СЕДМИ клас – 8 – Още малко и ваканция, здравей! (11.06.2018–17.06.2018)

• 65 812
  • 653
  •   1
Отговори
# 615
Bibi,
“За да може да се ползва правото на близнаците, задължително условие е неприетият близнак също да е кандидатствал в паралелката на приетия”. Не знам дали ще ви потрябва и дали е актуално към днешна дата.

# 616
  • Пловдив
Bibi,
“За да може да се ползва правото на близнаците, задължително условие е неприетият близнак също да е кандидатствал в паралелката на приетия”. Не знам дали ще ви потрябва и дали е актуално към днешна дата.
Моля Ви, споделете източника на тази информация? Аз не знам да има такова условие!

НАРЕДБА № 11 ОТ 28 МАРТ 2005 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В ДЪРЖАВНИ И В ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА
Чл. 4. (1) Над утвърдения държавен план-прием може да се приеме:
1. близнак - в паралелката, в която другият близнак е записан; близнаците следва да са положили приемните изпити, ако такива са предвидени;

# 617
Това е старо, но и в новата наредба не виждам подобно изискване.

# 618
  • край голямата локва
 Гледах че са обявили първите десет училища по резултат. Нищо изненадващо- все такива с предварителен подбор. Няма как редово училище, където има и двойкаджии и деца със СОП, да се нареди сред тях.
Мен ме интересува - какво е положението след първите десет. Ясно е, че в математическата средният резултат по математика трябва да е над 80-85 точки и нагоре, а в останалите?
Чудих се дали някъде има статистика по училища. Преди публикуваха, а сега нищо не можах да намеря.

# 619
  • София
СС са публикували средните си резултати на сайта - 87.17 по МАТ и 83.57 по БЕЛ. Има един сайт, който всяка година прави класация на софийските училища по резултати от НВО и сигурно и тази година ще излязат.

# 620
  • София
СС са публикували средните си резултати на сайта - 87.17 по МАТ и 83.57 по БЕЛ. Има един сайт, който всяка година прави класация на софийските училища по резултати от НВО и сигурно и тази година ще излязат.

Какво е СС и кой е сайта?

# 621
  • София
СС е ЧОУ Света София. Grinning Класация прави Алек Димитров.

# 622
  • София
Здравейте! Нова съм, ако не е тук мястото, моля да ме извините ! Не знам ако пусна нова тема, дали няма да подразня някой, затова се пробвам тук.
Може ли някой да ми пресметне Бала на детето, постоянно изкарвам различни числа, колкото и да калкулирам. Слаб ученик ми е, но това не е защото не учи или е мързелив, още по време на бременността бях предупредена, да го очаквам.
Ако някой е съгласен, ще приложа снимка на оценките, както и тези на матурите. За да знам къде може да влезем с този нисък бал. Като цяло нямаме никакви надежди за добро училище, просто ще търся, такова в което, в клас е спокойствие по време на час, няма побоища над по-слабите и няма високи изисквания. Вероятно ще е някаква обикновена гимназия.
Предварително благодаря!

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 13:02 от Sunsety

# 623
  • София
Вижте по-назад или в предишната тема, Дидева беше пуснала екселски файл, с който можете да си видите къде евентуално ще бъде прието детето. Изтеглете си го и само нанесете там неговите оценки.

# 624
Здравейте! Нова съм, ако не е тук мястото, моля да ме извините ! Не знам ако пусна нова тема, дали няма да подразня някой, затова се пробвам тук.
Може ли някой да ми пресметне Бала на детето, постоянно изкарвам различни числа, колкото и да калкулирам. Слаб ученик ми е, но това не е защото не учи или е мързелив, още по време на бременността бях предупредена, да го очаквам.
Ако някой е съгласен, ще приложа снимка на оценките, както и тези на матурите. За да знам къде може да влезем с този нисък бал. Като цяло нямаме никакви надежди за добро училище, просто ще търся, такова в което, в клас е спокойствие по време на час, няма побоища над по-слабите и няма високи изисквания. Вероятно ще е някаква обикновена гимназия.
Предварително благодаря!

Нормално е да получаваш различен Бал. За различните училища/паралелки се пресмята по различен начин. Ако искаш пиши ми колко точки има по Мат и БЕЛ и в кой край на София живеете(ако сте в София). Ако сте в източните квартали щемога да помогна с отзиви за училищата.

# 625
  • На черешата
Моето понеже е най-ларж от всички  замина на конкурс още на 15.06, после на танцов лагер и остави аз да му подавам документите. Та, понеже още нямаме свидетелство да попитам, ще ми трябва ли ако подам документите онлайн или от училище ще нанесат нужните оценки там.

# 626
  • София
Вижте по-назад или в предишната тема, Дидева беше пуснала екселски файл, с който можете да си видите къде евентуално ще бъде прието детето. Изтеглете си го и само нанесете там неговите оценки.
Благодаря, намерих 2 такива файла, но нито един от тях не успях да разбера. Sad

# 627
  • София
Благодаря, намерих 2 такива файла, но нито един от тях не успях да разбера. Sad

Дайте точките от НВО-то и оценките по български и математика от дипломата и ще го сметнем /за паралелките, при които БЕЛ и МАТ са балообразуващи/.

# 628
  • София
Не видях на първа страница, заявление за второ класиране се подава в училището в което е прието детето на първо Hug

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 14:18 от nad_tab

# 629
  • София
Линк за сваляне: https://ndox.abv.bg/download?id=e23f0d6553
Линк за сваляне: https://ndox.abv.bg/download?id=f490083ea5
Тук са всички оценки, срам не срам, на матурите имаме слаб...

Общи условия

Активация на акаунт