СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 978
  • 653
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И ние сме в голяма дилема какъв език да изберем - момиче е със 453 точки. Досега учи в 125-то.
Тя разбира се иска Испанската, аз нещо не съм доволна от избора й.
Честно казано предпочитам Френската или в краен случай  1 Английска.
Въпреки всичко, ще се съобразя с желанието й. Чудим се, обаче, вторият език какъв да бъде.
Досега е учила английски и има  сравнително прилично ниво.
Колебанието ни е между английски и френски.
Не познаваме никой от ИГ за да вземем инфо от извора за нивото на изучаване на допълнителните езици.
И изобщо искам вече този кошмар да свършва. В повече ми дойде всичко през последните месеци.

# 61
  • София
Ох, колко хубаво би било да са като американската гимназия - да си избират някои премети.

A, мерси, та да останат неграмотни по други.

Отваряте една мнооого голяма тема, която можем да обсъждаме с дни. Но така или иначе, тази седмица няма какво друго да се обсъжда, та... защо не. Grinning Според мен, до към 10-ти клас най-късно, вече са станали, или поне би трябвало, достатъчно общо грамотни и поне във втори гимназиален етап е по-разумно да задълбочат познанията си по конкретни предмети, които са им интересни и са свързани с по-нататъшните им образователни намерения, отколкото да учат напр. география до 12-ти клас. Ако няма да се занимават професионално с география, тя им трябва за обща култура /за да не казват, че Англия е столицата на Лондон, примерно Grinning/. Ти напр., помниш ли къде в България има залежи на въглища? Или, ако случайно помниш, колко пъти ти се е налагало да ползваш тези знания? Или, ако ти се наложи, колко време ще ти отнеме да откриеш информацията в Гугъл? Истината е, че образователната система не се е променила много от килийното училище. И по мое време, и сега, учат един тон ненужни факти, които после успешно се забравят. Но никой не ги учи как да търсят и извличат информация, да я анализират и да правят логически връзки. И после плачем, че децата не четат с разбиране. Ами как да четат с разбиране, като от тях се иска да възпроизвеждат факти, а не да ги анализират. Недай си боже, да развият критично мислене. Аз съм дори по-революционно настроена - считам, че 13 години училище /защото включвам и ПУК/ са напълно излишни и необходимото общо образование, спокойно може да се вмести в 10.
Хайде, раздвижих темата. Joy

# 62
а кодовете от де ? от лелята в  у-щето или от онлайн заявлението ?
И от двете места. Плюс сайта на РУО, когато ( ако) ги качат.

# 63
  • На планетата Земя
а кодовете от де ? от лелята в  у-щето или от онлайн заявлението ?
И от двете места. Плюс сайта на РУО, когато ( ако) ги качат.

Най-долу на разширеното заявление под номер 4 стои следната точка:

...............
4. Кодовете се попълват от длъжностното лице, което приема заявлението!
...............

# 64
  • Варна
sanaka, абсолютно подкрепям написаното от теб. Уж има подготвителни групи от 4 годишни, а накрая завършват на 19-20. Защо? После още 4-5-6 години в университет и докато приключат с учението вече са излезли от групата на младите специалисти.

# 65
Обикновено приемат и с попълнени кодове. На места просто ги сверяват. На - други заявленията се въвеждат на място в системата, като тя попълва сама кодовете. Неволята е научила БГ мамата да е подготвена с различни варианти, с кодове, без кодове, едностранно и двустранно разпечатано заявление.Joy

# 66
  • Варна
Пууу, само в нашето квартално училище ли се правят на интересни? В сряда имаха изходно по физика, в петък  по география.

И при дъщеря ми все още оформят срочни оценки. Още не е ясно колко ще има по математика...  Rolling Eyes

Благодаря на Дидева, че ми прати на ЛС прогнозата за балове за Варна.

Може ли и на мен, моля! Hands Pray

# 67
Не, защото не съм изпращала такова нещо. Вероятно става дума за статистиката на успеваемостта.

# 68
Нали онлайн ще подаваме? Какви са тези ръчни форми?

# 69
Всеки има право на избор как да подаде.

# 70
  • София
Обикновено приемат и с попълнени кодове. На места просто ги сверяват. На - други заявленията се въвеждат на място в системата, като тя попълва сама кодовете. Неволята е научила БГ мамата да е подготвена с различни варианти, с кодове, без кодове, едностранно и двустранно разпечатано заявление.Joy
.....попълнено на компютър и ръкописно...Joy

# 71
.....попълнено на компютър и ръкописно...Joy

За по-сигурно  Smile

Миналата седмица и при нас течеше сериозно изпитване, изходни, цялата седмица.
Тази вече по-спокойно го раздават...
Влияете ли се много от миналогодишните балове, за да подредите желанията? Седмокласничката ми много се е задълбочила в баловете и не иска да пише гимназиите с по-висок миналогодишен бал от нейния тазгодишен... А не мога да я убедя да подрежда както иска, а системата да си свърши после работата.

# 72
  • Варна
Това е линк към моите прогнози за Варна. Имайте предвид, че съм приела, че децата имат по две отлични оценки от БЕЛ и МАТ в бележника.

# 73
  • Варна
Не, защото не съм изпращала такова нещо. Вероятно става дума за статистиката на успеваемостта.

Аха, реших, че нещо съм изпуснала Simple Smile Официално вкъщи ме обавиха за полудяла с тези статистики и проучвания...

Ясмина, благодаря ти! Flowers Hibiscus На база първо и второ класиране ли е прогнозата ти или само на първо?

Влияете ли се много от миналогодишните балове, за да подредите желанията? Седмокласничката ми много се е задълбочила в баловете и не иска да пише гимназиите с по-висок миналогодишен бал от нейния тазгодишен... А не мога да я убедя да подрежда както иска, а системата да си свърши после работата.

Не мисля да се ограничаваме в желанията - ако гледам миналогодишните балове, мисля, че ще ѝ стигне за влизане на първо класиране на първо желание. Все пак, на следващите желания ще сложим и паралелки с по-висок бал миналата година, защото няма как да предполагам наплива за конкретното училище. Съвсем общо, калкулациите ми се свеждат до това, че първите 4 най-желани училища във Варна ще приемат 815 деца, дъщеря ми е около 600 по бал от матурите, което значи, че ще влезе все в някое от тях. Хубавото в случая е, че желаното от нея училище досега е било с най-нисък бал от тези 4-те, така че би трябвало да я приемат точно там, където иска.

# 74
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Оценките от изпитите, които децата правят в училищата, в които ксндидатстват, как влизат в системата на МОН, за да участват в класирането? Например тези от НПМГ или НГДЕК.
Трябва да се вземе документ от там и да се носи в настоящото у- ще или от там ги вкарват в системата?
Нищо не се носи.
НПМГ е в общото класиране и оценките се въвеждат в системата.
НГДЕК е с отделно класиране и оценките са им нужни само на тях.

Благодаря много, Лоренца!

Общи условия

Активация на акаунт