СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 973
  • 653
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Боже, момичета, колко са ни пораснали бебетата 🤗

# 511
  • Sofia
Моята щерка дори не знам как е излязла сутринта - сигурно пак с къси дънки и тениска. Grinning Щеше да купува цвете на любимата си учителка, но забравила. Нямало и да се черпят. Изобщо все едно е обикновен ден.
Бях ѝ взела прекрасна лятна рокля, не я е пипнала.

Писах на РУО по въпроса за взимането на характеристика и отпускно от двамата родители. В Наредба 10 намерих някакъв член, за който бих могла да се хвана, ако тръгна да се разправям с училището, но не съм съвсем сигурна, че е правилният.
Скрит текст:
Класният ми каза, че "такива са правилата, само двамата родители могат да вземат документите", но щял да види може ли да се направи нещо... Можело единият родител да не иска да се отписва детето. Тя дори не е приета там (вече са класирали тези, които ще останат в училището, а тя не е кандидатствала там), така че няма значение какво иска родителят.
Още не ми е върнал обаждане.

# 512
  • София
Кое е училището, ако не е тайна? Това е пълен абсурд. Изобщо не се притеснявайте, няма такова нормативно изискване.

# 513
  • София
Девойката е с класа от 8г., до началото на 7ми клас, беше затворена и се радваше мнооооого на ваканциите в 7 клас много се промени и сега разделянето им е много трудно, чак ми е странно, колко се промени в пубертета  ooooh!
Моята -обратно... няма търпение да се махне. Naughty
В училище тази година ходих само веднъж, мисля. Баща и ходи. Но днес всичко им е дадено до здравните картони вкл.

По повод дискусията горе за забранените сайтове... В моята компания сайта на МОН е от забранените! ooooh! Tired ...нека сме 21 век.  От вас разбрах, че са готови резултатите и от телефона се мъча всеки път, когато влизам в сайта да проверявам нещо. Wink

# 514
  • София
Е, Копче, това е корпоративно решение все пак. Не е като гръцката държава да забрани достъпа до сайта на образователното министерство на съседна държава Grinning

# 515
  • София, Младост
При младежа няма нито намек за съжаление или тъга от раздялата с училище, в което е бил 7 години Flushed Странно ми е. Не всичко е било лошо, напротив, имаше много щастливи моменти в това училище, детството му мина там все пак...Какъв е тоя дебилизъм, не знам! С приятелите си щял да продължи да се вижда и занапред, за останалите не му пукало...

Белинда, едва ли е до "дебилзъм" (цитат Joy)
Моята също с радост си тръгва от нейното училище. Но тя последните 3 години беше в кофти клас и я разбирам. Може и твоят младеж да си има някакви нргови си причини.
По-ме тревожи, че има доста големи очаквания от гимназията (която и да е тя, защото вероятно ще я приемат още на първо желание). Няма търпение да започне новата учебна година. Опасявам се, че няма да й се покрият очкаванията.
Днес са им раздали заветните свидетелства. Отпадна ми едно гайле. Мижем да заминаваме спокойно.

# 516
  • Sofia
Кое е училището, ако не е тайна? Това е пълен абсурд. Изобщо не се притеснявайте, няма такова нормативно изискване.
Скрит текст:
Едно "елитно" за много "специални деца", някъде в полите на Люлин планина, хаха.
Сега се обади детето, само бележници са им дали. Служебната бележка - с родител.

Дали се радвам, че приключваме с това училище?! SmileSmileSmile

# 517
ДО ДИРЕКТОРИТЕ
НА СТОЛИЧНИТЕ УЧИЛИЩА,
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-15395/ 14.06.2018 г., Ви уведомявам, че предвид графика за дейностите за прием в VIII клас и използването на оценките от свидетелствата за завършено основно образование при изчисление на бала на учениците,  тези документи трябва да бъдат регистрирани в Регистъра на документите за завършена степен на образование и професионална квалификация не по-късно от 19.06.2018 г.
Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
 НАЧАЛНИК НА РУО – СОФИЯ-ГРАД

Някой, ако вече разполага със свидетелство, може да провери дали е качено в РЕГИСТЪРА.

# 518
  • София
Проверих, нашето свидетелство е качено!!!

# 519
Тия в МОН са големи заспи .
Дали вчера бележката с резултати на сина ми
и днес тича вкъщи , че се обадили по телефона от МОН , че пропуснали точките по физика
и ходи до дирекцията за нова .
100 точки са добавили от Олимиадата по физика и 81 по химия .
По математика -зеро . ..защото изпита важал ..

При нас ще има малко носталгия . Прекрасно училище, с прекрасни учители и деца беше през тези 7 г
Вчера е чул толкова мили и хубави думи за себе  , че му казах за да му влеза в емоцията
че когато си умен , добър и отнасящ се с уважение ,
а не глезльо и отворко без покритие
няма как и в следващото училище да не получиш същото уважение, признание
и прекрасни емоции . Само здраве и късмет

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 14:03 от ***vasilena***

# 520
  • Варна
Да питам и аз един тъп въпрос - ако снимам медицинското с телефона, смята ли се за сканирано Simple Smile или ще държат на качество?
Освен това то е двустранно, т.е. трябва да се прикачат два файла.

# 521
  • София
От ФБ страницата на ученическия съвет при НЕГ:
Скъпи кандидат-гимназисти, родители,
Всички имейли с подробностите за събитието са вече изпратени. Ако не сте получили имейл или имате някакви въпроси относно събитието, можете да ни пишете на страницата ни във фейсбук. Ще се видим утре Wink
Поздрави,
Екипът на УС към 91. НЕГ

# 522
  • На планетата Земя
Информация от днес от РУО - София:

Уважаеми родители и кандидат-гимназисти,

От 20.06.2018 г. до 26.06.2018 г. можете да подавате Заявления за участие в първи етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас. Подаването може да стане по два начина:

1. Електронно подаване на Заявлението става от всеки компютър по всяко време без ограничания. Попълването е през сайта https://priem.mon.bg/, където можете да влезете с входящия № и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището. Попълването става като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните) избирайки кода на паралелката или училището и от там паралелката. За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните поне двадесет паралелки и да ги съобразите с резултатите си от изпитите. Броят на желанията не е ограничен. Ако в желаните паралелки има специалности от професии трябва да прикачите сканирано в pdf-формат медицинско свидетелство.

След като попълните исканите от Вас паралелки внимателно проверете попълненото Заявление и се уверете, че сте попълнили точно тези паралелки, които желаете и те са по реда на Вашите желания. Убедете се, че сте попълнили вярно и точно желанията си.

Подаването на Заявлението по електронен път приключва с натискане на бутона „Запиши“ след това не можете да правите никави промени и не можете да подавате друго Заявление нито по електронен път, нито на хартиен носител в училище-гнездо.

2. Подаване на Заявление в училище-гнездо става като посетите което и да е гнездо на територията на град София (за ученици от страната подаването става само в 48. ОУ „Йосиф Ковачев“). Работното време е от 8:00 до 18:00 часа без събота и неделя. Няма райониране или други ограничения. Заявление можете да изтеглите от настоящия сайт и да попълните вкъщи на компютър или на ръка, а можете да получите бланка и в училището-гнездо и да попълните там на място. Паралелките са изложени в училищата-гнезда на достъпно място. Попълването става като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните). За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните поне двадесет паралелки и да ги съобразите с резултатите си от изпитите. Броят на желанията не е ограничен.

При отиването в училище-гнездо първо ще Ви бъде направена проверка в електронната система дали не сте въвели електронно Заявление. Ако се установи, че вече имате такова, друго Заявление няма да Ви бъде прието. При условие, че няма регистрирано Заявление в електронната система, Вашето Заявление на хартиен ностиел ще бъде кодирано от длъжностно лице, а ако Вие сами сте нанесли кодовете – ще бъде само проверено. След това ще Ви бъде поискано само за справка Свидетелството за завършено основно образование. Не се изисква копие. Ако в Заявлението Ви има паралелки със специалности от професии трябва да носите оригинал и копие на медицинското свидетелство. След проверка от длъжностно лице оригиналът ще Ви бъде върнат. Следващата стъпка е Заявлението Ви да бъде входирано в електронната система. Това ще бъде извършено от длъжностно лице, на което ще трябва да се съобщят имената на един от родителите, телефонен номер и/или електронен адрес. Длъжностно лице ще регистрира Заявлението, което ще получи номер от електронната система, ще го разпечата в два екземпляра и ще Ви предостави единият. С това Заявлението Ви е прието.

На Всички желаем успех!

# 523
  • София
Имам мейл от НЕГ за утре.

# 524
  • София
Цитат
Подаването на Заявлението по електронен път приключва с натискане на бутона „Запиши“ след това не можете да правите никави промени и не можете да подавате друго Заявление нито по електронен път, нито на хартиен носител в училище-гнездо.

Това малко ме плаши. Трябва да сме изключително внимателни и прецизни.

Общи условия

Активация на акаунт