СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 985
  • 653
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Реших, че трябва да спра с битовия алкохолизъм и отидох на кръчма. Smirk
И аз така. Не се оказа добра идея. Бело не пих, ама бира, бира, бира...мани!
Санака, разликата от ФСЕ до С1 е...бая. Няма как първият да се вземе с точки, близки до втория, просто няма такова съответствие. Ако някой ви го е казал, подвел ви е. Не че детето няма да вземе и С1 с лекота, просто горното няма как да е вярно, само това казвам.

# 151
  • Sofia
Да запълват първите десет, да запълват. Да ми оставят на мен останалите по средата! Praynig Mr. Green

Я да питам нещо, че тука си говорим с дъщерята - какво се случва, ако детето има двойка на НВО и за годината? Отива на поправителен, обаче после как и къде се класира?
Или само двойка на НВО? Нашето училище е с минимален бал 158. Къде отиват тези деца?
Има училища с минимален бал 30 - в момента се сещам за 140 СОУ. Това са две тройки от дипломата. Simple Smile При две двойки не знам какво се случва.

# 152

Има училища с минимален бал 30 - в момента се сещам за 140 СОУ. Това са две тройки от дипломата. Simple Smile При две двойки не знам какво се случва.
Изпити. Вземаш ги. Продължаваш на което там класиране предстои. Не ги вземаш - повтаряш класа.

# 153
  • София
Санака, разликата от ФСЕ до С1 е...бая. Няма как първият да се вземе с точки, близки до втория, просто няма такова съответствие. Ако някой ви го е казал, подвел ви е. Не че детето няма да вземе и С1 с лекота, просто горното няма как да е вярно, само това казвам.
Я ми разяснете нивата  newsm78
Аля взе В1, какво следва В2, В3, С1.... какво е това ФСЕ  newsm78

# 154
Знам го това, не съм малоумна . Ако запише биология и химия в ПМГ го взимат в предвид ,
ако е математика , то оценката от олимиадата по математика .
Чакам точките по математика . Не за друго ами така да има смисъл че зимата в мраз и студ е ходил по олимиади
коаго другите са седели на топло . Той и без това си влиза и без тези точки където иска .
Точките от олимпиадата по математика нямат никакво отношение към бала за кандидатстване.

Ако не дадат никакви точки по математика и физика
това ще му е за урок да ме слуша мен , а не даскалите на които да четка имиджа .
По физика когато се класира за национална олимиада
казал "госпожо, ще черпите ли " Обещала му е че е говорила с директорката и му е приготвила плик.
След дни ще е изпращането .Пак да не капо . само с грамота .
Не е само това.
 Има и стипендии за участие и представяния по тия олимпиади. Обаче ако не присъстват в служебната бележка, как доказваме? Откъде се взема служебна бележка?
За класиране на национален кръг вече дават 1500 лв на училището на дете станало лауреат и 500 лв. за класирано дете. Аз съм за, все пак учителите са ги готвили за олимпиадите, нека имат някакъв финансов стимул, както те, така и училището.
https://offnews.bg/obshtestvo/mon-dava-po-1500-lv-za-podgotovkat … piada-676702.html

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 00:10 от Arizona

# 155
Аризона, изчисти си кеша и пробвай пак. Ако трябва рестартирай компютъра.
 Ако детето ти не е в първите три на национален кръг, не разчитай на стипендия за изявени дарби.

# 156
  • В реалния живот
Той и без това си влиза и без тези точки където иска . Въпрос на чест и справедливост и заради всички други като него деца мъчили се на олимиади .
Имаше тук една жена мт...пожелавам и да получи точки и нейната дъщеря

vasilena, Моля те нищо да не пожелаваш на децата, които не са ходили на олимпиади...и е съвсем очаквано дете, което е избрало профила си в 5 клас, да има успехи в 7-ми клас по избрания и изучаван 3 години профил. Леко смятам за странно оценката от профилираното му обучение за се сравнява с оценката на едно дете, избрало непрофилирано обучение. Но да сме живи, здрави и щастливи Simple Smile

# 157
TanyaMG, профилирано обучение преди гимназията няма.

# 158
  • София

to report results:

Cambridge English Scale Score

Grade/CEFR

CEFR level

180–190 Grade A  C1
173–179 Grade B B2
160–172 Grade C B2
140–159 Level B1  

Това е от сайта на Cambridge. Ако се вземе с над 180 т. в сертификата пише признато ниво С1. Доста такива съм виждала. Сега, това С1 не е баш същото като взетото със съответния сертификат, предвиден нарочно за С1. Но да речем, че показва ниво, доста по-близко до него.

Ти пък! Да смениш бялото с бира!

# 159
  • София
 Ако детето ти не е в първите три на национален кръг, не разчитай на стипендия за изявени дарби.
Тя май говори, не за персонална стипендия за изявен талант, а за това че тези пари отиват в хазната на училищетп, в което учи детето...или поне това пише в статията. 😏

# 160
Финансовият стимул ще отиде в сегашното училище на детето и това няма никаква връзка с присъствието на оценките в неговия профил в електронната система.

# 161
Мдам, за стипендиите за национален.
10 клас - Трето място по език - 1160 лв - дават ти ги след година, но пък ти спират за успех?!? Sad
И участие в Международна ОЛИ Hands Ok Hand

***vasilena***, ОЛИ по МАТ е за лично ползване само, при балообразуването не участва.

*Камея, цитат:
А не! На кореец тъща не щЪ да ставам!   Sob

# 162
Сигурно е така както казваш, въпросът е принципен, че независимо дали ще е балообразуващо, би трябвало на всички деца да бъдат попълнени олимпиадите.

Тя май говори, не за персонална стипендия за изявен талант, а за това че тези пари отиват в хазната на училищетп, в което учи детето...или поне това пише в статията. 😏
За първите трима по различните уч. предмети нали би трябвало да донесе стипендия? Или греша нещо?

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 00:09 от Arizona

# 163
О, разбира се, че трябва. Просто се увери, че проблемът не е някъде при теб.

# 164
О, разбира се, че трябва. Просто се увери, че проблемът не е някъде при теб.
Изчистих кеша, проблема е при тях. Трябваше ли на 100% да е въведено до момента?

Общи условия

Активация на акаунт