аз ще се пооплача малко.Купих Доместос 2л. Единият от Кипа ,единият от Мигрос. Днес го ползвах -той е почти течен и няма миризма на хлор.А ефекта върху мивката е минимален.
Тук купувам от Метро-гъст и миризлив е, а го ползвам от години и няма как да се заблудя.

# 562
  • Пловдив
renydent, моля, снимай ги и ги покажи - доместосите!

# 563
  • Varna
...затова и другите градове сме ги "отписали" почти

Хах, не е така! Поне за мен мога да кажа! Обиколила съм буквално 3/4 от Турция. Просто темата е такава тук. Навсякъде съм срещала сърдечни хора, усмихнати, гостоприемни. Кападокия е приказна, а Памуккале ми е единственото място, на което се разплаках, като дойде време да си тръгваме. Лозенград, Чорлу, Кумьой, Текирдаг, Шиле, Анкара, Бурса, Ескишехир, Измир, Диарбекир, Кония Purple Heart , Денизли, Анталия, Кушадасъ, Сиде, Мерсин Heart , Кайсери, Аксарай, Трабзон... и още мноооогооо... Много харесвам тази страна Blush Но в Одрин винаги се връщам с удоволствие и охота.

Ивче,
още една хайта, кака ти Делта, като съфорумката по- горе.  Из Турция пътуваме от години. Де ли не сме джиткали и по някои острови дори. Бай Ердо
може да ни даде турско гражданство кУ пУжИлаЙ Wink
Но темата е за Одрин и за това и аз не съм се отпускала да пиша.  Моето разплакване на връщане беше
в едно чудно селце в Кападокия. Три пъти съм миткала из Кападокия. Но явно миналата година съм усетила, че това ще ми е за последно там, но пък и това чудно селце ми остана в душата, та ревах като дете. И добри приятели оставих.

# 564
  • Istanbul

Интересен факт на който се натъкнах, е че нямали хубаво кафе (информацията в от блог преди 2-3 г.). Някакво инстантно, което приличало на чай.

в тр кафето си е турк кахвеси..
другото е нескафе
това което е в бг еспрессото не се знае(ше) много..
но вече се предлага все повече и повече
заедно с филтирното (filtre kahve)
но не както в бг на всяка крачка..
на всяка крача си има чаи Simple SmileWink

и като си порачваш
ще кажеш еспрессо кахве или филитре кахве или турк кахвеси
иначе ако искаш само * бир кахве* % 88,88 щети донесат нескафе в една оргомна чаша със 3 4 големи зарах4ета  Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 23:44 от Halim Basaran

# 565
  • ВАРНА
От къде може да се купят в Ордин шоколадчетата Albeni на Ulker?  

Не ги открих при първото ходене.  

И турската бира Ефес кенчета не открих в складовете....имам желание да взема няколко стека.

# 566
  • Istanbul

И турската бира Ефес кенчета не открих в складовете....имам желание да взема няколко стека.

албени : KIPA MIGROS BIZIM BIM HAKMAR A101
ефес :  KIPA MIGROS или  TEKEL/TOBACCO SHOP (магазини за алкохол и цигари)
но едвали ще намериш на едро
щото алкохола по4ти е фикс на всякаде та и поскапна преди 2-3 дена..

# 567
  • ВАРНА

ефес :  KIPA MIGROS или  TEKEL/TOBACCO SHOP (магазини за алкохол и цигари)

Е не на едро - за мен са за лично ползване.  
 Просто като ходя ако е изгодно викам два стека по 12 бири Ефес.  

Мерси.  Дано не е поскъпнала бирата в магазините Одрин.

Златен си!

# 568
Като чета, че кенчетата са по 8 лири, явно в България са по евтини.

# 569
  • Istanbul
Скрит текст:

ефес :  KIPA MIGROS или  TEKEL/TOBACCO SHOP (магазини за алкохол и цигари)

Е не на едро - за мен са за лично ползване.  
 Просто като ходя ако е изгодно викам два стека по 12 бири Ефес.  

Мерси.  Дано не е поскъпнала бирата в магазините Одрин.

Златен си!

[/quote]

8 лири по4ти 3 лева.. не са изгодни
купувам си бирата от харманли за 1,58 HAINEKEN

но за кеф можеш да я пробваш.. разли4на е.. Simple Smile а

Общи условия

Активация на акаунт