Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 52

• 59 552
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ще трябва да потърся и аз нещо.
тулсито на чай ли го пиеш? аз много го харесвам, ще потърся утре да си взема. при нас е доста скъп  Whistling

# 466
Чай и таблети Тулси имам. Но мисля, че таблетките вършат работата. Чаят ми е по- скоро за удоволствие.

# 467
А гугуло какво е? Може ли линк?

# 468
Канчинар-гугулу е аювердичен билков препарат. (отговарящ за моята доша).  Препоръча ми го един човек, който се занимава с Аюрведа. Всъщност той ми го изпрати. На опаковката пише Divya Pharmacy.
Напоследък освен с йога, доста се запалих и по Аюрведа. Само храненето според типа доша нещо не отговаря на моите разбирания, затова и не съм се отдала изцяло на тази наука.

# 469
Благодаря!

# 470
А какъв е теста с йода?

# 471
Ами прави се йодна решетка на ръката и се установява за колко време се изпарява йода.

# 472
Може ли по подробно как се прави тази решетка и за какво е този йод???Нали уж е забранен ???

# 473
Аз имам само хипофункция. ЩЗ ми е Ок, нямам и  Хашимото.  (затова и пия келп, който очевидно най-много ми помага).
С клечка за уши, топвам малко от йода и по вътрешната страна на ръката си чертая решетка. След това засичам за колко  време ще се изпари йода. ( от 3 до 6 часа говори за сериозен йоден дефицит)
 п.с. Това го научих в една от групите  във Фейсбук.

# 474
Здравейте, споделям резултатите от назначеното от мен "лечение" на мъжа ми с хашимото. Засега не изследва ПКК и други.
Напомням предишните резултати от 28.06 без терапия:
T4      1.22       ng/dl     0.93-1.7
TSH       5.410       uIU/ml     0.27-4.2
MAT/anti -Tpo/    218.9    IU/ml     <34

След като склони да пие еутирокс от 25 мг и по 100 мг селен само за 17 дни, тъй като заминава за два месеца в чужбина и исках да определим дозата:
fT3      4.40     pmol/l    3.1-6.8
fT4      16.30     pmol/l    12-22
TSH       3.23       uIU/ml     0.27-4.2
Ендокринологът каза да продължи с 25 мг за 5 дни и 50 мг два непоредни дни. Взела съм и селен от 200 мг., но според  д-р 100 са достатъчни.
Какво мислите Вие? Благодарности!

# 475
  • На брега на реката
Напоследък, често ми се случва да не мога да спя, тревожна съм и съм под голям стрес. Чета ви, че коментирате Тулси, като адаптоген.  Подходящ ли е за хипо и Хашимото? Питам понеже четох хубави неща за Ашвагандата, но не била подходяща за хипо и Хашимото. По цял ден ми е ревливо и депресивно и не си намирам място. Спя по 4-5-6 часа най-много, а така ми се иска да се наспя.

# 476
  • Варна
[quote По цял ден ми е ревливо и депресивно и не си намирам място. Спя по 4-5-6 часа най-много, а така ми се иска да се наспя.
[/quote]
Много помага прием на магнезий за безсъние. Доказано! Simple Smile

# 477
  • София
Малага, на мъжа ти добре му се смъква тсх-то и на тази доза, предвид и това, че е на нея само от 17 дни. Според мен няма нужда да увеличава засега, но както решите. Simple Smile

# 478
  • На брега на реката
[quote По цял ден ми е ревливо и депресивно и не си намирам място. Спя по 4-5-6 часа най-много, а така ми се иска да се наспя.
Много помага прием на магнезий за безсъние. Доказано! Simple Smile
[/quote]

Пия магнезий, но имам неприятности в службата /не знам как ще се развият нещата/ и това много сериозно ми влияе. Като включим и това, че съм тревожна "Дева" / за всичко мисля и се тревожа и притеснявам/ ми идва в повече и сякаш съм в дупка от която няма изход. С нашето заболяване, никак не е добре да съм така, та искам с нещо да я боря тази депресия. Така ми се иска да тегля една "майна" на всичко и да си отърся съзнанието, но за съжаление не го умея това, та за туй иска с нещо да си помогна.
Извинете ме, че толкова рано се включвам с такива изповеди.

Дано днешния ден е хубав за всички!

# 479
На 32 год.съм почнах да вдигам високо кръвно от няколко месеца.Имам хашимото с хипотиреодизъм.Моля дайте съвет какво да изследвам.Не ям мазно не към фен на месата.Слаба съм.Единствено понякого много ми се дояжда сладко направо ужас.Confused Както ди спя се събуждам със задушаване и високо кръвно.Когато бях бременна го вдигнах за първи път в края на 9 месец.Сега година сле като родих почнах да го вдигам по често.Винаги съм била с ниско кръвно.Незнам дали не е от Л тироксина.Имам и леко замайване.

Общи условия

Активация на акаунт