Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 52

• 59 500
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Ефикасно средство против косопада е Миноксидил 5% /но го има само в Гърция и Турция/.
Имам преки наблюдения за действието на тази препарат.

# 616
veseto5775,
май месец преди да тръгна за морето на работа ТСХ беше 1.9, дозата ми е 75мкгр.  Сега лятото нали от топлото падал още?!?!? Пусто нямам време да се изследвам

# 617
  • софия
Flowers Hibiscus

Ема, коластрата няма да навреди, полезна е за кожата и за имунитета (без да вреди). Но на ТАТ едва ли ще помогне особено.
/благодаря, veseto5775:hibiscus: значи може би заради грипове през зимата  си струва да се пробва, но само заради красотата, ще ми е скъпичко.

# 618
  • София
veseto5775,
май месец преди да тръгна за морето на работа ТСХ беше 1.9, дозата ми е 75мкгр.  Сега лятото нали от топлото падал още?!?!? Пусто нямам време да се изследвам
Не е задължително да намалява нуждата от хормон лятото. При мен например изобщо не намалява.. всичко е индивидуално. Опитай все пак някоя маска за коса и витамини, или да увеличиш добрите мазнини и протеина (виж няколко страници по-назад).

Последна редакция: нд, 29 юли 2018, 22:14 от veseto5775

# 619
Ефикасно средство против косопада е Миноксидил 5% /но го има само в Гърция и Турция/.
Имам преки наблюдения за действието на тази препарат.
Така ли се казва на гръцки и как се използва?

# 620
Minoxidil 5% . ( виждала съм само турския вараинт, това пишеше, синя опаковка е; тези дни, ако се видя с жената мога да направя снимка) Това е лосион, който се впръсква в косата около 2мл на ден.
Помогна на жена с тиреодид на Хашимото да й поникне нова коса.

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
това е лекарство за високо кръвно, което се препоръчва и при алопеция.
прочетох честите странични ефекти (1 на 10): високо кръвно, повишено окосмяване по тялото, сърбеж, главоболие  Whistling

# 622
Е, как лекарство, а се маже косата...
Не съм чула от жената да има някакъв страничен ефект. Между другото тя постоянно е с ниско до нормално кръвно.
Аз само споделих, а всеки сам си решава как и какво ще направи.

# 623
Понякога се получава така - едно лекарство е създадено да се използва за една цел, а се оказва, че в друга форма върши работа и за други цели, например случаят с ЛДН ("Адепенд") е такъв. Та сигурно и това лекарство за кръвно, ако се маже върху скалпа, върши работа и за косопад, без да е било създадено за такава цел.

# 624
Ехе, като каза ЛДН се сетих, че не съм чела сигурно от години във форума. Дали има напредък с леченията. Сега ще се разровя.

# 625
Излиза и в България. Не пише да е за кръвно
http://www.minoxbg.com/minoxidil.html

# 626
Този препарат е предписан от дерматолог и е препоръчал да се закупи само от Гърция или Турция. Явно Бг варианта не става.
Ще поискам от жената упътването и ако има инфо на английски ще прочета повече за какво се използва и какви са страничните ефекти. Макар, че по мои наблюдения, жената си е повече от добре и не се е оплакала от нищо, като се има в предвид, че не е първа младост.

# 627
Здравейте, момичета!
Да ви попитам колко време след раждане е добре да се пусне контрола? От 10дена ми намалиха дозата на 50мкг л-тироксин и ми казаха след 45дена контрола, но на мен ми се струва доста време.

# 628
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Излиза и в България. Не пише да е за кръвно
http://www.minoxbg.com/minoxidil.html

още в първото изречение в уикипедия го пише Peace

Не съм чула от жената да има някакъв страничен ефект.
Аз само споделих, а всеки сам си решава как и какво ще направи.

тя може да няма, но това не означава, че при други не може да се появят  Peace
според мен е важно като се препоръчват лекарства, да се уточни все пак.
някои хора не четат всичко, после се чудят от къде им е дошло. Whistling
ти самата даже не знаеш, че е за друго това лекарство и може да има странични действия, отделно трябва да се съблюдава и взаимодействия с други лекарства.... Peace
П.П. на нея й го е предписал лекар,който явно може да прецени взаимодействията с други лекарства.
за мен е несериозно да се препоръчва с лека ръка във форум.

също пише, че ефектът изчезва след спиране на лекарството, но това е за алопеция, не за косопад при хипофункция. т.е. не е ясно какво се случва след спиране. newsm78

за маските с чесън: смърди здраво, особено при влажно време, потене и мие на коса.
по-малки мирише, когато косата се измие от маската със студена/хладка вода. Peace

# 629
45 дни  за контрола е добре..то ТСХто не се променя няколко дни след смяна на дозата..иска се време да улегне.
Ендокринолозите използват най–често този срок за проследяване.

Здравейте, момичета!
Да ви попитам колко време след раждане е добре да се пусне контрола? От 10дена ми намалиха дозата на 50мкг л-тироксин и ми казаха след 45дена контрола, но на мен ми се струва доста време.

Общи условия

Активация на акаунт