Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли предозирането с синтетични хормони Т3 и Т4 да доведе до Базедова болест?
Как се чувстват хората, когато излизат сутрин около 9-10 часа?
Какви са препоръките за справяне с висока температура и хрема?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли предозирането с синтетични хормони Т3 и Т4 да доведе до Базедова болест?
Предозирането на синтетични хормони T3 и T4 обикновено не води до развитие на Базедова болест. По-скоро, това може да предизвика лекарствена хиперфункция. В случая с вас е по-вероятно да сте преминали от едно заболяване в друго, което не е необичайно. Нещо друго вероятно е провокирало отключването на Базеда, а не предозирането с хормони. Според мнението на лекуващите лекари хората могат да имат и двете заболявания. Предполага се, че вашият случай може да е свързан с Хашимото, като сега се е отключил Базедовата болест, но това не е задължително да е резултат от лекарствата, освен ако не сте приемали тироксин за продължителен период без нужда от него.
-
Как се чувстват хората, когато излизат сутрин около 9-10 часа?
Отговорите на форума показват, че реакциите са разнообразни. Някои хора изпитват тежест и затруднения при излизане на слънце, докато други обичат лятото и не се чувстват зле. Важно е да внимавате за здравето си, особено ако имате заболявания на щитовидната жлеза, като следвате съветите на лекарите за избягване на слънцето и горещината.
-
Какви са препоръките за справяне с висока температура и хрема?
При висока температура и хрема е важно да се консултирате с лекар. Някои от предложените стратегии включват прием на лекарства като Терфелу, парацетамол, хексалгин и геломритол. Въпреки това е изключително важно да следвате индивидуалните съвети на лекаря. Освен това се препоръчва да пиете достатъчно течности и да си почивате адекватно за възстановяване.
-
Има ли хора, които са излекувани и са в дълга ремисия само след лечение с лекарства?
-
Какви са възможните причини за схващания по нерв и усещане за шипове вляво?

). Каза, че всичко е наред. Пита как се чуствам, оплаквания нещо - ама аз съм ок. Според него не трябва да се притеснявам. Но ако много го мисля, да повторя след месец.
Ще и обясня как стоят нещата и т.н. Иначе какво да кажа настинката си я има още температурата последно мерене 36,8 беше. Вчера 37. По-един път съм я мерил. Също така реших да видя някой неща за витамин D. Важен си е доста. В Интернет попаднах само на 'ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАМИН Д табл. 400IU'. Имаше и други но,този ми се стори евтин. Друго от вчера пак започна някакво трептене в областта на краката,ръцете,пръстите дори сега в момента като пиша пак усещам тази слабост в пръстите. Мерих кръвно ниско,пулс също около 60 е. Лесно се стряскам което не ми допада много,много този период отмина ,но явно пак се върна за малко. Отделно имах до преди няколко часа някакво стягане чувството е ,че все едно не можеш да си е поемеш въздух точно тогава мерих пулса 58 беше явно е от това. Искам да попитам какво смятате за тази добавка с витамин D. Също намерих и с витамин B-12 пак същата марка ДОПЕЛХЕРЦ. Мисля да си взема витамин D като за начало но,не знам чудя се кое е по-добре в случая. Едното ли, или двете направо. Ще говоря и с личната ,но като я знам ще каже то,това не ти трябва.. Защото това трептене не ми допада даже никак гледам на пръв път всичко е спокойно но, всяваш вътре в самия крак нещо вибрира.. За първи път получих това миналата година есента септември. Отделно искам да попитам желателно ли е преди пълна кръвна картина да пия бетаблокера или да го оставя за след това ? Каква точно кръвна картина ще бъде и аз не знам. Друго което забелязах точно преди 5-мин ми прехлопа сърцето както си стоя спокойно. Това е от мен ако има нещо ще допълвам.