CLATRONIC 3505
Първи въпрос - чували ли сте нещо за нея?
Втори въпрос - всъщност като се сложи брашно и вода примерно общо към 800 гр или 850 с останалото, после хлябът колко излиза, като е вече опечен - повече ли тежи от първоначалните грамажи, по-малко ли, приблизително с колко?
Искам да си направя най-елементарна сметка кое излиза по-евтино - от хлебопекарна или от магазин.
Мерси.
Лично аз нищо не съм чувал за тази машина, но тя може да се произвежда и под още 5-6 имена. Ще споделя опита от 5-6 годишно ползване на хлебопекарни. Първо - ако живеете в България, се ориентирайте към машина, която се продава на нашия пазар и не е куче марка. Това, поне на теория, ще гарантира наличие на сервиз и консумативи. Второ - колкото и да ми се иска да кажа, че всяка машина прави перфектен хляб, за съжаление не мога да го кажа. Повечето евтини машини изискват прилагане на някои хитринки за по-добър резултат. Трето - себестойността на хляба от машината е по-висока от тази на купешкия, но тук идва въпросът защо се купува машина щом се мисли за икономия. Обикновено такава покупка се прави от хора, които слагат, или поне се мъчат да сложат, здравето на семейството си над тънките сметки за икономия. Теглото на готовия хляб е равно на 150% от теглото на вложеното брашно +/- 50-тина грама. Ако на машината е написано 1 000 и 1 500 грама, това означава, че тя може да замеси качествено най-много 1 500 грама ПРОДУКТИ, без да се стига до повдигане на капака от втасващото тесто, примерно.