На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 15

• 149 461
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
  • на морето
Момичета в кои ден е синия пазар за дрехи ?
Синият пазар е в събота и е основно за плодове, зеленчуци, млечни продукти, маслини и малко дрехи.

# 496
С тази агенция за, която споменах се отсядало в хотел Altunhan. Може ли някакви отзиви за хотела?

# 497
Синият пазар е в събота и е основно за плодове, зеленчуци, млечни продукти, маслини и малко дрехи.

Ами кои и кога е пазара където имало повече дрехи

# 498
  • у нас

Ами кои и кога е пазара където имало повече дрехи

Петъчният пазар.

# 499
Синият пазар, работи и в ден сряда .Стоката, която се предлага е почти същата като в събота (основно плодове и зеленчуци и малко дрехи,спално бельо,домашни потреби ) .

# 500
Аз също се завърнах от Одрин.Моите преживявания са следните:
На границата Лесово и на отиване и на връщане чакахме около час.
Ако трябва да отида в Одрин без да пазарувам не бих стъпала.Много мръсно и неподдържано в много части на града,даже и центъра.
Иначе пазарлъка привлича,но наистина цените май са нагоре.Аз не съм ходила друг път,но в Лозенград беше по ефтино,особенно плодовете и зеленчуците.
В Кипа купих ядки смесени и едни гризини ГРанясали,което ме отврати.Иначе любим ми е омекотителя Бинго един бял с цветя.Мирише уникално и трайно.Сега си взех и Ver Nel ли беше.Не е много добър.Предния път като пазарих в Кипа на касата казах  card  и касиерката мина някаква нейна.А сега като казах ми дадоха една many card.После като си погледнах бележката нищо не разбрах...къде са тез отстъпки...пише май че се трупат някакви пари в картата ли не мога да го разбера.И омекотителя ми е маркиран на 12лири,а беше 8 с карта.
От синия пазар си купих сирене и кашкавал на конци.Уникални са.Взех си и кори за баница.
Моля споделете как правите баницата с тях.Както с нашите кори ли?Защото в хотела ядохме,но ми приличаше на макарони със сирене,без яйце и кисело мляко,без нищо друго.
Още едно питане:какво продават на Селимие пазара и на този закрития на центъра срещу Мадо,че не ми остана време за тях?Та,това е от мен.Определено ще повторя...Чета ви с интерес и сте ми доста полезни.Упътванията в началото на темата ми помогнаха доста.

# 501
Значи на петъчния пазар има дрехи,аз попаднах на едни снимки ама незнам на кои пазар маркови дрехи (реплики) незнам какви са ама много добре изглеждаха. Къде са те

# 502
  • Varna
Абе, какво става?
За втори път някой пише, че в Одрин е много мръсно Shocked

С корите за баница които купувам от там, процедирам като с нашите кори. Става страхотна
пухкава баница. Това което сте яли в хотела по думите Ви мисля, че сте яли су бюрек или
къпана баница.  Във сиренето при нея не се слага яйце.

За мъни кард много пъти сме писали, че се прави намаление. Последният път като бях
миналият месец в Кипа си поисках мъни карт, както винаги. Дадоха ми хората, намаление
ми направиха едно хубаво, хем не пазарихме чак толкова много.

В закритите базари продават различни неща. И техните одрински сапунчета, хавлии, обувки съм виждала
но от евтините. От скъпите кожени съм виждала само мъжки да продават там. В закритият базар срещу Мадо има и две магазинчета в които се продават различни подправки, къна, аромати за сладкиши, разни
масла за разскрасяване. Там собствениците, двама млади хора говорят български. Цветя също продават.
Детски дрешки се сещам, че съм виждала да продават, музикални инструменти.
Това се сещам в момента. Момичетата ще допълват за други неща. А, да и злато продават. Не се сещам във базара на Селимието дали продават злато, но май, не.

За репликите - на петъчният пазар и който има точно око за да ги открие или намери. Аз не съм от тези
за съжаление.
и

# 503
Ами на мен ми беше мръсничко...Имаше сгради на търговската улица които на нищо не приличаха...Ние спряхме близо до петъчния пазар и там едната странична улица преди начало на главната беше все едно в циганската махала.Отделно пазара в петък където са плодовете и зеленчуците беше голяма кочина надвечер и доста намирисваше.А хотелите също бяха леко мръснички и неподдържани-в Лозенград и тук в Одрин.В Одрин спахме в Селемие хотел.Вратата на балкона не се отваряше,тоалетната чиния беше нестабилна,а душ кабината ръждясала и ...абе...малко гнусно ми стана...Може би съм нямала късмет.
А с мъни картата в Лозенград имаше отстъпки а тука май не.Ще се опитам да публикувам касовия бон...само да го намеря къде е

# 504
Значи все пак има реплики и дрехи на петъчния пазар

# 505
  • Varna
Не, че защитавам комшиите, но и нашите пазари надвечер са мамата си трака.
В началото когато попаднах в Одрин и на мене ми направиха впечатление сградите,за
които Вие казвате, че на нищо не приличат. След това се позагледах по-добре и си казех-
абе и при комшиите като при нас във Варна в топ центъра. Стари, красиви сгради, пък изоставени
и на нищо не приличащи.
Ако искате чист хотел и искате да е на центъра, пробвайте Едирне Палас.
За четири години всичко в който го ползваме е било ОК. Или пък пробвайте другите хотели които
не са точно в центъра но са на ниво.
Момичетата са писали достатъчно, а и като влезете в Букинг ще видите. Чистотата им е
на ниво и няма тези "екстри", за които Вие споменавате.

Писах Ви, че преди месец когато ходих в Одрин и си поисках мъни карт-ата ми се направи
чудесно намаление. След мене още колко много хора ходиха, и са имали също намаление
може да се върнете и да прочетете. За какво ще искаме мъни карт, ако няма да ни направят
намаление newsm78 Абе, винаги има намаления, дори касиерките и продавачките без да питам
са ми показвали тези намаления.
Незнам с вас какво се е случило, та нямате намаления някакви newsm78 Но то и без намаленията
на тази карта, пак на сметка се пазарува.
Пазарувала съм във малки магазинчета там, без карта и цената винаги си е бивало.

За Лозенград не мога да Ви кажа нищо. Нито пазаря, там, нито оставам да нощувам.

# 506
  • ВАРНА
Значи все пак има реплики и дрехи на петъчния пазар

Има да и особено Найк е същият като в Найк Варна с тази разлика че на синия пазар четири пъти по-евтина същата стока.

На Адидас репликите са боклуци - но Найк стоките са същите като в Гранд Мол Варна например.

Мен ми е интересно понеделник - вторник как е положението на синия пазар че мисля този път да пътувам без агенция с колата ми и искам да е понеделник - вторник че да ми е спокойно на границата Лесово-Лалапаша.

# 507
Някой май беше споменал че синия пазар в понеделник работи на мястото на петъчния където се провежда.

# 508
  • Varna
В понеделник, там където в петък има пазар за дрехи и малко за плодове и зеленчуци има
плодово-зеленчуков пазар и малко дрехи, но дрехите не заслужават.
Бях писала, че продават и зехтин също, домашен много вкусен и доста сирена и кашкавали,
всякакъв вид. Е, за зехтина незнам как да обясня от кой човек да го купите де newsm78 То на
доста места имаше. Просто рискувах и този път като никой друг, спечелих.

# 509
  • у нас
Делтичке, този ти пост го има в първия пост, ама кой ли чете Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт