Фентъзи и фантастика - Тема 15

• 53 822
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • DE
Леле, скоро не бях чела толкова предразсъдъци относно азиатците  Shocked Джон, човече, твоето е типично изказване на човек който си няма идея за какво става въпрос  ooooh!
Вярно, че на снимката не е много мъжествен показания актьор, но в движение човека си е достатъчно мъж. Аз пък не харесвам нацепените батки с твърде много тестостерон, представата на средностатистическия мъж за мъжестветост  Rolling Eyes
А Кавил ми е мазен някакси, твърде... лустросан и клиширан и не си падам по мъже с дупе на лицето  Grinning

# 691
  • София
Кael'thas например на мен винаги ми е бил тоооолкова нежен, по женски красив, фин дори, а е такъв студенокръвен г*з

Да се разберем, аз нямам нищо против азиатците. Далеч не си смятам за гейове или по малко мъже (освен някои изпълнители от к-поп банди)

# 692
  • DE
То и това важи за повечето бой банди където и да е по света, не само в кпопа Mr. Green
Уан Дирекшън са направо женчовци до някои кпоп групи  hahaha

# 693
  • София
Каквото си е вярно си е вярно Sweat Smile

# 694
  • България
Леле, скоро не бях чела толкова предразсъдъци относно азиатците  Shocked
Аз съм от феновете на моноголоидната раса (знам, че е популярно да се наричат "азиатци", но в Азия има и други, като араби, индийци и т.н.).
Много ми харесва показаният, но не и за Гералд. Държа на "историческата" достоверност, така да се каже  Grinning. Колкото и да ми е слабо сърцето  Heart Eyes. Много красиви китайци, корейци, японци и т.н. бродят по земята, но предпочитам да ги гледам в "Смъртоносна битка".
Напомпаните батковци/дядковци са ми доста неприятни за гледане, обаче не мога да си представя викинг с тяло на хищник, например. Там си трябва маса и ръст.
  Гералд трябва да е бял, около 35/40г, хайде до 45г макс, много запазен, младолик, висок, слаб, гъвкав, стегнат, но не и "нацепен батка". Хенри Кавил ми е леко дебел и тромав,  с перуката бива да му се гледа главата  Grinning. Дано се постегне за сериала.

# 695
  • София
Малка шегичка:

# 696
Що бе Джон, сега вземи кажи, че няма студени жени Wink
ИМа, разбира се! (както се казваше в една реклама).

по полов признак не бих правил такива деления, само по расов.
каквото и да си говорим всяка раса си има особености и това добре личи на олимпиадите. Така наприме не съм видял негър - плувец, защото костите им тежки. В ски-те също ги няма. Обче като стане дума за скачане, бягане, баскетбол, бокс - първи са. ЗДрави и яки, със силна мускулатура. Също така поне половината мулатки са прекрасни певици, да не ги изреждам.
В същото време монголоидната раса няма големи успехи да речем в бокса, но като дойде дума за плуване са сред първите места - те могат много добре да дишат. и т.н. Всяка раса си има характерологични особености. Не казвам че една е по-лошо от друга или нещо от този род, просто всеки си има типични белези, които са "закодирани"  от неговите предтечи и не може да избяга от тях.
Да, повечето от монголоидната раса са със смешни лица, без характерните черти, приличат ми на момчурляци или ако щете - на гейове. Сега - винаги има изключения във всяка посока, освен това  естествено, че може да бъдеш мъж и ако имаш такова лице. Просто много хора не бих те приемали толкова насериозно, но пък зависи и в какво общество живееш.
отклоних се темата - специално за Гералт мисля, че  Кавил става. сигурно има поне-още двама -трим актьори по-добри като физическа прилик, но  в случая режисьорите вероятно са гонили и известност. Освен това представата ни за един актьор може да е тотално погрешна в зависимост от ролите в които играе, а роля с роля не си приличат. Ще дам два примера  - Джим Кавизъл от Исус в "Страстите..." едвам го познах в "Под наблюдение", а Крисчън Бейл от "Черният рицар", бе неузнавем за мен  в "Американски психар". В този смисъл сигурно и Кавил може да излезе от стереотипа си и да бъде добър Гералт.

П.С. нека се разберем уважавам японско-китаската култура, чета много книги за нея и прочие, просто смятам, че имат някои характерни видове особености. това е все едно някой да каже, че като види мургав мъж първата му мисъл не е "арабин", "циганин" и т.н. т.е. типологична характериска. А човекът може да е много начетен и културен;, лично познавам един прекрасен ливанец, който е възпитан и има култура, но то си личи, че е от Ориента, само като го погледнеш.

Последна редакция: сб, 03 ное 2018, 12:24 от Джон Сняг

# 697
  • София
Ех, Джон, мъничко си противоречиш...

"Трандуил за мен бе всичко друго, но не и нежен. Ужасно надменен, високомерен и студен."
После пък
"Визията на един актьор и неговата душевност са неразривно свързани. ЕДин актьор трудно ще го играе студен и мрачен, ако няма визията за това." .... сори ама актьорите нали за това са актьори да влизат в роли, ако не може да изиграят нещо, което не са, не струват...
Пък и нежни черти, не значат нежна душа...

Накрая седни обяснявай, че мъж с по-нежни черти на лицето няма как да е студен и надменен, но ти полови деления не правиш Wink

За Трандуил - героят може би е надменен, високомерен и студен, актьорът обаче е съвсем друга бира, голямо е сладурче. Да, добре го играе Лий, но  на черти, особено както са го докарали с прическа и грим е с ужасно женствен, нищо мъжкарско няма в него, ще ме прощаваш... почти като показания азиатски актьор от предните страници е.  Той и без гримът пак не е с най-мъжките черти, само че като не е в роля, наистина има и доста меко и нежно излъчване , освен другото.
И само между другото Лий официално е би... ами сега Simple Smile SmirkRolling EyesSatisfied

# 698
АНгелче, какъв е актьорът в нормалния си живот не му се бъркам.* говорех за визията на актьора, за неговото излъчване. Като изигра Трандуил имаше ужасно студено излъчване. не виждам противоречието, голяма част от актьорите играят самите себе си във филмите, в смисъл, че ролите са едва ли не писани за тях - най-пресен пример е Чарли Шийн с "Двама мъже и половина". Джон Деп също му отиват роли на хаймана като в "Карибски пирати", защото играе себе си. На Каийра Найтли видимо и е трудно да излезе от средновековни роли, На Денис ричардс половината и роли са на "куха блондинка" и т.н. и т.н.Разбира се има изключения. Почти не съм видял актьор или актриса, който да не изпълнява повече - или по-малко шаблонни роли. Малко са актьорите които рязко сменят жанра, защото като си намериш ниша, не си сигурен дали ще се чувстваш удобно ако я смениш.

различни разбирания имаме за женственост - виж му само веждите на Трандуил и погледа които мята. На мен женствен ми е Леголас, с тези фини черти на ОРландо блунд, но Трандуил - не.
прическата и грима не ги гледам, те всички елфи имат еднаква прическа. - права дълга коса и толкова.

*сексуална ориентация за мен няма нищо общо  с душевност/ характер. Това е ген, просто  че 1 процент мъже и 1 процент жени са с "дефектни" гени - доказано е с изследвания. характера включва съвсем други неща като например колко силна воля имаш, егоист ли си и т.н.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 09:33 от Джон Сняг

# 699
АНгелче, какъв е актьорът в нормалния си живот не му се бъркам.* говорех за визията на актьора, за неговото излъчване. Като изигра Трандуил имаше ужасно студено излъчване. не виждам противоречието, голяма част от актьорите играят самите себе си във филмите, в смисъл, че ролите са едва ли не писани за тях - най-пресен пример е Чарли Шийн с "Двама мъже и половина". Джон Деп също му отиват роли на хаймана като в "Карибски пирати", защото играе себе си. На Каийра Найтли видимо и е трудно да излезе от средновековни роли, На Денис ричардс половината и роли са на "куха блондинка" и т.н. и т.н.
Бе то визията се оправя с грим, какъвто арт директора е определил за подходящ. Дали феновете ще го припознаят е отделен въпрос. Въплащението в персонажа също не зависи ултимативно от актьора. Каквото режисьора прецени, че става. Иначе дубъла в коша или кръц при монтажа.
Киното не е точно като театъра, където изпълнението всеки път/за всяко представление е уникално.

Цитат
Разбира се има изключения. Почти не съм видял актьор или актриса, който да не изпълнява повече - или по-малко шаблонни роли. Малко са актьорите които рязко сменят жанра, защото като си намериш ниша, не си сигурен дали ще се чувстваш удобно ако я смениш.
Аз се сещам за доста. Дядо Шварценегер, Сигърни Уивър, Лена Хийди, Натали Портман, Майкъл Бийн, Пол Райзър, Бил Пакстън. Подбрала съм все хора играли и роли от фантастика/фентъзи, и обикновени роли от реалния свят. Сигурно има и още.

