Какво правят жените в менопауза, когато ... 7

• 94 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • на острова на мечтите
Аз пък втора седмица нямам вълни. Не, че се сърдя, но на моменти даже ми е студено. Явно и това е част от периода, който изживявам.
GrinningDisappointed RelievedWeary и аз искааааааааааам без вълниииии

# 106
  • оттам, откъдето започва България
Laughing Е, не знам, може и при теб да дойде този момент. Да не дърпам дявола за опашката, но си спя спокойно през нощта, че даже и сутрин не ми се става. А преди какво беше през нощта - потене, сякаш горя и се топя.

# 107
  • на острова на мечтите
Ами не че не спя,но като ме хванат ми се иска да вляза в хладилника. Вече изпих 1/3 от опаковката,ама няма ефект.
Исках да си купя вечерна иглика в България,но със самолет бях и там не се знае какво може и какво не. И тях ги гонят менопаузни настроения. Иди ги разбери.

# 108
Нищо не пия аз. Пробвах 2 месеца с Клименум и се отказах. Оставих се на природата, пък каквото - такова. Засега държа фронта, на моменти не толкова, но се справям. Smiley

# 109
  • на острова на мечтите
Нищо не пия аз. Пробвах 2 месеца с Клименум и се отказах. Оставих се на природата, пък каквото - такова. Засега държа фронта, на моменти не толкова, но се справям. Smiley
Май и аз ще взема да се откажа от всичките чудеса на медицината. Ще се доверя на тялото си! Изглежда го побърках!

# 110
Пробвай, нищо не губиш.

# 111
Здравейте, искам да попитам, какви са първите симптоми на менопаузата?
Може да ви се стори странно, интересувам се за майка ми, ако мога по някакъв начин да и помогна.

# 112
Извинявай, какво означава ХЗТ?

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 16:23 от bubanka

# 113
ХЗТ <-> Хормонано Заместваща Терапия
Нормодозирани хормонални таблетки за двата периода на цикъла, с помощта на които се "симулира" че има нормална цикличност на хормоните в женския организъм. Майка ми пи повече от 15 години, след като на 41 един "лекар" ѝ беше казал "природата си знае работата" и започна ранна остеопороза, рязко стартиране и влошаване на Хашимото и какво ли още не!
(майка ми пиеше 28таблетки 2х14+7 в 3 различни цвята, опаковката беше въртяща се, та можеш да вземеш само поредното следващо хапче Wink практично и удобно)

# 114
  • 42.016399,23.101179
Здравейте, чета ви от няколко години вече, но все не се наканвам да пиша.
На 46 съм почти, от 3 години в предменопауза.Angry Цикълът ми е нередовен, прескача си когато пожелае с два, три месеца, когато иска е редовен. Топлите вълни за щастие и те прескачат, имам периоди без тях, но сега в жегите изобщо не ме пропускат. Напълнях с 5-6 кг, които обаче това лято успях да ги сваля отново. Други екстри за сега нямам. Миналата година по същото време не издържах на жегите и пих мирифемин, вчера си го купих отново, дано пак да подейства. През есента брахме с колегите билката Бабини зъби, те я беряха заради висок холестерол, но пък пише за нея че овладява симптомите на менопаузата, така че и аз я пих. Седмица след като я почнах, цикълът ми дойде, та и стана редовен, а вълните изчезнаха.Simple Smile
Тази година се захванах да изчистя тялото си от паразити. От около седмица започнах да пия диатомична пръст, тази сутрин чак се загледах, че на пакета пише, че е за здрави кости на жени в менопауза. Дано помогне и за това. Майка ми е с остеопороза, та това ми е един от големите страхове свързани с този период от живота ми.Wink

# 115
Нормодозирани хормонални таблетки за двата периода на цикъла, с помощта на които се "симулира" че има нормална цикличност на хормоните в женския организъм. Майка ми пи повече от 15 години, след като на 41 един "лекар" ѝ беше казал "природата си знае работата" и започна ранна остеопороза, рязко стартиране и влошаване на Хашимото и какво ли още не!

Възможно е при майка ви да е имало предразположение. Майка ми стартира климакс на 40. Дори имаше симптоми на 39 след  като на 37 роди сестра ми. Нее пила хормони. Няма горепосочените здравословни екстри. В момента е на 72 да ми е жива и здрава. Ранния климакс от глобалните здравословни проблеми единствено й разбута кръвното и от човек с постоянно ниско кръвно стана  хипертоник на лекарства.

За да се провери ситуацията за остеопороза сега е лесно с задълбочена остеометрия.  Общо взето като се оцени глобално ситуацията което сега с модерните методи на медицината е по-възможно от преди да кажем 30 години,  може много по- адекватно да се вземат мерки. Но при кисти в гърдите за ХЗТ явно ситуацията не е нещо безобидно.

# 116
А, и кисти в гърдите имаше... силно болезнени малко преди (очакваната дата) за цикъл. Мажеше с прогестеронов гел, ефект минимален. ХЗТ и това "оправи" - кистичните снопчета изчезнаха и останаха единични кисти. С;еди си нещата с редовна мамограма.
Аз на 35 (година и половина след третото раждане, съответно кърмене...) имах вече такива  кистични струпвания, засега следим само на редовни ехомамографии, но са изключително болезнени понякога, а прогестероновия гел не помага Sad На 42 вече имам скъсяване на цикъла, зацапване няколко дни преди да започне... в последните два цикъла докато кърви (т.е. първите 3-5 дни) имам и горещи вълни, в друго време не съм забелязала... Почва се явно!
Сестра ми на 42 роди първо дете, аз на 42 клоня към приключване! Какво да се прави, това е положението Thinking

# 117
(майка ми пиеше 28таблетки 2х14+7 в 3 различни цвята, опаковката беше въртяща се, та можеш да вземеш само поредното следващо хапче Wink практично и удобно)

Разбирам, давам си сметка, че тази терапия вероятно би имала ефект, за да намали неприятните последици от топлите вълни, главоболие, както и всички други проблеми, които съпътстват жената, когато навлезе в менопауза.Но може ли такава терапия да се справи с изпускането например?

# 118
Ох аз какви болки имах с тези гърди .а кистите как ме боляха на конкретното място все едно с шиш ме бодат. Където покажа мамоложката  че ме боли тя веднага ги намира. Нещата съвсем се сговниха с извинение ако тябваше да пия дуфастон или утрогестан. Болките бяха като почне овулация което при мен е десети ден и без да спрат докато ми дойде. По стълбите не може да да слизам. Утихваха само като ми дойде и после десетия ден отново в кръг. Щях да се побъркам. Добре че фемикурН ми помогна че ми идваше да пълзят по стените.

А за вълните - много ми е тежко и на мен. Аз съм студеноскръвна, не съм била никога принципно потлива. Като ме почне вълната ми се изпотяват чак слепоочията и над горната устната. Изчервява ми се лице и деколте. В интерес на истината с Фемарел реджувънейт който пих 4 месеца бях много добре, но 43 лева за 30 дена ми идват скъпо само за една добавка. Смених на доплер Херц - актив мено. И пак се върнаха изпотяванията.

# 119

Разбирам, давам си сметка, че тази терапия вероятно би имала ефект, за да намали неприятните последици от топлите вълни, главоболие, както и всички други проблеми, които съпътстват жената, когато навлезе в менопауза.Но може ли такава терапия да се справи с изпускането например?

Не е ли опасно? Такава терапия не трябва ли лекар да я назначи?

Общи условия

Активация на акаунт