# 700
точно Шварценегер има супер шаблонни роли. той изпълнява два типа роли - или комедйини (най-вече с Дани де вито) или екшън роли. Не си спомням да сме го гледали в любовна роля или историческа драма (конан не се брои).Единственият ужас в който бате Арни участва - Краят на дните - всъщност това ужас ли е??? - опира до тупаник?  Сигърни Уиъвър (Пришълецът, Ледена смърт, Работещо момиче, горили в  мъглата) ще остане в историята на киното с ролите си на мъжкарана, да не говорим че като й кажеш името всеки се сеща  серията за Пришълецът, така както като кажеш Арнолд всеки се сеща или за Конан или Терминатора, макар бе той има поне още десет суперкачествени филма (Хищникът, Командо, зов За Завръщане, заличителят).  на Бил Пакстън най-известните му рали са в "Пришълците,", "терминтаторът", "хищникът 2" и "Аполо 13", "Агентите на Щит" - все фантастики.  има и изключения Ххатфийлд и маккой",  или "Вертикална граница" но определено фантастиките надделяват в биографията му
 Да, Натали Портман е едно от изключенията, тя е универсална, опитала е всякакви филми, но повечето актьори не са като нея.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:18 от Джон Сняг

# 701
точно Шварценегер има супер шаблонни роли. той изпълнява два типа роли - или комедйини (най-вече с Дани де вито) или екшън роли. Не си спомням да сме го гледали в любовна роля или историческа драма (конан не се брои).Единственият ужас в който бате Арни участва - Краят на дните - всъщност това ужас ли е??? - опира до тупаник?  Сигърни Уиъвър ще остане в истоирята на киното с ролите си на мъжкарана, да не говорим че като й кажеш името всеки се сеща  серията за Пришълецът, така както като кажеш Арнолд всеки се сеща или за Конан или Терминатора, макар бе той има поне още десет суперкачествени филма (Хищникът, Командо, зов За Завръщане, заличителят). Да, Натали Портман е едно от изключенията, тя е универсална, опитала е всякакви филми, но повечето актьори не са като нея.
Май не си гледал много филми с Уивър. Почти всеки актьор/актриса има култова роля, с която бива припознаван от масовата публиката. Тя е затова се определя като масова - да има елементарна обща култура и да дава пари за ходене на кино. Другите, които споменах в предния си пост, явно не са ти познати.

# 702
Аниш, не е задължително. Има актьори които имат по страшно много -добри филми. Например Джони Деп, дълги години го отъждествяха като Едуард ножиците, чак впоследствие -  с ролята му в Карибски пирати. На Сталоун ми викат и Роки, и Рамбо,а също и Слай.
в същото време има артисти които правят една единствена роля на живота си например Талиса Сото на принцеса Китана или Пиърс Броснан на Джеймс Бонд.
Шон Конъри обаче всеки го знае в още сто филма и без да се споменава че е бил Джеймз Бонд. На Патрик Стюарт също не можеш да му посочиш само една роля. нима Стар Трек, е повече емблематичен от Теория на Конспирацията или Моби Дик или Х-мен?
и  в спорта е така - има спортисти, които стават известни с един отбор. Има такива които се прославят с много отбори- ЗА Шварценегер, тези които се сещат за него като Конан или като Терминатора са почти по-равно в зависимост дали наблягат на фентъзи или на фантастика.

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:29 от Джон Сняг

# 703
Аниш, не е задължително. Има актьори които имат по страшно много -добри филми. Например Джони Деп, дълги години го отъждествяха като Едуард ножиците, чак впоследствие -  с ролята му в Карибски пирати. На Сталоун ми викат и Роки, и Рамбо,а също и Слай.
в същото време има артисти които правят една единствена роля на живота си например Талиса Сото на принцеса Китана или Пиърс Броснан на Джеймс Бонд.
Шон Конъри обаче всеки го знае в още сто филма и без да се споменава че е бил Джеймз Бонд. На Патрик Стюарт също не можеш да му посочиш само една роля. нима Стар Трек, е повече емблематичен от Теория на Конспирацията или Моби Дик?
и  в спорта е така - има спортисти, които стават известни с един отбор. Има такива които се прославят с много отбори- ЗА Шварценегер, тези които се сещат за него като Конан или като Терминатора са почти по-равон в зависимост дали наблягат на фентъзи или на фантастика.
В крайна сметка каква ти е тезата?

# 704
Копирам от собствения си пост

"Почти не съм видял актьор или актриса, който да не изпълнява повече - или по-малко шаблонни роли. Малко са актьорите които рязко сменят жанра, защото като си намериш ниша, не си сигурен дали ще се чувстваш удобно ако я смениш."

Бих добавил, че има изключения - като спомената Портман - но са рядкост.
Почти не всеки актьор/актриса повече от половината му филми са най-много в един-два жанра. (на някои и всичките).  Ако има филми в други жанрове то те са един-два филма, на фона на  десет-двадесет филма в основния му жанр

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 10:38 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт